Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Е, това вече кърти мивки:

http://www.ibanez.co.jp/eg_page_2007.php?A...MODEL_NO=RG2228

Бях виждал cutom-made уникати с 8 струни, ама не съм предполагал, че такова нещо ще излезе на пазара!

Ако не струваше USD 1500, да съм си го купилB)!

• Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Осемструнките винаги са кефели за сериозен джангър. Не са чак такива уникат - няколко "алтернативни" компании ги произвеждат серийно.

Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. B)

Отговорено
Осемструнките винаги са кефели за сериозен джангър. Не са чак такива уникат - няколко "алтернативни" компании ги произвеждат серийно.

Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. B)

И кои са те, и за колко ги даватB)?

Аз друго се чудя - откъде се намират консумативи и части за такива: струни, Floyd Rose-и ...; през какво трябва да го изкараш това, за да звучи ... сигурно само някой Mesa/Boogie cabinet ще го оправи ... въобще, не си е за бедни български китаристи това май, ама пък ми е много интересно да го пробвам:P, с 8-ма струна в Е-drop, примерно ... бррр:P

Отговорено

Между другото баш един бг китарист има такава китара, ама не се сещам от коя банда беше (някъв як метъл беше).

Отговорено

Този Ibanez е с EMG-та - още по добре. Само не ме кефи че е издялкан от липа като на баба лъжицата за мармалад, ама пак ше върши работа. :P

И кои са те, и за колко ги даватB)?

Ами ESP имат 2-3 осемструнни варианта на техни популярни модели (а това дори не е "алтернативна" компания).

Други, които правят серийни осемструнки са LGM Guitars. Всъщност, те дори наблягат на седем и осемструнките.

Има и още компании, които печатат осемструнки, някои то тях правят и акустични осмаци, но не помня как се казват.

"Custom" осмаци също се поръчват и правят масово.

В PrG е пълно с такива.

За цените на осемструнките - не мога да ти ам точни цифри, но при всички положения са дебели. И на серийните и на поръчковите.

Отговорено

Аз пък искам тия дето толкова я желаят тая китара да ги чуя как свирят на 6-струнна!

Иначе по поръчка този инструмент не е проблем да се изработи, въпросът е доколко си заслужава!

Поздрави!

Отговорено
е, да .. 8-струнна, 15-струнна .. вече почнаха да се лигавят ..

абе не е то лигавене само. специално с 8-струнна имам доста идеи какво би могло да направя.

друг е въпросът, че за такова нещо се иска наистина сериозна апаратура, предполагам, както и предполагам, че няма клуб в България, в който това да може да прозвучи пълноценно ... но това са други въпроси.

Отговорено
Аз пък искам тия дето толкова я желаят тая китара да ги чуя как свирят на 6-струнна!

Иначе по поръчка този инструмент не е проблем да се изработи, въпросът е доколко си заслужава!

Поздрави!

е, по тази логика аз пък би трябвало да питам тези, които свирят много добре на 6-струнна, как свирят на ... банджо ..., или добрите конвенционални басисти как биха свирили на 2-струнния fretless бас на оня от Морфин, лека му пръст ... то, музика и на гребенче може да се прави, ама не пречи човек да иска да пробва и нещо по-така :metalist:

Отговорено

Еми искат да закръглят на десет :metalist: Иначе китарата не е толкова скъпа като за "иновация" на Ibanez, но като за материалите от които е направена не си струва ама 'ич

Отговорено (Редактирано)
е, по тази логика аз пък би трябвало да питам тези, които свирят много добре на 6-струнна, как свирят на ... банджо ..., или добрите конвенционални басисти как биха свирили на 2-струнния fretless бас на оня от Морфин, лека му пръст
Басът на "тоя от Морфин", както и банджото се настройват съвсем различно :P , така че няма какво да слушаш, а освен това 5-струнните китари не са чак такава рядкост :metalist:, както и 6-струнните банджота... Редактирано от ...taka li e? - a taka.