Свилен Бас Публикувано Януари 11, 2007 Публикувано Януари 11, 2007 Става въпрос за следното: и някой би ли ми го сглобил (да не си го направя сам...) П.П.: Не-контрабасисти също могат да пишат Цитирай
llubaci Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 (Редактирано) Аз бих могъл ако ми обясниш какво му е предсназначението Да не е нещо за престройване?Ако ми нямаш доверие мога да ти изпратя снимка на електрическата цигула, която направих преди няколко дни. Редактирано Януари 15, 2007 от llubaci Цитирай
bejazz Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Бате това е лост за пренастроиване на 5та струна на баса, имаш 4тири оба4е 4въртата е със строй си следователно като свириш с онази ръчка струната трябва да ти е настроена на ми за да ти е нормален строя а като я махнеш става си за да не се губи време с въртене на ключа като ти трябва по ниско от ми-то Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 16, 2007 Автор Отговорено Януари 16, 2007 Така... това не е лост, а удължение на грифа само за 4-та струна, която по този начин достига До, което е 32 Хц (приблизително). Струната би могла да се настрои и на Си, но тогава на нулева позиция ще имаме Ми бемол. Въпросното нещо се нарича С-разширение/удължение (C-extension) и бива два вида - единият е показаният на снимката - т.е. такова нещо, дето свободно се достига с пръстите на лявата ръка, а другото е с едни палци, които ти застопоряват струната на определения тон (съществуват и комбинации). Ето малко повече картинки и думички: 1 2 3 4 Като цяло, има доста написано из мрежата... П.П.: За това нещо трябва специална дълга Ми-струна, а аз още нямам, така че llubaci, не съм се разбързал - а ти може до тогава да си четеш. Цитирай
llubaci Отговорено Януари 16, 2007 Отговорено Януари 16, 2007 Може и да се откраде,а може и двете. Цитирай
bluesman Отговорено Януари 18, 2007 Отговорено Януари 18, 2007 ако не можете да намерите такава струна ми пишете Цитирай
Recommended Posts