Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно Mxr M80


Self-Sacrifice

Recommended Posts

Здравейте, някой гледал ли го е скоро този звяр , на каква цена върви в момента , и в кои магазини :blink:

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продукти на Dunlop,включително и ефекти от MXR серията,се внасят от xxxx.За цената ми се върти нещо около 380 лв.

 

П.П. Питай потребителя Demiurg - той сравнително скоро си беше закупил подобна играчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тенкс :metalist: Изпратил съм РМ на Demiurg и очаквам отговор :greenangel:

Редактирано от Self-Sacrifice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Педалчето е много яко - аз съм го пробвал в РФ и ако в близко бъдеще не намеря оригинален SansAmp Bass D.I. вероятно ще си взема такова.

 

пс. Тук е мястото да отворим една скоба USA vs. Europe (нали сме вече част от Европа, стига сме мрънкали - на вън това, на вън онова). Та в US въпросното педалче (MXR80) върви по онлайн магазините $119 (около 180 лв), докато в Германия пак в онлайн магазин същото животно струва 175 EUR (okolo 342 лв). В България, но в нормален магазин е на подобна цена като в Германия (и на мен ми се върти нещо в порядъка на 380 лв в главата - Aora_Bass вероятно може да сподели точната цена).

 

С други думи, най-готино е човек да има музикални увлечения и да живее в US, в Европа (в това число и в България) повечето неща които ни вълнуват са на доста по-високи цени - понякога и два пъти.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми и аз знам че цената му в България е около 380 лв., но моето е купувано от Щатите..и може би едн от причините цената в страните от ЕС да е по висока е транспортни разоди и може би основно ДДС-то което го има в Европа, а не само в България....всички си гледаме американските сайтове за музикални инструменти и аксесоари и си мислим колко е евтино всичко и ни се ще даси го купим амаааа за жалос не се очертава скоро в БГ да сеп оявят американските цени...иначе педала си е много добър Д.И. с мек и приятен звук..и много добър Драйв...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като се позамислих и посмятах, определено ДДС-то и митото оказват най-сериозно влияние на разликата в цените. Транспорта е смешна сума ако някой поръча достатъчно стока, че да си я транспортира с контейнер по море - може би около 2 EUR на ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся като се замисля сигурно ще си го поръчам от US , и пак ще ми излезне по евино от тук,мейби ;)

Иначе благодаря за отговорите! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен ако поръчката не е от типа "Абе ти като се връщаш март месец, дали не можеш да ми донесеш ето това..." няма да ти излезе особено по-евтино (освен ако не си особено печен с митничарите). Първо имаш 19% мито и после 20% ДДС върху сумата от предишното облагане (или бяха обратно), доставката за единична бройка не е особено евтина - това животно тежи доста като за куриерски услуги. Тоест примерно мито 119 + 19% = 141,61, после ДДС върху цялата сума 141,61 + 20% = $169,93. Доставката с DHL примерно спокойно може да стигне $100 при тегло от 400 - 500 гр. Тоест ако тръгнеш по тази пътечка ще ти излезе нещо около $270 - тоест около 405 лв.

 

Дори и да направиш някакви игри с митницата, намериш по-евтин транспорт (то от DHL не е трудно да се намери нещо по евтино), мен ако питаш - по-добре си го вземи от тук, хем ще имаш някаква реална гаранция и сервиз, хем ще можеш да си го вземеш веднага.

 

Ако пък го поръчаш от Germany, няма да имаш мито и ДДС (тоест няма мито, а ДДС-то го плащаш на техният магазин и е практически включено в цената), но с доставката пак ще ти излезне колкото да си го купиш тук.

 

Доставката от около 2 EUR на ефект е за доставка с контейнер на голямо количество (непродаваемо тук, а и вероятно в доста от EU магазините) и е rough estimation базиран на концепцията, че в 20 футов контейнер ще влязат около 4000 такива кутийки и общото им тегло би било в пъти по-ниско от максималните 18-тина тона - т.е. влизат не само като бройка, но и са в рамките на макс. тегло.

 

Дисклеймър: Не работя за който и да е от коментираните магазини, било то в БГ, Германия или САЩ. Препоръката ми е по-скоро плод на личното отношение към този тип техника "искам го това нещо... и го искам СЕГА!!!". Спомените ми на тема спедиция са вече с историческа стойност, а и сумата ще варира сериозно в зависимост от сухопътната част от транспорта - може да и по-ниска и по-висока.

Редактирано от niki123bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз ако ще го поръчвам от US , сигурно поръчката ще е от типа "Абе ти като се връщаш март месец, дали не можеш да ми донесеш ето това..." както ти казваш :rolleyes:,само че няма да е март ,ами ще е септември - октомври :greenangel: ,а другия вариант за който си мисля е да поръчаме няколко продукта(един приятел си е харесал някакъв доста брутален мик , който тука му е повече от двойно по скъп)и така като поръчаме няколко продукта поне доставката ще ни излезе по евтина..НО! Тука тъпото е , че продуктите трява да са от един и същ магазин...Иначе за поръчка от EU,няма смисъл според мен, по добре да си го взема от тука :)Ако събера повече пари го взимам от тука,ако не ше чакам от щатите. :greenball:

 

niki123bg благодаря много за съветите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.