Jump to content
Българският форум за музиканти

Роланд гр20


alrock

Recommended Posts

Колеги, рових се из нет-а и попаднах на товаroland в сайта на Роланд. Интересно ми стана дали някой е имал или си е играл с нещо подобно. Връзвал съм по миди китарен процесор със синтезатор, но(докато слушах рекламата) ми се стори, че този Роланд е по-добро решение за китара-синтезатор. От друга страна имам съмнения относно чисто китарния звук на тази джаджа.Ще се радвам да споделите вашето мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително любопитно устройство, за мен поне. Винаги съм си мечтал за нещо подобно - в помощ на хората, които не могат да нотират всичко, което им хрумне :rolleyes:  Много ме впечатли, макар че ми е ясно, че точно това е и целта на филмчето и всъщност едва ли всичко е толкова просто и чудесно.

 

Ако се чудех за какво да си харча парите, бих си купил такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че видях на Джаз Феста във Варна някой да свири на това :rolleyes: Също така не съм сигурен дали някой от форума нямаше :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм и с гр20 и с ВС8 - откъм чисто китарния звук на тези джаджи може да има съмнения да, макар че са много удобни от гледна точка на гъвкавост. Но са много добри за синтезаторни звуци, можеш да чуеш цялата гама на Роланд при Ал Ди Меола

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодария на всички за информацията. PlamenM според теб по-добър ли е този вариант от колкото китарен процесор вързан по миди към синтезатор?Имам предвид по- добър ли е като звук?

Точно заради Меола питам. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да греша но мидито на процесорите служи за управление и реално не предаваш миди информация а само имаш възможност да ги управляваш. Апропо

Ако става въпрос за лайв сетъп то и двата модела са ОК като вс 8 е по голямото и по скъпо братче - аз лично не харесвам китарните им звуци макар че зависи - всеки си има вкус. Личното ми мнение е че ако трябва да записи по добре е това Роланд ГИ 20 Оттам вече имаш миди сигнал към пцто, кеф ти ВСТ кеф ти чудо...живот и здраве , имаше такава мечтана тема за китари и тн, та моята мечта е Гибсън Л5 с миди пикъп като сигнала на китарните адаптери и сигнала на мидито се рутират отделно...класика и модернизъм :)))))))))))))))))))))))))00

Всъщност съм доста убеден че след 3-4 години хексафоник миди пикъпа ще е стандартна опция вече...затова си харесвам Годин :D..( а още една мечта)

Редактирано от PlamenM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм на същото мнение...

 

По едно време, като се сдобих с миди клавиатура и понавлязох малко в темата VSTi, GIGA и AKAI семпли, започнах да си мисля, че в днешно време е по-добре да си клавирист отколкото китарист ако искаш да си правиш разнообразна музика без да имаш под ръка цял набор от оркестри, хорове и т.н....

 

Тези продукти обаче (мидитата за китара) ми върнаха надеждата, че и с овладяването на един инструмент само и то китара може да се постигнат подобни резултати.

 

Страхотно е :)

 

само че GI-20 е над 500 $ с пикъп-а...уффф

Редактирано от alexthegreat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности. :metalist: Иначе мидито при процесорите не е само за контрол.Разбира се зависи от процесора и от синтезатора мисля.Аз имах процесор Roland GS6, връзвах по миди със синт Roland D20 и се получаваше. Имам Свидетели. ;) Виж това е моя бивш порцесор с FC-то.Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.