olygofren Публикувано Януари 28, 2007 Share Публикувано Януари 28, 2007 (Редактирано) С групата ми свирим в собствена репетиционна, обзаведена на принципа за пръднята и боята и (нормално) имаме проблем. Нямаме централно, нито някакви пултове, миксери и тем подобни, а и нямаме възможност да се сдобием скоро. Пускаме микрофоните в китарните кубета (които са само чист канал и имат по два входа) и резултата е ужасно тих и гаден звук на вокалите. И така, за да надвикаме барабаните, се налага да се дерем като идиоти, което не е особено полезно, да не кажа хич. Освен това, дори и така не се чуваме, само дето не можем да говорим след репетиция, а и не можем да репетираме пълноценно парчетата като не чуваме вокалите. Та: обяснете ми каква техника е необходима, за да се озвучат прилично един или два микрофона и то така, че да надвикват 2х60W китарни кубета, 2х100W бас и клавир и акустични барабани (и да ги надвикват без да е нужно да се лапа шпулата и да се вика като селски глашатай?!). Нещо микрофонни предусилватели ли, какво? Примерно има ли такова понятие като микрофонно кубе? Може ли да се използва някакъв най-елементарен усилвател, защото имаме една 100-ватова колона, която си седи без работа? Тенкю. П.П: Всъщност, тия стойности за мощностите може и да са малко приблизителни, защото всичко е марка Сбирщайн Строшенверке. Редактирано Януари 28, 2007 от olygofren Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Януари 28, 2007 Share Отговорено Януари 28, 2007 (Редактирано) взимате си едно пултче с микрофонни канали, и го ръгате в усилвателя, а ако искате и приличен звук - стъпало (усилвател), и колона, по възможност широколентова. В краен случай може пултчето да се включи в aux-in на всяка домашна свирка (сигурен съм , че ще си намерите нещо мощно по къщите...). После може да потърсите ефект... Колкото до микрофонно кубе - има ама по-добре с пулт, защото всеки иска да попява... ще имате повече канали ... Е, това е .....НАЗДРАВЕ ЗА ЕНТУСИАЗМА.... Редактирано Януари 28, 2007 от VSTi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Януари 29, 2007 Share Отговорено Януари 29, 2007 (Редактирано) Друг по-евтин(но не толкова качествен разбира се) вариант който ми идва на ъкъла е да си вземете някои друг микрофонен преамп. Преди се продаваха такива любителски за по няколко лева. Представляваха платка с елементите на нея, захранване и кутия ти тряя си мислиш. Тези бяха на фирма "Добрикит". Ясно че резултата няма да е като на хубав пре-амп, но говорим за цени от порядъка на 4-5лв макс. Брат ми си беше взимвал някви такива усилвателчета на същата фирма мисля и си звучаха сравнително прилично Това е в случай че проблема ви е слабия сигнал на микрофоните... Редактирано Януари 29, 2007 от Alexi_Laiho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Януари 30, 2007 Share Отговорено Януари 30, 2007 Класическото което напшравихме в нашта репетиционна беше....взехме първо едни колони(нямам предвид Hi-Fi или каквито и да е домашни колони на уредба и т.е.птросто не стават за такава работа)взехме ги нови от пловдив..после взехме и едно ново малко пултче берингер за няма и 200 лв. и едноп старо стъпало, кмоето не е много добро но върши работа..цялата работа илиза на околотази кофигурация можеш да си я спретне за около 800 лв...ако искаш малко по добро стъпало и отгоре..амаа така е положението...това е наи-евтиния и в същото време добър вариант.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Януари 30, 2007 Share Отговорено Януари 30, 2007 A каква е тази колона която имаш...сравнено с ободудването на другите тази колона ще ти е крайно недостатъчна...в наща репетиционна китарата свири на 2х12" 100В..баса на 60 в. и аку тични барабани...коплоните ни са 2х400...и пак от време на време вокалите не испъкват толкова, но това не е проблем в колоните, а просто стъпалото ни е по слабичко и не може да ги захрани добре.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Януари 31, 2007 Share Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) Значи има един много хубав вариянт които едно време го бяхме направили с една банда, зада избегнем цялта дандания на акустика на помещение и тем подобни неща купувате си някакъв малък миксер ние бяхме с берингер 6 канален китара ,в един 2ри, клавир, един оувърхед над барабаните ,бас, и останалото за вокали, през мониторните изходи си бяхме изкарали слушалки, и беше много добре, хем не вдигахме много джангър хем и звука бе прили4ен а и прили4ни записи на репетициите си правехме всичко горе долу ще ти излезе не пове4е от 250- 300 лв, не е 1во ка4ество но е приемливо , вместо да блъскаш пултове , та пауър усилватели и всичко което ти е нужно за един лайв саунд Редактирано Януари 31, 2007 от enuffZnuff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AorA_Bass Отговорено Януари 31, 2007 Share Отговорено Януари 31, 2007 Значи има един много хубав вариянт които едно време го бяхме направили с една банда, зада избегнем цялта дандания на акустика на помещение и тем подобни нещакупувате си някакъв малък миксер ние бяхме с берингер 6 канален китара ,в един 2ри, клавир, един оувърхед над барабаните ,бас, и останалото за вокали, през мониторните изходи си бяхме изкарали слушалки, и беше много добре, хем не вдигахме много джангър хем и звука бе прили4ен а и прили4ни записи на репетициите си правехме всичко горе долу ще ти излезе не пове4е от 250- 300 лв, не е 1во ка4ество но е приемливо , вместо да блъскаш пултове , та пауър усилватели и всичко което ти е нужно за един лайв саунд ДА амаза този начин ще ти трябват и смесител за слушалки...и само един овърхед на барабанит и звучи слабичко... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
olygofren Отговорено Януари 31, 2007 Автор Share Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) Да, определено не търся да избягам от акустиката. Харесва ми как звука те смазва. Идеята е как бързо, смело и сръчно да надуя яко микрофона. И евтино. Не е нужно да ни предава гласовете супер-перфектно-точно, щото така и така се дерем, въпроса е поне да се чуваме. А колоната мисля, че е от ЛАТ и е 100W. Ама не е много сигурно, щото ни е подарък, а на харизан кон зъбите не се гледат. И благодаря ви за съветите, продължавайте в същия дух и все нещо ще ми е от полза. П.П: Интересното е, че опитвахме да пускаме през една най-обикновена домашна Hi-fi уредба микрофона и се чуваше по-добре, отколкото през кубетата. А колоните й не бяха повече от 60 вата. Редактирано Януари 31, 2007 от olygofren Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts