Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Кремона


Surikat

Recommended Posts

Имам ел Кремона и до скоро си свиреше добре, но от преди два дена 4та струна звучи много по-тихо от другите.Единия адаптер е проблемен, но не свиря на него, а другите са си ок(уж).Китарата е доста стара, но при мен се е любувала на нежно отношение.Никъде не съм я блъскал или удрял така, че да има някакъв проблем(които според мен би си проличал веднага след инцидента), бърша я често...И сега с тая 4та е много кофти.Появи се някъде си от нищото тоя проблем и прецаква цялата работа :) .

Та ако някой може да ми каже от къде може да е възникнал проблема и как да се оправи(евентуално) ще бъда много благодарен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надуй си усилвателя и почни да почукваш с перцето върху адаптера на мястото под струната. Ако се чува нормално почукване - значи проблема е от струната, ако ли не - сменяй адаптерите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами струниите са на 2 седмици и като е изключена си се чува както трябва.Адаптерите също са добре бая време ги чуках :) .Нищо друго не ми остава освен да я отворя..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре позволи честта на някой по-разбиращ колега ^_^

 

@дарк: Аз не разбирам много много, но би ли ми дал идея как при положение че намотката е обща точно четвърта струна ще спре да индуцира достатъчно силен ток в адаптера? Бтв, ся като се замислям не е ли възможно просто металния щифт, който е под струната да е загубил контакт с магнита отдолу и оттам да влияе по-слабо трептенето ан струната на магнитното поле => по-слаб звук от ампа? :) :)

 

Со здраве и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички!Оправи се и аз неразбрах как.Като я разклатя леко и от адаптера почва да пука и се оправя.Като я разклатя пак пак почва да пука и се разваля....А пластините под струните са болтове..Българска работа :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля ,ме може да ти се е отлепило едно от тези болчета та затова звукът да ти се губи.Пък и ако искаш си я занеси на лютиер.Няма даа ти вземе повичи от 10 лв. пък и ако го помолиш може да ти направи адапторите безшумни(при мен така стана)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре позволи честта на някой по-разбиращ колега ;)

 

@дарк: Аз не разбирам много много, но би ли ми дал идея как при положение че намотката е обща точно четвърта струна ще спре да индуцира достатъчно силен ток в адаптера? Бтв, ся като се замислям не е ли възможно просто металния щифт, който е под струната да е загубил контакт с магнита отдолу и оттам да влияе по-слабо трептенето ан струната на магнитното поле => по-слаб звук от ампа? :metalist: :metalist:

 

Со здраве и успех!

 

Да това имах предвид... Макар, че не знам колко често се случва това, ако се случва изобщо :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кремоната си е Кремона , не можеш да го разгадаеш този загадъчен инструмент. Аз също свиря на Кримона купена през 1978г и винаги като седна да свиря все излиза по нещо , я потенциометрите ще пръщат , я някоя струна ще глъхне , но в крайна сметка за дом пром върши работа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.