storm_chaser Публикувано Февруари 11, 2017 Публикувано Февруари 11, 2017 Здравейте, От дълго време съм се изправил пред един проблем и изглежда не успявам да намеря добро решение - каква би била една добра ежедневна практика на свирене, какви биха били едни добри ежедневни упражнения за свирене, за средно-напреднал? Много ми се иска да си направя една програма за всекидневни упражнения, обаче не успявам и започвам да се отчайвам. Доста неща ми куцат във свиренето, обаче като нямам програма за всекидневни упражнения не напредвам и това супер ме нервира! Моля за вашите идеи за програма за всекидневни упражнения, за средно-напреднал, ще ви бъда изключително благодарен! Цитирай
Caprycorn Отговорено Февруари 11, 2017 Отговорено Февруари 11, 2017 (Редактирано) Има едно видео на Франк Гамбали, казва се chop builder. Упражненията са един час, като включва загряване на триоли и шейснайсетини, гами и ладове, интервали, прескачане на струни, суип пикинг и т.н Ще ти помогне много. Редактирано Февруари 11, 2017 от Caprycorn Цитирай
panko Отговорено Февруари 11, 2017 Отговорено Февруари 11, 2017 Важно е винаги да се ползва метроном когато се упражняваме. Иначе има много видеа на велики китаристи.Но най-важното е да тръсиш как най добре да изразиш себе си с музика. Музиката не е техника а чувства. Нотите са като буквите. Когато говориш ти немислиш за буквите в думите. Както казва Allan Holdsworth : Всички ноти са от едно семейсто, тогава защо ги делите? :-) Музиката не е спорт. Бързината и техниката идват, когато забравиш за тях а се наслаждаваш от свиренето. Бъди горд, че свириш, много хора още незнаят защо са се родили. Цитирай
storm_chaser Отговорено Февруари 13, 2017 Автор Отговорено Февруари 13, 2017 Благодаря много за отговорите! Цитирай
iliev.p Отговорено Февруари 15, 2017 Отговорено Февруари 15, 2017 И все пак трябва всеки ден да свириш поне три часа,както казват тук съфорумците,пръстите добиват навици(мемори)и така се напредва,бавно но славно,не при всички се получава "бързо".Всички големи са хвърлили много труд предварително за да ги допуснат на сцената.Иначе си дрънкаш за шум. Цитирай
Recommended Posts