Fanatik_Priest Публикувано Февруари 7, 2007 Публикувано Февруари 7, 2007 Моля колегите с този ефект да дадат малко акъл как да си направя две бленди: 1. класически осемдесетарски траш звук, който хем да не е много висок/пръщящ, хем да мога да си правя пинч-хармониите и дабъл хенд-а (за да няма грешка от по-долу - тука ползвам EADGBE) 2. модерен дълбок звук, характерен за малко по-ниски строеве (да речем DADGBE или CGCFAD) Ако можете дайте само съвет за това, какво трябва горе-долу да представляват драйвът, еквалайзерът и компресорът (и ако има още нещо) или най-ще е добре да дадете готови примери. Благодаря предварително! Цитирай
7thString Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 За съжаление няма универсална формула- не забравяй, че всяка китара звучи по различен начин, зависи и какво ще сложиш след зуума. Но в едно съм се убедил- зуума и флажолетите са две взаимно изключващи се понятия. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Февруари 8, 2007 Автор Отговорено Февруари 8, 2007 (Редактирано) Еми свиря със Squier strat (дето не предполага никъв метъл звук, ама аз съм мазохист) и Зуум-ът влиза в едно кубе Куча-Марка®™ някъде около 30-40 вата. Но мене ме интересуват идеите или още повече съветите (колко да са високи високите, колко да са ниски ниските, компресора колко да баца, т.н.) ПС: Сега разбирам що толкоз зор да накарам да ми изпищи китарата, брех то чудо на чудесата не бяха гейнове и високи, не бяха бръмове и скрибуцания нищо де звука да го вади, пък ще прежаля флажоретите ;( Редактирано Февруари 8, 2007 от Fanatik_Priest Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 8, 2007 Отговорено Февруари 8, 2007 Експериментирай! Аз все още ползвам добрия стар Зуум и вече след около 2 години ръчкане и експерименти се доближавам до желания звук и продължавам да се опитвам към по-добро! Можеш да постигнеш добър звук с експериментиране. Аз не ползвам EQ модула - EQ-то ми идва от корекциите на усилвателя. От зума ползвам само Boost, евентуално лек компресор, дистер и пак по избор малко ривърб, ама съвсем малко. Съветвам те като започваш да си настройваш звука първо да изключиш всички модули и да пуснеш само дист модула. Оттам извърти всички дистери и си харесай този, който най-ти харесва и най-се доближава до това, което искаш НЕОБРАБОТЕН. После вече започни да изпипваш детайлите... Дано съм ти бил от полза! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Февруари 8, 2007 Автор Отговорено Февруари 8, 2007 Ха това е ново - никога не съм се замислял да махам еквалайзера! А относно експериментирането - почнах да си мисля, че съм някъв ламер - вече година и половина го имам и верно - таман си мисля, че съм направил нещо и оп - посвиря един месец и или много високи, или много ниски и кат пипна и стане мазало и айде отначало. А с бууст-а не ти ли вкарва много шум? Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Февруари 10, 2007 Автор Отговорено Февруари 10, 2007 Ха май няма много доброжелатели а? Цитирай
7thString Отговорено Февруари 10, 2007 Отговорено Февруари 10, 2007 Boost-а просто усилва нивото на сигнала... заедно с шума. Хубаво е да го нагласиш максимално високо, като при strumming(най-силно дрънкане) да не пращи, т.е. да не се получават изкривявания когато няма други включени ефекти. По този начин получаваш възможно най-много от полезния сигнал и после като овердрайвваш, не се вкарват толкова шумове, защото гейна е по-малък. Но пак казвам- всичко е играчка- единия вариант е да имаш ясна концепция за звука, който преследваш, другия вариант е да ръчкаш случайно една след друга настройките докато си кажеш "брех, че готино звучи" Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Boost-а вкарва ужасно много шум наистина, но за съжаление ако не сложиш Boost на Зуума, съвсем не можеш да докараш звук... Поне това са моите впечатления... Цитирай
7thString Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 ^Не вкарва шум?! Увеличава линейно целия сигнал. Цитирай
rocker_vn Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 boost на 1,drive-mt 7th,cabi-br cmb. незнам без тази кабинет симулация не ме кефи звука.даже бих казал че все повече и повече вече намразвам зуума707-2.както казва колегата трябва да експериментираш първо от дистъра и после всичко останало,аз свиря с overdrive на макс че позволява да се чува звука на повече струни едновременно в сравнение с дистъра Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 @7thString Не си прочел правилно, потвърдих че вкарва шум. Иначе ако свириш през кубе, кабинет симулацията е много безмислена, защото много смачква сигнала... Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 11, 2007 Отговорено Февруари 11, 2007 Тя тая симулация си е за свирене директно в пулт.....и все пак скоро свирих(от 2-3 години ползвам зуум 606II) на един концерт където вкарах зуума в едно кубенце, май рандал и си се чуваше доста добре....за клуб....варна зона51.... та ако искате мога утре да споделя с вас някои от настройките ми на зуум 606 ако вършат работа....че вече много ми спи...аиде лека, мека : бтв....според мен няма никакъв смисал от бууст, но все пак това си е мое мнение и става дума 606II Едит: Махам цитата ти, защото нарушава точка 8 от Задължителните правила на форума ни! IgniteAll Цитирай
7thString Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Точно се учудвам, че казваш, че вкарва шум Бууста сам по себе си не вкарва никакъв шум. Единствената опасност е от изкривяване, което специално на дадения етап си е обезобразяване Цитирай
maringtr Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Е сравни със и без Boost, нивото на хъма и сам ще се убедиш. Едит: Махам цитата ти, защото нарушава точка 8 от Задължителните правила на форума ни! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 @liquid_death - ако можеш да вкараш някоя идейка, ще съм ти задължен, ама първо се наспи @7thString - баце не знам как е на живо с камиончета, ама на зуум-а вкарва яко шум http://forum.muzikant.org/style_emoticons/default/metal.gif http://forum.muzikant.org/style_emoticons/default/metal.gif @dark - пробвах с бууст, ама нящо не ми хареса- много шум - иначе да- помага за флажоретите (пинч-а), ама като превключа от клийн блендата (дето вади страшен звук - ако не я разваля скоро) и не ми се връзва - явно твоят стил просто е друг, но все пак мерси за съвета @всички - мерси за мненията дотук, надявам се, че ще можете още малко да ми помогнете - Searchng for the perfect sound... Цитирай
Recommended Posts