Atrium Публикувано Януари 13, 2007 Публикувано Януари 13, 2007 Здравейте. Наскоро се сдобих с една руска китара, на около 27 години, милата. Седемструнна е, както се досещате. Руският строй не ми е проблем (а и не е задължителен , макар че 100% ще е интересно да се посвири така), проблема ми е седмата струна. Вече не се произвеждат такива комплекти, няма кой да се занимава, поне така ми обясниха. (А ако все пак се продават, къде в Пловдив мога да намеря?) Затова ще се слага допълнително, защото искам да извадя максималното от китарката. Допълнителната струна е най-дебелата, нали? Какъв размер трябва да е? Ако си купя комплект .10-.46, примерно, какъв размер трябва да е последната? Ако нещо не е ясно, питайте, ще обяснявам както мога, начинаещ съм. Поздрави, Atrium Цитирай
Flanker Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Ми в гугъл пише последната може да е 0.52/0.56 за такава китара.Видях в ей този линк. http://www.guitarsessions.com/jul06/class/class-jul06.pdf Цитирай
flipsy Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 Здравейте!Искам и аз да попитам нещо понеже то пак е свързано със струни.Има ли някакви преставки за пръстите на дясната ръка , които мога да си сложа за да не си оставям нокти? Имам предвид за ел китара.До сега не съм свирил с нокти на нея , но нз пък дали ще е по-добре с нокти Мерси предварително ! Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 ^ има, но са пряко свързани със специфична техника на свирене, която определено не е универсална. Цитирай
Vlad Отговорено Януари 20, 2007 Отговорено Януари 20, 2007 Можеш да си изрежеш "нокти" от кофичка от кисело мляко и да ги залепиш върху органичните, за да пробваш как ще е. Цитирай
Atrium Отговорено Февруари 9, 2007 Автор Отговорено Февруари 9, 2007 Ми в гугъл пише последната може да е 0.52/0.56 за такава китара.Видях в ей този линк.http://www.guitarsessions.com/jul06/class/class-jul06.pdf Благодарим ти много. С Гугъл нещо не сме се разбрали значи, сигурно не съм му показал по подходящ начин какво точно търся. Класически пример за "бързата работа - срам за майстора". Инак файлчето изглежда интересно и полезно, поне на пръв поглед. Ще науча и други неща за този вид китара, само да намеря свободно време. Цитирай
Recommended Posts