sevenstring Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Всъщност, като за предварителна ориентация има един много прост подход - отворяш сайтовете на Рандал и Маршал, виждаш списъка им с Artists и става пределно ясно кое за какъв тип музика върши най-добра работа. Това не е особено показателно, понеже тия дето ги пише по сайта не свирят с това, което има по нашите магазини (а го няма щото няма кой да го купи, не за друго). Щото примерно много хора свирят с Peavey 6505, ама това не значи че като отида в магазина и си купя едно мъничко Peavey ще съм направил правилния избор Или пък да си вземеш Randall RX20 щото Dime е свирил с Randall. Аналогичен модел на някоя друга марка може да предлага много повече/по-близък до търсения от теб звук. Когато гледаш кой с какво свири, по-важен е модела, а не просто марката. 2ст. Като изключим евтините домашни кубенца, според мен, ако и да не докарват Artist-grade звук, дори и по-непретeнциозните неща най-малкото си носят духа на марката като общо звучене. Аз малко вече прекалих със скромния си личен пример, ама е факт, че в ценовия диапазон, който можех да си позволя, именно Randall ми докара най-добрия а-ла-Пантеркси звук (да не кажа, че беше единствената марка, дето докара какъвто и да е звук, който да ми хареса). А говорим за RG100, което, естествено, е мнооого далеч от върха на сладоледа. Ама на мен ми е предостатъчно. Цитирай
ho6imin Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 Никой не сподели нищо за клийн саунд.Единият бил по-як за бруталии,другия-не...Така и не прочетох някой да каже,че е ползвал и нещо друго освен драйв канала.Може и да съм пропуснал нечие мнение-сори!Маршала е Маршал-и драйв и клийн канала са супер.За Рандал не мога да кажа-не съм тествал(за Бетовен не знам-то си е негова работа)! Цитирай
sevenstring Отговорено Април 6, 2007 Отговорено Април 6, 2007 ^Ами, както казах, нямам сериозен опит с Маршал, но чистият канал на Рандала ми е ОК. Дава хубав плътен звук, а с честотните корекции, chorus и reverb може да се направят и много приятни "ярки" и "обемни" бленди. Предполагам, че Маршалът тук печели по точки, защото все пак (доколкото имам представа) дава доста по-"светъл" и "звънлив" звук (ебахти епитетите вкарах и аз ... ). Май наистна в момента Маршал е една много серионза дупка на пазара в София. Не върви най-популярната добра марка да присъства само инцидентно и тук-таме с някакви евтинджос модели и е голям поблем, че не могат да се сравняват на живо side by side (или поне store by store) с Рандали, Фендъри, Лейнита и т.н. Ако г-н Икономов чете, да си води бележки, щото се басирам, че е загубил доста потенциални клиенти поради липсата на магазинно представителство у столицата. Не че нещо на регионална почва (и аз не съм роден софиянец и не страдам от някаква столича мегаломания), ама няма как да очакваш редовия клиент да се мъкне до Благоевград или да поръчва на сяпо оборудване за 1000 и кусур лв. ... просто мнение на редови клиент . Айде, аман от мен, спирам да пиша по тази тема ... Цитирай
Recommended Posts