Aresius Публикувано Януари 17, 2007 Публикувано Януари 17, 2007 Това са две мои нови композиции, които направих преди две седмици някъде. Mirages - този инструментал е доста нетрадеционен за мен, защото звучи етно и ориенталски и като цяло е далече от музиката, която по принцип правя. Luthien's Song - това е демо версия на парчето. Парчето след два-три месеца ще влезе в студио за миксиране и мастериране. Също така някои от инструментите ще бъдат изсвирени наживо (виолата, флейтата... може би и акустичната китара). Гласът също ще бъде истински... В крайния си вариант парчето най-вероятно ще има текст (върху който в момента работя). Ако това стане, най-вероятно ще има и леки промени в аранжимента и структурата на парчето... Абе както казах по-горе - това е само демо вариант. Бих се радвал да чуя мнението ви за двете парчета и най-вече за "Luthien's Song". Двата инструментала може да ги чуете от тук ---> ЦЪК Цитирай
alexthegreat Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Привет Друже, Елфическата композиция много ми хареса...екстра са инструментите - разнообразни и на място, а вокала (женския) е много реалистичен...(подскажи кои са семплите, а? ), даже можеш да не го записваш на живо според мен. Изобщо не знам какво бих могъл да препоръчам за да стане по-добро. Много чувство има и макар да не съм чел тази велика книга ми стана ясно за какво иде реч. Ще се радвам да чуя студийния вариант. Цитирай
Bozzich Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Чудесно наистина, браво и от мен. Като един голям Толкин фен не мога да не оценя този чудесен инструментал. И миражите не са лоши, но песента на Лутиен наистина ме грабна. Макар че историята на Берен и Лутиен всъщност не е чак толкова тъжна - все пак извършват един от най-великите подвизи (Силмарилът), получават втори "живот" в Средната Земя и от тях (и от Идрил и Туор, мисля) е родословното дърво на Арагорн, надежда за елфи и хора. Извинявам се за пространното обяснение, но Силмарилионът ми е слабо място. Отново - браво, продължавай в същия дух Много атмосфера има в тези неща, много.... Цитирай
Aresius Отговорено Януари 18, 2007 Автор Отговорено Януари 18, 2007 Наистина много е радвам, че "Песента на Лутиен" ви е харесала. Отказах се да слагам текст на парчето, защото просто няма да звучи много добре в този си вариант. Ще трябва да променя структурата и да добавя други мелодии, а това си мисля, че ще развали композицията като цяло... просто ще звучи по различен начин, а аз не искам това. Но ще има нашепване на елфически език в самия край накомпозицията (когато се чува само хора и обоето)... вече съм подбрал и думите. Иначе реализацията е доста калпава, това си го знам. Флейтата много пищи, а на цигулката сум сложил повече ревърб отколкото трябва. С истинска цигулка определено ще звучи доста по-добре а вокала (женския) е много реалистичен...(подскажи кои са семплите, а? ), Ползвал съм саундфонт... Казва се Irina Brochin (това е някаква германска (ако не се лъжа) оперна певица). Разбира се, гласът съм го обработвал с разни ефекти, за а звучи по-добре. Въпросният саундфонт можеш да го свалиш от този сайт ---> ЦЪК . Първо се регистрирай, след това пиши в търсачката Irina Brochin, и си ти Извинявам се за пространното обяснение, но Силмарилионът ми е слабо място И аз съм луд фен на Толкин Цитирай
Recommended Posts