Jump to content
Българският форум за музиканти

Нуждая се от съвет . Търся си китара


dedomito

Recommended Posts

То проблема ми е , че не знам точно какво търся и за това пуснах темата да събера малко чужди мнения , все пак форума го ползват доста хора и ми е интересно кой с какви впечатления е от кирата която ползва , а съответно и да ме посъветвате най-вече за какво да не си дам спестените кинти . В крайна сметка човек ако не разбира и 1000лв да има в себе си пак ще се чуди и мае . Важното е да си взема китара , на която да опъвам струните , а не тя моите нерви и от музикант аматьор да се превърна в китарен майстор от ремонти по нея. :mellow::(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом искаш мнения за инструментите ,които ползваме ето ти едно:Ако имаш 400-500 лева земи си Vintage от Райсинг Форс има модели ЛесПол с по един двоен,които маи са по-евтинитя варянт от моето копие на SG но пък то си има 2 двойни адаптера и е супер удобно.Не се съмнявам че и ЛесПолите са страхотни.На същото място можеш да откриеш и модел на Encore на ЛесПол китарата е хубава,изработена е добре вади много приятен чист звук НО ГОЛЯМО НО ИМА ОТВРАТИТЕЛНО ШУМЯЩИ АДАПТЕРИ ПРИ СВИРЕНЕ С ДРАЙВ!!!!!Цената и е 290 лева.Абе обикаляй и пробвай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към момента ми е множко 500лв за кирата . МИслех си и за заеми от банки , но вече имам два за жилището и жена ми ще ме обеси на струните ако се прибера ухилен до уши с китара за 500лв на рамо . :metalist: Ще гледам да се сместя до 350лв .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към момента ми е множко 500лв за кирата . МИслех си и за заеми от банки , но вече имам два за жилището и жена ми ще ме обеси на струните ако се прибера ухилен до уши с китара за 500лв на рамо . Ще гледам да се сместя до 350лв .

 

Абе то и аз така си мислех да взема китара за 200/300лв,стигнах до 400 и накрая се хванах да бачкам и си взех за 500 :metalist: Виж коя ти е най-удобна и ако надхвърля бюджета ти (в рамките на разумното) постискай още малко и си събери кинти :)

Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе виж сега, ако не си наясно какво искаш най-добре е да помислиш за това. Не е само до опит с китарите - има значение каква музика и китарен звук харесваш, какво те вдъхновява да свириш на тая китара? На какво свирят китаристите които те кефят? Ако споделиш това може би ще ти дадат по-точни съвети. Най малкото ще решиш за типа китара - нещо като страт, лес пол, суперстрат или пък архтоп например.

 

Колкото до качеството - и марките ... де да знам. От всяка марка можеш да останеш супер доволен или разочарован - номера е да уцелиш бройка. Аз лично съм фен за китара настаро и поне на 3-4 години - поне каквото е имало да се измята по грифа трябва да се е изметнало :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любимата ми група е The Doors , любимият ми звук на китара- Pink Floyd , а голямата ми мечта е да се науча да свиря мелодично освен бързо както съм се юрнал с Кремонката в момента . В събота или неделя ще има шопинг терапия по музикалните магазини . Запалил съм си и три свещи и се моля в края на месеца чичо ШЕФ да даде някоя кинта отгоре да може на сърце да е широко и да се свърши с тази дилема , че вече ми тежи . Няма китара - няма щастие ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за китарите на Pink Floyd - David Gilmour обикновено свири на Стратокастер, често с EMG активни адаптери на него (Даже притежава един много особен Stratocaster). Лошото е че страт ще струва 1200+ лв нов (и стар е поне толкова). Евтиното производство на Фендер както сигурно знаеш е Squier може би не са лоша алтернатива. По съмненията ти дали не само вариации на китари - ами китари са си. Не са най-доброто и са възможни проблеми - има и много сполучливи и много лоши. Все пак шансовете за тея пари да си вземеш сериозен страт са си никакви (ако откриеш - и аз искам :greenball: ).

 

За избора - много пъти са го писали в тоя форум - вярвай на ушите си. Добре е да вземеш някой по-опитен приятел за да не те метнат здраво но най важното е китарата да ти звучи добре. Едно мое мнение - никаква електроника няма да направи звука по-добър отколкото е (т.е не вярвай че ще смениш адаптерите с ДиМарцио или EMG и ще стане съвсем друг инструмент). Ако не ти харесва без да я включваш няма голям шанс да стане по-добре през каквото и да я ръгнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за пожеланието , но май няма да се случи скоро . Сега като прочетох , че от една китара която е зле каквото и да сложиш все ще си е зле . Предмолагам , че като вляза да купувам няма да имам достатъчно време и тишина да чуя точно как звучи китарата и пак ще си мина с някое дръвце. Предполагам , че продавача веднага ще ми обясни колко хуубава китара съм избрал и как добре звучи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Продавачът го игнорираш тотално и ако много ти досажда - просто сменяш магазина!

Дай си време, без да бързаш, да чуеш китарите, които ти допадат.

Идеята да те придружава човек, който вече има опит, е разумна - ако не се чувстваш сигурен, де :greenangel:

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗА мое огромно съжаление нямам човек който да взема и да е в час с китарите . Спомням си едно време- 1996г когато реших да си купя акустичната китара Кремонка / верен на марката / бях виждал китара само по телевизията . Тогава една моя позната ми я избира и направо умирах от срам . После и досаждах всеки ден да ми я настройва . Абе мечтая си за един ИбанецЪ , мисля че ще ми подхожда . Но пак пустите пари ...

 

 

ПОМОГНЕТЕ НА ДЕДО МИТО - изпратете SMS с текст "IBANETZ" . :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Може пък, някой по-съпричастен съфорумец, с вещо китарджийско ухо, да изпъкне и да ти помогне лично - поне от постовете, които съм чел тук, оставам с впечатлението, че има достатъчно такива :greenangel: Не само добри инструменталисти, но и хора такива :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте , искам да благодаря на всички които ми помогнаха в съветите за избора на новото ми двърце. Вчера в момент на умопомрачение отидох и си взех на лизинг - JACKSON JS30 . Както става винаги , човек тръгва за нещо тънко и се връща с лизинг за цяла година , но.... Важното е свирнята да не спира .

Лошото беше , че в Малкия Цум нямат възможност за изплащане иначе си бях заплюл един Ибанец със всите екстри .

Ами освен да паля дъстъра и да почвам , а съседите ще тактуват с ритници по стената .

Е те стаа китара у историята ке влезем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както става винаги , човек тръгва за нещо тънко и се връща с лизинг за цяла година , но....

 

 

Тази ситуации, ми е мнооого позната :)

Хайде, честито и хаирлия да е :)

Важното е, на душата да ти е кеф :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.