Свилен Бас Отговорено Февруари 13, 2007 Автор Отговорено Февруари 13, 2007 http://uploaded.to/?id=doodilспециален поздрав от "4ти Километър Бенд" (не)приятно слушане! Като слушам поздрава и съжалявам, че е толкова кратък, ама следващият път повече! Къртиш!! крайно време е някой да напише песен с пръдня определено ще е стане хит нищо лично Весси, такива песни има и техните композитори са едни от моите вдъхновители! Във форума има един потребител с аватар на Диаманда Галас - дали няма да е способен да предложи подходящи вокали? П.П.: Ама ако на някой друг му се пее, да заповяда! П.П.П.: Брей как се обнадеждих - като успея да си запиша композицията за два баса и контрабас, веднага ще я пусна тук! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Уф, цитати, пояснения, кошмар! детето ми се разплака от тия експерименти... Нова българска музика - нито е нова, нито е българска, нито е музика... Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Уф, цитати, пояснения, кошмар! детето ми се разплака от тия експерименти... Нова българска музика - нито е нова, нито е българска, нито е музика... Щом не ти харесва не си длъжен да слушаш или въобще да си съпричастен по някакъв начин! Мидата, неразбирайки нищо от плуване, си седи в черупката! .....с други думи, спокойно можеше да си спестиш коментара! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) А какво те наведе на мисълта, че не разбирам нищо, бре? Просто смятам, че няма никаква идея, която да свърже тези флажолети в музикална мисъл. Тук е форум и мненията бяха поискани от автора на темата! С други думи - кат' не мож' да гълчиш - ще мълчиш! Редактирано Февруари 14, 2007 от Vlad Цитирай
yotzzo Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) да не си слушал ранен Кримсън? Или Ummagumma?И аз така си играех на времето.ееех,млади години-мислиш си,че свириш,вдъхновение....В края на 60-те минаваха тия.Инaче-има някакви зачатъци на настроение и музикална мисъл.И да си купиш струни,мързел небесен!!! Редактирано Февруари 14, 2007 от yotzzo Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 А какво те наведе на мисълта, че не разбирам нищо, бре? Просто смятам, че няма никаква идея, която да свърже тези флажолети в музикална мисъл. Тук е форум и мненията бяха поискани от автора на темата! С други думи - кат' не мож' да гълчиш - ще мълчиш! Естествено трябва да има идея, по установените канони на музиката, нали?!!!!!!!!!!! Ако всички хора мислеха така, то още щяхме да си висим по клоните, с маймунски вид и да отхвърляме всички новости! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Има разлика между новост и това , което чух. Щом ти харесва - прав ти път! Всеки има право на своя вкус. Просто не прави забележки без да си подготвен! Ако за теб флажолета е новост, то аз съм изсвирил първия си такъв още миналия век. Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Има разлика между новост и това , което чух. Щом ти харесва - прав ти път! Всеки има право на своя вкус. Просто не прави забележки без да си подготвен! Ако за теб флажолета е новост, то аз съм изсвирил първия си такъв още миналия век. Не става дума за флажолета, а за концепцията(и тя не е новост, но е идейна в друг аспект). А за флажолета,......какво съвпадение, то и аз съм изсвирил моя първи още миналия век(сега май не аз се изказвам неподготвено). Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) Е това е то дебат - аз казвам, че за мен липсва ясна музикална идея и във флажолета няма нищо кой знае какво впечатляващо - особено ако се използва самоцелно като в дадения пример. А ти можеш ли да се аргументираш според теб какво е идейното и новото на концепцията? Редактирано Февруари 14, 2007 от Vlad Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) Харесва ми атмосферата която се създава.Звучи ми сякаш гледам филма одисея в космоса 2001. За мен е вайно не спазването на някаква схема, а идеята, която носи цялостната творба - нали за това е музиката - да провукира въображението Редактирано Февруари 14, 2007 от liquid_death Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 (Редактирано) Пак не разбрах - кое е новаторското? Има едно филмче анимационно - пародия на супермен - в което героят лети, използвайки реактивната сила на лайната си - много е новаторско, сигурно има идея, но... Толкова за провУкацията на моето въображение. Редактирано Февруари 14, 2007 от Vlad Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 14, 2007 Отговорено Февруари 14, 2007 Аз не разбрах като не те кефи, какво въобще пишеш в тая тема??? естествено разбирам че искаш да се изкараш всезнаещ и вездесъщ и да си наложиш мнението, но просто няма да стане! Намери си друго място да си избиваш комплексите, моля! Прав ти път на теб!Мен си ме кефи парчето, забавлявах се докато го слушам и след това докатого дозаписвах и така.... а кибиците - млък! Ще съм много благодарен на модераторите да изтрият последните постове на жлад и мен, благодаря им предварително и се извинявам, че се наложи да ви отворя работа, просто понякога не издържам на хорската липса на такт и възпитание. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 14, 2007 Автор Отговорено Февруари 14, 2007 Аз в момента нямам време да отговоря защото отговорът ми ще е дълъг, а все пак е празник и си имам работа (...), но моля модераторите да не изтриват вашите мнения - все пак Влад каза неща, които обобщават отношението на доста хора, неписали тук! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) Аз не разбрах като не те кефи, какво въобще пишеш в тая тема???естествено разбирам че искаш да се изкараш всезнаещ и вездесъщ и да си наложиш мнението, но просто няма да стане! Намери си друго място да си избиваш комплексите, моля! Прав ти път на теб!Мен си ме кефи парчето, забавлявах се докато го слушам и след това докатого дозаписвах и така.... а кибиците - млък! Как пък само ти не разбра, че човека е искал мнения - независимо дали са положителни или отрицателни? Аз имам такова и го изказвам свободно! Ако не ти харесва - оправяй се, но не налагай и своето! Как пък всеки път, когато някой каже нещо неудобно и веднага се отваря приказка за комплекси и самоизтъкване?! И за да съм по-ясен - можеш да си говориш колкото искаш - аз съм ЗА свободата на словото и не ти казвам "МЛЪК":metalist: п.п. Зададох прост въпрос - явно предпочиташ да влизаш в пререкания, от колкото да отговориш. Още един въпрос: трябва ли в "авторска музика" всички мнения да са положителни и който има друго да си трае? Според не - НЕ! Благодаря на автора на темата за търпимостта и умерения коментар! Редактирано Февруари 15, 2007 от Vlad Цитирай
Свилен Бас Отговорено Февруари 15, 2007 Автор Отговорено Февруари 15, 2007 (Редактирано) Добре де, признавам си, че умишлено изсвирих парчето в стил "Аз съм муха-лайнарка и си жужа на летището", пък то какво стана - все едно съм ви влязъл в хола. Истината е, че дори не се доближавам до вдъхновителите си, ако това ви звучи безумно, какво ли ще кажете за тях? Смятам, че безмензурността е главният смущаващ фактор - ако тук няма мелодия и музика, какво остава за Portrait Of Tracy (Jaco Pastorius - 1976 - Jaco Pastorius) или пък Star Spangled Banner (флажолетите с дистър от Jaco Pastorius - 86 - Heavy and Jazz), не се сравнявам - просто питам! Едно е да знаеш кой ебах, друго е да знаеш кой е Джако, трето е да знаеш какво е Einstürzende Neubauten (много поп ги направих в тази тема, ама какво да правя - това е група, която излиза с пневматични чукове и др. под. по концерти, а тук с една бормашина, която е по маломощна от миксера на майка ми всях смут...), четвърто и пето е да знаеш кой е Dittersdorf... мога да изброявам още, но тези са по-откриваеми пък и не е темата за справочник на страхотии и ужасии. Относно пръднята и звуците от тялото - има един саундтрак от Роджър Уотърс - Music from the Body. Когато пуснах този запис очаквах коментари от типа "а бе виж се бе - жалък си, дори не се доближаваш", а се оказва, че вдъхновителите ми са непознати за повечето от вас и ви звуча неразбираемо. Ако бяхте запознати с тези и други изброени класики, щях да съм ви доста стандартен и музикален (най-вече)! Уф, цитати, пояснения, кошмар! детето ми се разплака от тия експерименти... Нова българска музика - нито е нова, нито е българска, нито е музика... Извинявай за детето! Определение за българска музика не знам - че не е нова, не е, ама на много хора им е и е музика. .....с други думи, спокойно можеше да си спестиш коментара! Трябва да се коментира, нали за това съм пуснал темата. Просто смятам, че няма никаква идея, която да свърже тези флажолети в музикална мисъл. Вече има човек, който си тананика моята композиция по време на разходките си - идейно му е, значи! да не си слушал ранен Кримсън? Или Ummagumma?И аз така си играех на времето.ееех,млади години-мислиш си,че свириш,вдъхновение....В края на 60-те минаваха тия.Инaче-има някакви зачатъци на настроение и музикална мисъл.И да си купиш струни,мързел небесен!!! Не е само заради това!А ти да си намерши некоя тромпетистка, цигуларка, тарамбукчистка или квото там се предлага, че да се върнеш към мислите за свирене и вдъхновение, и "ехх"-то! Ела при небесните! Естествено трябва да има идея, по установените канони на музиката, нали?!!!!!!!!!!! Ако всички хора мислеха така, то още щяхме да си висим по клоните, с маймунски вид и да отхвърляме всички новости! Задължително за мен е да се отрича понякога това, което знаеш и да отидеш на пътешествие, но не всеки го може, като музикант. Способните слушатели също не са много, защо ли? Е това е то дебат - аз казвам, че за мен липсва ясна музикална идея и във флажолета няма нищо кой знае какво впечатляващо - особено ако се използва самоцелно като в дадения пример. А ти можеш ли да се аргументираш според теб какво е идейното и новото на концепцията? Харесва ми атмосферата която се създава.Звучи ми сякаш гледам филма одисея в космоса 2001.За мен е вайно не спазването на някаква схема, а идеята, която носи цялостната творба - нали за това е музиката - да провукира въображението Флажолета, че не е нов, не е, но наистина трябва да знаеш как да слушаш тази музика!Тая одисея ще трябва да я видя, че то верно, че човек краде най-много от това, което не познава! Пак не разбрах - кое е новаторското? Има едно филмче анимационно - пародия на супермен - в което героят лети, използвайки реактивната сила на лайната си - много е новаторско, сигурно има идея, но... Харесва ми, ще си го намеря! Още един въпрос: трябва ли в "авторска музика" всички мнения да са положителни и който има друго да си трае? Според не - НЕ! Благодаря на автора на темата за търпимостта и умерения коментар! Моля, моля! Давам пример! Пожелавам на форума повече такива, като мен! ... и така: Приближава денят на крайните варианти (даже ще има един от мен, като първия но с още един бас, та да е ясна и хармонията, освен мелодията, а защо не и концепцията) - тръпнете! едит: Звучи нескромно, но аз допускам и наличието на известна завист тук защото доста от съфорумниците са способни да изсвирят това (дори по-добре), но аз го измислих! Редактирано Февруари 15, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Recommended Posts