scarfase Публикувано Февруари 11, 2007 Публикувано Февруари 11, 2007 здравейте искам да си купя акустична китара втора ръка какво главно да гледам за да не ме прецакат Цитирай
rotten_perish Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 най-важното е да видиш дали грифът е прав и без други увреждания. после провери дали лфажорета на 12-ти праг е верен (тонът трябва да е същият както при натисната струна на същия праг), погледни и ключовете в какво състояние са. важно е и разбирасе китарата да е ти е удобна за свирене, а да не се мъчиш (май с тва трябваше да започна). дано да съм полезен. Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 11, 2007 Автор Отговорено Февруари 11, 2007 мерси много аз не съм добре запознат с работа с китара но ще намеря някой познат който повече ги чатка тези работи целта ми е да си дрънкам у нас като се напия не ми трябва за някакви по се риозни изяви Цитирай
bluesman Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Още нещо важно за старите акустични китари . С почуквания по различни места по капака и дъното може да провериш дали няма отлепен или счупен мост. Другото важно rotten_perish го каза. Общо взето всичко трябва да се гледа но това е най основното. Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 11, 2007 Автор Отговорено Февруари 11, 2007 намерих в нета една руска май беше за 50 кинта и явно е старичка да имате някакво мнение ??? Цитирай
bluesman Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 намерих в нета една руска май беше за 50 кинта и явно е старичка да имате някакво мнение ??? Твърде висока цена за руска китара. Сигурен съм че на тази цена може да се намери българсака Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 ми знам ли намерих в един магазин от 90 до 150 лв мен не ми трябва скъпа китара и тая цена ме устройва а какво означава 3/4 китара 4/4 китара в тоя сайт така бяха описани Цитирай
soundcraft Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 ами 3/4 е малка китара за деца,а 4/4 си е нормална... Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 а някакво предложение за пълен некадърник като мен Цитирай
de4o Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 а някакво предложение за пълен некадърник като мен ...предполагам 4/4....освен ако не си по-висок от 1,30м... Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 (Редактирано) еееее по дълъг съм хехехехее а какво е по добре нова от най евтините или твора ръка при условие че досега не съм свирил Редактирано Февруари 12, 2007 от scarfase Цитирай
Zlatyio Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 (Редактирано) Отиди в музикален магазин "Джаза" некъде из форума потърси има го къде се намира,ако не го знаеш и си земи китарка за около 100 лева.Няма смисъл да купуваш евтини боклуци втора ръка на които ще ти е толкова неудобно да свириш че най-вероятно ще се откажеш.100 кинта за китара е евтино!!!Надявам се че можеш да ги заделиш. Редактирано Февруари 12, 2007 от Zlatyio Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 тва в софия ли е тоя магазин мисла че четох за него Цитирай
baitanas Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Според мен по - добре нова. Зависи все пак с какви средства разполагаш. Дори и да си дрънкаш само когато се напиеш по добре е да го правиш с хубав инструмент. Да се свири на стара руска или българска китара е голяма мъка. По магазините съм виждал китари с хубав тон и удобни в диапазона 150 - 250лв. съвременни модели, дори и грифовете им са със "тръс род" така наречения, опорен прът вътре в самия гриф, с който се регулира да е прав и който старите руски и български кухарки го нямат. Цитирай
scarfase Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 казаха ми че в пловдив в метро и в технотолис продавали китари има ли смисъл да се посещава някой от тези магазини Цитирай
Recommended Posts