krasi625 Публикувано Септември 2, 2016 Share Публикувано Септември 2, 2016 Здравейте, колеги! Понеже обмислям покупка на KORG M50, исках да поискам мнение тук. Имал ли е някой този инструмент, какви сетове чете? :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YordanStefanov Отговорено Септември 3, 2016 Share Отговорено Септември 3, 2016 По скоро кажи ти с твоя па300 какви сетове чете и що за стока е по-принцип. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asan79onbashi Отговорено Септември 3, 2016 Share Отговорено Септември 3, 2016 Аз съм видял това животно корг м 50 и съм свирил на него при един наш колега и мои приятел Ахмед Господев,той го има . Ми черен със звуци като корг м 3 но не знам кое от двете е по-добро и хубаво.Има подсветка на пичбендера много готина стои,тучскрийн дисплеи.Семплира звуци и звучи като джузи саунд семплера или като корг м 3.Аз лично съм чувал по-добри и живи семпли от корг м 3 който според мене е по-хубавия но все пак отбелязвам ,че не знам точно кой какво и по напред и назад.Свири добре малко груба клавиатурата може да е щото този м 50 които видах да е поовехтял вече.Поне тези м 3 които съм видял аз ми правят по-добро впечатление като цяло.също има и нещо като стил плей и може да аранжира но не е за живо свирене като па серията.То това си се води workstations/работнастанция.Аранжорите са си отделно от тях.Аз лично предпочитам аранжорите и според мене особенно по-новите подели свирят доста добре дори спрямо новите работни станций.По-добрия вариянт е да имаш па 4 х със корг кронус. Това е най-ново и актуално на този момент и етап.Сетовете са нещото което може да живне един иначе безинтересен клавир и да го превърне във нещо което си искал.Има сетове който са способни да направят един корг па 50 неузнаваем и да мислиш ,че слущаш па 800 или па3,4.има сетове за па 50 които са много добре сложени и превръщат тази свирка във нещо уникално това се дължи сигорно на широко използвания,популярния от десетилетия модел,който се ползва и до днес от професионалисти.По -новите модели пък наготово са способни да вземат всичко постигнато от своя по-стар побратим. М 50 предполагам също има от каде да черпи имформация но там съм бос и некомпетентен да ти кажа кое от кое може или не.Този който видях имаше добри монотонни звуци като зурни,сакс,кавал,кларинет,също и полифонични.Но не харесах неговите кемпи,ако ме разбираш какво имам предвит едни ориенталски щтрайх цигулки дето са много актуални и широко ползвани в днешната музика.Толкоз знам ,толкоз казвам нека оставим и другите колеги да помогнат ако могат! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasi625 Отговорено Септември 4, 2016 Автор Share Отговорено Септември 4, 2016 Аз съм видял това животно корг м 50 и съм свирил на него при един наш колега и мои приятел Ахмед Господев,той го има . Ми черен със звуци като корг м 3 но не знам кое от двете е по-добро и хубаво.Има подсветка на пичбендера много готина стои,тучскрийн дисплеи.Семплира звуци и звучи като джузи саунд семплера или като корг м 3.Аз лично съм чувал по-добри и живи семпли от корг м 3 който според мене е по-хубавия но все пак отбелязвам ,че не знам точно кой какво и по напред и назад.Свири добре малко груба клавиатурата може да е щото този м 50 които видах да е поовехтял вече.Поне тези м 3 които съм видял аз ми правят по-добро впечатление като цяло.също има и нещо като стил плей и може да аранжира но не е за живо свирене като па серията.То това си се води workstations/работнастанция.Аранжорите са си отделно от тях.Аз лично предпочитам аранжорите и според мене особенно по-новите подели свирят доста добре дори спрямо новите работни станций.По-добрия вариянт е да имаш па 4 х със корг кронус. Това е най-ново и актуално на този момент и етап.Сетовете са нещото което може да живне един иначе безинтересен клавир и да го превърне във нещо което си искал.Има сетове който са способни да направят един корг па 50 неузнаваем и да мислиш ,че слущаш па 800 или па3,4.има сетове за па 50 които са много добре сложени и превръщат тази свирка във нещо уникално това се дължи сигорно на широко използвания,популярния от десетилетия модел,който се ползва и до днес от професионалисти.По -новите модели пък наготово са способни да вземат всичко постигнато от своя по-стар побратим. М 50 предполагам също има от каде да черпи имформация но там съм бос и некомпетентен да ти кажа кое от кое може или не.Този който видях имаше добри монотонни звуци като зурни,сакс,кавал,кларинет,също и полифонични.Но не харесах неговите кемпи,ако ме разбираш какво имам предвит едни ориенталски щтрайх цигулки дето са много актуални и широко ползвани в днешната музика.Толкоз знам ,толкоз казвам нека оставим и другите колеги да помогнат ако могат! Благодаря за инфото! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasi625 Отговорено Септември 4, 2016 Автор Share Отговорено Септември 4, 2016 По скоро кажи ти с твоя па300 какви сетове чете и що за стока е по-принцип. Амиии що за стока е? Само да кажа, че за тези 1270лв, аранжора е перфектен!!!! Като се има предвид че Micro arranger струва пак толкова горе-долу, PA300 е чудесен! А разликата между Micro и PA300 е космическа! Аз на моя съм качвал инфо от PA800,600,900,PA1X. Паметта е само 32mb, но с желание има начин машинката да звучи добре. Има какво още да се желае, но за тази цена и това е добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyakov Отговорено Септември 14, 2016 Share Отговорено Септември 14, 2016 Здрасти, Аз имам Корг м50. Това е орязана версия на Корг м3. Води се че има същите звуци като м3, но всъщност не звучат толкова добре... Има информация за него в нета, но не много. Има някои неща които може да се свалят безплатно и вече има други които трябва да се купят. Аз не съм намирал нищо ново за него от няколко години, все пак вече е стар клавир а и не е кой-знае колко популярен. Честно казано аз не съм много доволен от него, не ме "вдъхновява" толкова като седна на него, но и аз не го ползвам много по предназначение. Корг са силни в синт звуците, падовете и т.н. но имат слаби пиана и акустични инструменти. В крайна сметка ще те посъветвам да идеш, да го пробваш а и да го сравниш с други клавири. Поздрави! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasi625 Отговорено Септември 14, 2016 Автор Share Отговорено Септември 14, 2016 Благодаря, но се ориентирах към друго! Няма да бързам с M50, а ще си взема направо M3, защото съм му голям мераклия! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Polyakov Отговорено Септември 14, 2016 Share Отговорено Септември 14, 2016 Благодаря, но се ориентирах към друго! Няма да бързам с M50, а ще си взема направо M3, защото съм му голям мераклия! Правилно 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
asan79onbashi Отговорено Септември 28, 2016 Share Отговорено Септември 28, 2016 Браво,наистина има разлика и всички сме чували какво може корг М3.Мисля съм виждал някаде корг м 3 за 1200 лв. но може да се бъркам,ако не бърза човек при покупката и търси и се пазари може да си спести доста пари! Най-важно обаче,при покупка на клавир 2-ра ръка е да се види самата машина и изпробва на място и то да се посвири на него поне 2-3 часа.По този начин си гарантирате че знаете за какво си давате парите.Ако има някакъв дефект клавира то е нормално след 30 минути до 1-2 часа да се покаже изненадата.Има много дяволи които след авария не успяват да си оправят добре клавира и после го продават за де не ги болят главите от придобития проблем.Най-хубаво е да се купи новичко в кашон и да си първия който маха найлоните от машината.При този вариянт обикновено има и гаранция 1-2 години и ако има проблем се оправа гаранционно ако пък работи добре 1-2 години то надали ще спре през 3-та или 4-та година Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts