the_gorer Отговорено Март 14, 2005 Автор Отговорено Март 14, 2005 А аз тия дни си мислих доста по въпроса и...Не могат ли да измислят едни "вилки", които да са успоредни на тремолната основа и да се завъртат така, че да фиксират бриджа отгоре и отдолу (да влиза тази пластина във вилките). И така за 2 сек. да имаш фиксед бридж китарка... Сигурно може, но доколкото схванах идеята, така го правиш перманентно фиксиран. Идеята на Tremsetter-а е хем да е фиксиран при бендинги, хем пак да има възможност за баране на ръчката, дайвинги и прочее... Цитирай
Glacierise Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Опа, добриутро Значи първо @AXE - бендовете не се правят до точни интервали, пич На практика, когато бендваш на секунда, бенда звучи точен, когато е бенднато до малко по-ниско от целения тон, а когато бендваш на терца - когато е бенднато малко по-високо. Не знам защо, ама е така После @Горер - пич, изглежда говориш за унисон бенд, нали. Ами вярно е, че ако бендваш строго до колкото триаа, не звучи в някои случай. Доста зависи от струните - различните флойдове работят добре на различно дебели струни. А си представям колко е отвратително да не ти се получава унисона Обаче има едно много лесно решение на целата тая галимация - не бендваш строго. Просто бендваш, докато се получи унисона. Дори и да е малко отместен, това не се забелязва. Забелязва се това, че има унисон Като потренираш малко става лесно. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 16, 2005 Автор Отговорено Март 16, 2005 Ами вярно е, че ако бендваш строго до колкото триаа, не звучи в някои случай. Ам на мен това ми е мъката, дя. Сакам да бендвам до C и на другата струна да шибна пак C и да ги задържа за един-два такта. Това е целта. Aко трябва просто да бендвам докато получа унисон с другата струна - ОК, унисона ще се получи, ама няма да е C... Цитирай
Glacierise Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Е, нема да е C, ама ше е ноо близо... Пробвай с по-тънки струни Цитирай
the_gorer Отговорено Март 20, 2005 Автор Отговорено Март 20, 2005 Я вижте какво намерих по темата: http://www.ibanezrules.com/tech/setup/bend_flat.htm Цитирай
Glacierise Отговорено Март 21, 2005 Отговорено Март 21, 2005 5 пружини Йебем тая психопатщина Цитирай
Recommended Posts