sevenstring Публикувано Февруари 18, 2007 Публикувано Февруари 18, 2007 Е, това вече кърти мивки: http://www.ibanez.co.jp/eg_page_2007.php?A...MODEL_NO=RG2228 Бях виждал cutom-made уникати с 8 струни, ама не съм предполагал, че такова нещо ще излезе на пазара! Ако не струваше USD 1500, да съм си го купил! Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Осемструнките винаги са кефели за сериозен джангър. Не са чак такива уникат - няколко "алтернативни" компании ги произвеждат серийно. Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Осемструнките винаги са кефели за сериозен джангър. Не са чак такива уникат - няколко "алтернативни" компании ги произвеждат серийно.Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. И кои са те, и за колко ги дават? Аз друго се чудя - откъде се намират консумативи и части за такива: струни, Floyd Rose-и ...; през какво трябва да го изкараш това, за да звучи ... сигурно само някой Mesa/Boogie cabinet ще го оправи ... въобще, не си е за бедни български китаристи това май, ама пък ми е много интересно да го пробвам, с 8-ма струна в Е-drop, примерно ... бррр Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Между другото баш един бг китарист има такава китара, ама не се сещам от коя банда беше (някъв як метъл беше). Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Осемструнките винаги са кефели за сериозен джангър. Не са чак такива уникат - няколко "алтернативни" компании ги произвеждат серийно.Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. И кои са те, и за колко ги дават? Ами ESP имат 2-3 осемструнни варианта на техни популярни модели (а това дори не е "алтернативна" компания). Други, които правят серийни осемструнки са LGM Guitars. Всъщност, те дори наблягат на седем и осемструнките. Има и още компании, които печатат осемструнки, някои то тях правят и акустични осмаци, но не помня как се казват. "Custom" осмаци също се поръчват и правят масово. В PrG е пълно с такива. За цените на осемструнките - не мога да ти ам точни цифри, но при всички положения са дебели. И на серийните и на поръчковите. Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 това Munky от Korn ли е? Цитирай
wessy Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 на тоя агент и 20 струни са му малко ! ! ! Цитирай
thesameidiot Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 е, да .. 8-струнна, 15-струнна .. вече почнаха да се лигавят .. Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Аз пък искам тия дето толкова я желаят тая китара да ги чуя как свирят на 6-струнна! Иначе по поръчка този инструмент не е проблем да се изработи, въпросът е доколко си заслужава! Поздрави! Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 е, да .. 8-струнна, 15-струнна .. вече почнаха да се лигавят .. абе не е то лигавене само. специално с 8-струнна имам доста идеи какво би могло да направя. друг е въпросът, че за такова нещо се иска наистина сериозна апаратура, предполагам, както и предполагам, че няма клуб в България, в който това да може да прозвучи пълноценно ... но това са други въпроси. Цитирай
sevenstring Отговорено Февруари 18, 2007 Автор Отговорено Февруари 18, 2007 Аз пък искам тия дето толкова я желаят тая китара да ги чуя как свирят на 6-струнна! Иначе по поръчка този инструмент не е проблем да се изработи, въпросът е доколко си заслужава! Поздрави! е, по тази логика аз пък би трябвало да питам тези, които свирят много добре на 6-струнна, как свирят на ... банджо ..., или добрите конвенционални басисти как биха свирили на 2-струнния fretless бас на оня от Морфин, лека му пръст ... то, музика и на гребенче може да се прави, ама не пречи човек да иска да пробва и нещо по-така Цитирай
7thString Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 Еми искат да закръглят на десет Иначе китарата не е толкова скъпа като за "иновация" на Ibanez, но като за материалите от които е направена не си струва ама 'ич Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 18, 2007 Отговорено Февруари 18, 2007 (Редактирано) е, по тази логика аз пък би трябвало да питам тези, които свирят много добре на 6-струнна, как свирят на ... банджо ..., или добрите конвенционални басисти как биха свирили на 2-струнния fretless бас на оня от Морфин, лека му пръстБасът на "тоя от Морфин", както и банджото се настройват съвсем различно , така че няма какво да слушаш, а освен това 5-струнните китари не са чак такава рядкост , както и 6-струнните банджота... Редактирано Февруари 18, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Recommended Posts