Pinky Публикувано Януари 8, 2007 Публикувано Януари 8, 2007 Привет на всички съфорумци. В тази секция, да. 2007-ма година ме завари пред личния ми компютър, с нахлупени слушалки Phillips, скрибуцащ на разни софтуери, превръщайки родопското "Бела Съм, Бела, Юначе" в електронно парче. И това беше най-добрата новогодишна вечер, в която съм бил замесен от доста време насам Та тази 2007-ма година започна за мен с един профил в Myspace.com - профилът на Cloned Strawberry. Именно него бих желал да споделя. На хората, които горе-долу ме знаят кой съм и за какво се боря, ще направи впечатление, че става дума за електронна музика. Този проект беше страничен, състои се от мен и един скъп приятел (непознат в този форум), и в общи линии беше личното ми кошче за отпадъци - ако ми хрумнеше идея, която да ми харесва, но да не става съвсем за останалите проекти, по които работя, аз я конвертирах в електронна музика и я реализирах - къде старателно, къде само за идеята. И както се случва в милата ни татковина, май точно този проект първи ще види бял свят. Което не е точно на това, което съм се надявал, но един приятел преди много време ме предупреди: "В България единствената не-поп музика, която ще се хареса лесно, е електронната музика... Евентуално...". И явно е бил прав. Казаха ни да си направим профил в Майспейс. Направихме го. Получихме и няколко позитивни отзиви от първите хора, които поканихме като Friends - много важни за нас електронни групи. Профилът. http://www.myspace.com/clonedstrawberry Ще се радваме ако някой чуе нещата и сподели мнение, въпреки стиловата ориентираност на проекта. А бъдещето за него се очертава добро. Извиняваме се за все още недоизчистения вид на профила, както и фактът, че мр3-ките можеха да са с по-добро (албумно) качество, ако бяхме изчакали няколко дни преди да завършим окончателния звуков облик на нещата, но... уви. Май си оставам БГ музикант по душа Цитирай
mororor Отговорено Януари 8, 2007 Отговорено Януари 8, 2007 [ много са добри и интересни браво~~~ Цитирай
Atrium Отговорено Януари 14, 2007 Отговорено Януари 14, 2007 Браво! Спечелихте още един фен. Страхотни звуци. Създавате изключителна атмосфера, момчета. Не го казвам просто така, звученето, което имате, макар и трудно определимо като стил, ми е любимо. А версията на народната песен е наистина интересна. Ще има ли още? Цитирай
Pinky Отговорено Януари 14, 2007 Автор Отговорено Януари 14, 2007 Браво!Спечелихте още един фен. Страхотни звуци. Създавате изключителна атмосфера, момчета. Не го казвам просто така, звученето, което имате, макар и трудно определимо като стил, ми е любимо. А версията на народната песен е наистина интересна. Ще има ли още? Благодарим за похвалите. Но не разбрах от кое дали ще има още - музика от нас по принцип или преработки на народни песни. В първия случай, да - правят се още парчета, като готовите до този момент са 5, а още 3 са във финален процес на обработка, плюс още ? парчета, които се подготвят от нас. Във втория случай - навярно да, но САМО родопски тип фолклор като въпросната песен на профила ни (обработка на Бела Съм, Бела, Юначе), защото друг просто не се вписва в стила като цяло. Освен това има идеи за парчета с китайско и японско фолклорно звучене, които със сигурност ще се реализират в рамките на няколко месеца. Но абсолютно няма да се занимаваме с онзи тип конвенционална етно-електроника с всичките й прилежащи стереотипи, т. е. етното няма да е приоритет. Цитирай
Atrium Отговорено Януари 15, 2007 Отговорено Януари 15, 2007 Да, не съм се изразил правилно. От вас, от вас като цяло дали ще има още ме интересуваше. И е много хубаво, че ще има. Няма да откажа и на някоя преработка на народна песен, да, наистина готино се получава. А за далечно-източните фолклорни елементи - само едно - ОБОЖАВАМ тези неща, в частност - особено японското звучене (а и културата и музиканстването им по принцип ) Очаквам нещо много интересно от вас. Keep it up. Цитирай
Recommended Posts