Jump to content
Българският форум за музиканти

Luthien's Song & Mirages


Recommended Posts

Това са две мои нови композиции, които направих преди две седмици някъде.

 

Mirages - този инструментал е доста нетрадеционен за мен, защото звучи етно и ориенталски и като цяло е далече от музиката, която по принцип правя.

Luthien's Song - това е демо версия на парчето. Парчето след два-три месеца ще влезе в студио за миксиране и мастериране. Също така някои от инструментите ще бъдат изсвирени наживо (виолата, флейтата... може би и акустичната китара). Гласът също ще бъде истински... В крайния си вариант парчето най-вероятно ще има текст (върху който в момента работя). Ако това стане, най-вероятно ще има и леки промени в аранжимента и структурата на парчето... Абе както казах по-горе - това е само демо вариант.

 

Бих се радвал да чуя мнението ви за двете парчета и най-вече за "Luthien's Song".

 

Двата инструментала може да ги чуете от тук ---> ЦЪК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет Друже,

 

Елфическата композиция много ми хареса...екстра са инструментите - разнообразни и на място, а вокала (женския) е много реалистичен...(подскажи кои са семплите, а? :wacko:), даже можеш да не го записваш на живо според мен.

 

Изобщо не знам какво бих могъл да препоръчам за да стане по-добро.

 

Много чувство има и макар да не съм чел тази велика книга ми стана ясно за какво иде реч.

 

Ще се радвам да чуя студийния вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно наистина, браво и от мен.

 

Като един голям Толкин фен не мога да не оценя този чудесен инструментал. И миражите не са лоши, но песента на Лутиен наистина ме грабна. Макар че историята на Берен и Лутиен всъщност не е чак толкова тъжна - все пак извършват един от най-великите подвизи (Силмарилът), получават втори "живот" в Средната Земя и от тях (и от Идрил и Туор, мисля) е родословното дърво на Арагорн, надежда за елфи и хора. :wacko:

 

Извинявам се за пространното обяснение, но Силмарилионът ми е слабо място. Отново - браво, продължавай в същия дух :) Много атмосфера има в тези неща, много....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много е радвам, че "Песента на Лутиен" ви е харесала. Отказах се да слагам текст на парчето, защото просто няма да звучи много добре в този си вариант. Ще трябва да променя структурата и да добавя други мелодии, а това си мисля, че ще развали композицията като цяло... просто ще звучи по различен начин, а аз не искам това. Но ще има нашепване на елфически език в самия край накомпозицията (когато се чува само хора и обоето)... вече съм подбрал и думите.

Иначе реализацията е доста калпава, това си го знам. Флейтата много пищи, а на цигулката сум сложил повече ревърб отколкото трябва. С истинска цигулка определено ще звучи доста по-добре :greenball:

 

а вокала (женския) е много реалистичен...(подскажи кои са семплите, а? ),

 

Ползвал съм саундфонт... Казва се Irina Brochin (това е някаква германска (ако не се лъжа) оперна певица). Разбира се, гласът съм го обработвал с разни ефекти, за а звучи по-добре. Въпросният саундфонт можеш да го свалиш от този сайт ---> ЦЪК . Първо се регистрирай, след това пиши в търсачката Irina Brochin, и си ти :rolleyes:

 

 

Извинявам се за пространното обяснение, но Силмарилионът ми е слабо място

 

И аз съм луд фен на Толкин <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.