Self-Sacrifice Публикувано Февруари 11, 2007 Share Публикувано Февруари 11, 2007 Здравейте, някой гледал ли го е скоро този звяр , на каква цена върви в момента , и в кои магазини Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Февруари 11, 2007 Share Отговорено Февруари 11, 2007 Продукти на Dunlop,включително и ефекти от MXR серията,се внасят от xxxx.За цената ми се върти нещо около 380 лв. П.П. Питай потребителя Demiurg - той сравнително скоро си беше закупил подобна играчка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Февруари 11, 2007 Автор Share Отговорено Февруари 11, 2007 (Редактирано) Тенкс Изпратил съм РМ на Demiurg и очаквам отговор Редактирано Февруари 11, 2007 от Self-Sacrifice Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Февруари 11, 2007 Share Отговорено Февруари 11, 2007 Аз от днес съм протежател на това чудовище и твърдя че е много добър ефект Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Share Отговорено Февруари 12, 2007 ^ Честит да ти е! :lol: Иначе кажи нещо повече де Саунда загрубява ли като за със тази машинка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Февруари 12, 2007 Share Отговорено Февруари 12, 2007 (Редактирано) Педалчето е много яко - аз съм го пробвал в РФ и ако в близко бъдеще не намеря оригинален SansAmp Bass D.I. вероятно ще си взема такова. пс. Тук е мястото да отворим една скоба USA vs. Europe (нали сме вече част от Европа, стига сме мрънкали - на вън това, на вън онова). Та в US въпросното педалче (MXR80) върви по онлайн магазините $119 (около 180 лв), докато в Германия пак в онлайн магазин същото животно струва 175 EUR (okolo 342 лв). В България, но в нормален магазин е на подобна цена като в Германия (и на мен ми се върти нещо в порядъка на 380 лв в главата - Aora_Bass вероятно може да сподели точната цена). С други думи, най-готино е човек да има музикални увлечения и да живее в US, в Европа (в това число и в България) повечето неща които ни вълнуват са на доста по-високи цени - понякога и два пъти. Редактирано Февруари 12, 2007 от niki123bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Февруари 12, 2007 Share Отговорено Февруари 12, 2007 Еми и аз знам че цената му в България е около 380 лв., но моето е купувано от Щатите..и може би едн от причините цената в страните от ЕС да е по висока е транспортни разоди и може би основно ДДС-то което го има в Европа, а не само в България....всички си гледаме американските сайтове за музикални инструменти и аксесоари и си мислим колко е евтино всичко и ни се ще даси го купим амаааа за жалос не се очертава скоро в БГ да сеп оявят американските цени...иначе педала си е много добър Д.И. с мек и приятен звук..и много добър Драйв... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Февруари 12, 2007 Share Отговорено Февруари 12, 2007 Сега като се позамислих и посмятах, определено ДДС-то и митото оказват най-сериозно влияние на разликата в цените. Транспорта е смешна сума ако някой поръча достатъчно стока, че да си я транспортира с контейнер по море - може би около 2 EUR на ефект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Февруари 13, 2007 Автор Share Отговорено Февруари 13, 2007 Ся като се замисля сигурно ще си го поръчам от US , и пак ще ми излезне по евино от тук,мейби Иначе благодаря за отговорите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Февруари 13, 2007 Share Отговорено Февруари 13, 2007 (Редактирано) Освен ако поръчката не е от типа "Абе ти като се връщаш март месец, дали не можеш да ми донесеш ето това..." няма да ти излезе особено по-евтино (освен ако не си особено печен с митничарите). Първо имаш 19% мито и после 20% ДДС върху сумата от предишното облагане (или бяха обратно), доставката за единична бройка не е особено евтина - това животно тежи доста като за куриерски услуги. Тоест примерно мито 119 + 19% = 141,61, после ДДС върху цялата сума 141,61 + 20% = $169,93. Доставката с DHL примерно спокойно може да стигне $100 при тегло от 400 - 500 гр. Тоест ако тръгнеш по тази пътечка ще ти излезе нещо около $270 - тоест около 405 лв. Дори и да направиш някакви игри с митницата, намериш по-евтин транспорт (то от DHL не е трудно да се намери нещо по евтино), мен ако питаш - по-добре си го вземи от тук, хем ще имаш някаква реална гаранция и сервиз, хем ще можеш да си го вземеш веднага. Ако пък го поръчаш от Germany, няма да имаш мито и ДДС (тоест няма мито, а ДДС-то го плащаш на техният магазин и е практически включено в цената), но с доставката пак ще ти излезне колкото да си го купиш тук. Доставката от около 2 EUR на ефект е за доставка с контейнер на голямо количество (непродаваемо тук, а и вероятно в доста от EU магазините) и е rough estimation базиран на концепцията, че в 20 футов контейнер ще влязат около 4000 такива кутийки и общото им тегло би било в пъти по-ниско от максималните 18-тина тона - т.е. влизат не само като бройка, но и са в рамките на макс. тегло. Дисклеймър: Не работя за който и да е от коментираните магазини, било то в БГ, Германия или САЩ. Препоръката ми е по-скоро плод на личното отношение към този тип техника "искам го това нещо... и го искам СЕГА!!!". Спомените ми на тема спедиция са вече с историческа стойност, а и сумата ще варира сериозно в зависимост от сухопътната част от транспорта - може да и по-ниска и по-висока. Редактирано Февруари 13, 2007 от niki123bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Self-Sacrifice Отговорено Февруари 13, 2007 Автор Share Отговорено Февруари 13, 2007 Ами аз ако ще го поръчвам от US , сигурно поръчката ще е от типа "Абе ти като се връщаш март месец, дали не можеш да ми донесеш ето това..." както ти казваш ,само че няма да е март ,ами ще е септември - октомври ,а другия вариант за който си мисля е да поръчаме няколко продукта(един приятел си е харесал някакъв доста брутален мик , който тука му е повече от двойно по скъп)и така като поръчаме няколко продукта поне доставката ще ни излезе по евтина..НО! Тука тъпото е , че продуктите трява да са от един и същ магазин...Иначе за поръчка от EU,няма смисъл според мен, по добре да си го взема от тука Ако събера повече пари го взимам от тука,ако не ше чакам от щатите. niki123bg благодаря много за съветите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts