pakodelucia Публикувано Март 6, 2005 Share Публикувано Март 6, 2005 :violin: :guitar: Бе пиша едни ноти и бях объркал реда на партитурата, вместо първо цигулка 2-ро китара...и.т.н. ги бях разменил. Някой сеща ли се как да променям реда на отделните партии...един час се блещих и не намерих как...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 :violin: :guitar: Бе пиша едни ноти и бях объркал реда на партитурата, вместо първо цигулка 2-ро китара...и.т.н. ги бях разменил. Някой сеща ли се как да променям реда на отделните партии...един час се блещих и не намерих как...? Къде ги пишеш тези ноти, имам пред вид софтуера.Програма ли използваш или нотна тетрадка .Не, сериозно, и аз пиша ноти ,но не знам дали програмата е същата, иначе бих ти казала как.С една друга, различна от моята програма и аз дълго се мъчих :wall: , но моята добре съм я усвоила. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pakodelucia Отговорено Март 6, 2005 Автор Share Отговорено Март 6, 2005 (Редактирано) Къде ги пишеш тези ноти, имам пред вид софтуера.Програма ли използваш или нотна тетрадка .Не, сериозно, и аз пиша ноти ,но не знам дали програмата е същата, иначе бих ти казала как.С една друга, различна от моята програма и аз дълго се мъчих :wall: , но моята добре съм я усвоила. Е нали питането ми е за Финале... Редактирано Март 6, 2005 от pakodelucia Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Март 6, 2005 Share Отговорено Март 6, 2005 Къде ги пишеш тези ноти, имам пред вид софтуера.Програма ли използваш или нотна тетрадка .Не, сериозно, и аз пиша ноти ,но не знам дали програмата е същата, иначе бих ти казала как.С една друга, различна от моята програма и аз дълго се мъчих :wall: , но моята добре съм я усвоила. Е нали питането ми е за Финале... ...но темата ти е " малко помощ, хора".Не знаех, че Finale са множество. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pakodelucia Отговорено Март 8, 2005 Автор Share Отговорено Март 8, 2005 Къде ги пишеш тези ноти, имам пред вид софтуера.Програма ли използваш или нотна тетрадка .Не, сериозно, и аз пиша ноти ,но не знам дали програмата е същата, иначе бих ти казала как.С една друга, различна от моята програма и аз дълго се мъчих :wall: , но моята добре съм я усвоила. Е нали питането ми е за Финале... ...но темата ти е " малко помощ, хора".Не знаех, че Finale са множество. Това както и да е, ще ми помогнеш или не? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Март 10, 2005 Share Отговорено Март 10, 2005 Това както и да е, ще ми помогнеш или не? Аз ли? :think: Е, добре! Работя с една много хубава програма за композиране чрез писане на ноти.За всеки инструмент задавам петолиние.Инструментът си го избирам или редактирам от менютата в горната част на програмата или встрани на петолинията.Оттам също мога да редактирам.Не знам програмата ти каква е , но с моята това става така: От меню Staff избирам Edit relaited instrument.Показва се прозорец,от който избирам инструмента, който ще редактирам, напр. пиано.Маркирам го, натискам OK и се появява пълния списък с инструменти.От този списък избирам кой инструмент да сложа на това петолиние, където е било пианото. Ако съм избрала цигулка :violin: , ще свири вече цигулка, а не пиано.Дано да ти свърши работа това обяснение.Все пак, има различни програми. Това да редактираш инструмент трябва да е предвидено във всяка от тях.Чао! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Март 10, 2005 Share Отговорено Март 10, 2005 а коя е тази "много хубава програма за композиране" ако не е тайна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mila_kara Отговорено Март 10, 2005 Share Отговорено Март 10, 2005 а коя е тази "много хубава програма за композиране" ако не е тайна? Ако беше тайна нямаше да я споменавам в друго време и на друго място. Сега ще се "потрудиш" малко и ще потърсиш това място.Е, хайде, ще ти подскажа раздела, а той е "Авторска музика".Там битува и твоето мнение за моето hard парче. :read: А ти какво ще ми препоръчаш да използвам , та да звучат моите творения като изсвирени на живо?Моята програма добре се справя, но зная, че има какво още да се желае.Чао! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Март 11, 2005 Share Отговорено Март 11, 2005 човека искаше да му се помогне по нещо съвсем конкретно. ако е нещо друго да ама финале-то само съм го чувал даже не съм го и помирисвал съжалявам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Боян Отговорено Март 11, 2005 Share Отговорено Март 11, 2005 Finale 2004: Избираш от Tools -> Staff: Излизат ти едни квадратчета в началото на всяка партия; набираш тези, дето ти трябват с чавка в квадратчето, като задържаш със Shift-a. След това хващаш селектнатите и ги разместваш, както си искаш. :hello: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pakodelucia Отговорено Март 11, 2005 Автор Share Отговорено Март 11, 2005 Finale 2004: Избираш от Tools -> Staff: Излизат ти едни квадратчета в началото на всяка партия; набираш тези, дето ти трябват с чавка в квадратчето, като задържаш със Shift-a. След това хващаш селектнатите и ги разместваш, както си искаш. :hello: Благодаря това върши работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts