dedomito Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 То проблема ми е , че не знам точно какво търся и за това пуснах темата да събера малко чужди мнения , все пак форума го ползват доста хора и ми е интересно кой с какви впечатления е от кирата която ползва , а съответно и да ме посъветвате най-вече за какво да не си дам спестените кинти . В крайна сметка човек ако не разбира и 1000лв да има в себе си пак ще се чуди и мае . Важното е да си взема китара , на която да опъвам струните , а не тя моите нерви и от музикант аматьор да се превърна в китарен майстор от ремонти по нея. Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Щом искаш мнения за инструментите ,които ползваме ето ти едно:Ако имаш 400-500 лева земи си Vintage от Райсинг Форс има модели ЛесПол с по един двоен,които маи са по-евтинитя варянт от моето копие на SG но пък то си има 2 двойни адаптера и е супер удобно.Не се съмнявам че и ЛесПолите са страхотни.На същото място можеш да откриеш и модел на Encore на ЛесПол китарата е хубава,изработена е добре вади много приятен чист звук НО ГОЛЯМО НО ИМА ОТВРАТИТЕЛНО ШУМЯЩИ АДАПТЕРИ ПРИ СВИРЕНЕ С ДРАЙВ!!!!!Цената и е 290 лева.Абе обикаляй и пробвай! Цитирай
dedomito Отговорено Януари 15, 2007 Автор Отговорено Януари 15, 2007 Към момента ми е множко 500лв за кирата . МИслех си и за заеми от банки , но вече имам два за жилището и жена ми ще ме обеси на струните ако се прибера ухилен до уши с китара за 500лв на рамо . Ще гледам да се сместя до 350лв . Цитирай
Flanker Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Към момента ми е множко 500лв за кирата . МИслех си и за заеми от банки , но вече имам два за жилището и жена ми ще ме обеси на струните ако се прибера ухилен до уши с китара за 500лв на рамо . Ще гледам да се сместя до 350лв . Абе то и аз така си мислех да взема китара за 200/300лв,стигнах до 400 и накрая се хванах да бачкам и си взех за 500 Виж коя ти е най-удобна и ако надхвърля бюджета ти (в рамките на разумното) постискай още малко и си събери кинти Успех с избора! Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 жена ми ще ме обеси на струните ако се прибера ухилен до уши с китара за 500лв на рамо . Това ме изкефи много Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Абе виж сега, ако не си наясно какво искаш най-добре е да помислиш за това. Не е само до опит с китарите - има значение каква музика и китарен звук харесваш, какво те вдъхновява да свириш на тая китара? На какво свирят китаристите които те кефят? Ако споделиш това може би ще ти дадат по-точни съвети. Най малкото ще решиш за типа китара - нещо като страт, лес пол, суперстрат или пък архтоп например. Колкото до качеството - и марките ... де да знам. От всяка марка можеш да останеш супер доволен или разочарован - номера е да уцелиш бройка. Аз лично съм фен за китара настаро и поне на 3-4 години - поне каквото е имало да се измята по грифа трябва да се е изметнало Цитирай
dedomito Отговорено Януари 17, 2007 Автор Отговорено Януари 17, 2007 Любимата ми група е The Doors , любимият ми звук на китара- Pink Floyd , а голямата ми мечта е да се науча да свиря мелодично освен бързо както съм се юрнал с Кремонката в момента . В събота или неделя ще има шопинг терапия по музикалните магазини . Запалил съм си и три свещи и се моля в края на месеца чичо ШЕФ да даде някоя кинта отгоре да може на сърце да е широко и да се свърши с тази дилема , че вече ми тежи . Няма китара - няма щастие ... Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 17, 2007 Отговорено Януари 17, 2007 Ами за китарите на Pink Floyd - David Gilmour обикновено свири на Стратокастер, често с EMG активни адаптери на него (Даже притежава един много особен Stratocaster). Лошото е че страт ще струва 1200+ лв нов (и стар е поне толкова). Евтиното производство на Фендер както сигурно знаеш е Squier може би не са лоша алтернатива. По съмненията ти дали не само вариации на китари - ами китари са си. Не са най-доброто и са възможни проблеми - има и много сполучливи и много лоши. Все пак шансовете за тея пари да си вземеш сериозен страт са си никакви (ако откриеш - и аз искам ). За избора - много пъти са го писали в тоя форум - вярвай на ушите си. Добре е да вземеш някой по-опитен приятел за да не те метнат здраво но най важното е китарата да ти звучи добре. Едно мое мнение - никаква електроника няма да направи звука по-добър отколкото е (т.е не вярвай че ще смениш адаптерите с ДиМарцио или EMG и ще стане съвсем друг инструмент). Ако не ти харесва без да я включваш няма голям шанс да стане по-добре през каквото и да я ръгнеш. Цитирай
ivp Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 dedomito, пожелавам ти, да си купиш Цитирай
dedomito Отговорено Януари 18, 2007 Автор Отговорено Януари 18, 2007 Благодаря много за пожеланието , но май няма да се случи скоро . Сега като прочетох , че от една китара която е зле каквото и да сложиш все ще си е зле . Предмолагам , че като вляза да купувам няма да имам достатъчно време и тишина да чуя точно как звучи китарата и пак ще си мина с някое дръвце. Предполагам , че продавача веднага ще ми обясни колко хуубава китара съм избрал и как добре звучи Цитирай
ivp Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 ^ Продавачът го игнорираш тотално и ако много ти досажда - просто сменяш магазина! Дай си време, без да бързаш, да чуеш китарите, които ти допадат. Идеята да те придружава човек, който вече има опит, е разумна - ако не се чувстваш сигурен, де Успех! Цитирай
dedomito Отговорено Януари 19, 2007 Автор Отговорено Януари 19, 2007 ЗА мое огромно съжаление нямам човек който да взема и да е в час с китарите . Спомням си едно време- 1996г когато реших да си купя акустичната китара Кремонка / верен на марката / бях виждал китара само по телевизията . Тогава една моя позната ми я избира и направо умирах от срам . После и досаждах всеки ден да ми я настройва . Абе мечтая си за един ИбанецЪ , мисля че ще ми подхожда . Но пак пустите пари ... ПОМОГНЕТЕ НА ДЕДО МИТО - изпратете SMS с текст "IBANETZ" . Цитирай
ivp Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 ^ Може пък, някой по-съпричастен съфорумец, с вещо китарджийско ухо, да изпъкне и да ти помогне лично - поне от постовете, които съм чел тук, оставам с впечатлението, че има достатъчно такива Не само добри инструменталисти, но и хора такива Цитирай
dedomito Отговорено Януари 28, 2007 Автор Отговорено Януари 28, 2007 Здравейте , искам да благодаря на всички които ми помогнаха в съветите за избора на новото ми двърце. Вчера в момент на умопомрачение отидох и си взех на лизинг - JACKSON JS30 . Както става винаги , човек тръгва за нещо тънко и се връща с лизинг за цяла година , но.... Важното е свирнята да не спира . Лошото беше , че в Малкия Цум нямат възможност за изплащане иначе си бях заплюл един Ибанец със всите екстри . Ами освен да паля дъстъра и да почвам , а съседите ще тактуват с ритници по стената . Е те стаа китара у историята ке влезем... Цитирай
ivp Отговорено Януари 28, 2007 Отговорено Януари 28, 2007 Както става винаги , човек тръгва за нещо тънко и се връща с лизинг за цяла година , но.... Тази ситуации, ми е мнооого позната Хайде, честито и хаирлия да е Важното е, на душата да ти е кеф Цитирай
Recommended Posts