Shagrath Отговорено Февруари 25, 2005 Автор Отговорено Февруари 25, 2005 ама това казвам че на ляво стават ... ма на дясно не го виждам Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 25, 2005 Отговорено Февруари 25, 2005 Shagrath я погледни марти фридман и ще го видиш, той си я държи баш такава китара на десния(не уориъра ама другия модел който е на долната снимката) Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 хаххх ! тая тема ми е избягала по тъча! Абе аз обикновено я държа на две позиции или високо или ниско.... шантава история едната позиция е : както каза колегата горния рог идва малко над пъпа а другата постановка "високата" е долу-горе половин китара по високо Понякога свиря с високо вдигната китара поради простата причина че за да се свирят арпежи при ниска китара трябва да си с доста дълги ръце ... или да си някъв изрод абсолютен .... познавам хора които не могат да свират с ниско разположна китара и съм ги питал ами като гледаш Слаш примерно как го прави ... и те вдигат рамене ... не могат да си го обяснят. Аз съм свикнал с принципно по ниско разположена китара но просто някой неща ми е невъзможно да и изкарам на тази позиция. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Ами много просто. Когато свириш - тоест изпълняваш това, което вече си научил - няма значение. Ако искаш си я сложи на гъза или на гърба, като Zakk Wylde. Ама като се упражняваш - седнал, китарата опряна на левия крак (за десняци), и главата на грифа на нивото на очите. Тая поза ти дава минимум напрежение в тялото. Освен тва стола също е важен - да не е много нисък, че да ти се свиват много коленете, да не е мек (леглото - в никакъв случай) и повърхността, на която се седи, да не е наклонена. Всичките тия гадости карат тялото ти да напряга някои мускули, за да компенсира и стабилизира, и резултатът е, че заедно със заучаването на движенията на ръцете с китарата, заучаваш и стягане на други мускули. тц тц тц тц тц тц тц Близо си до истината ама не точно Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Ами много просто. Когато свириш - тоест изпълняваш това, което вече си научил - няма значение. Ако искаш си я сложи на гъза или на гърба, като Zakk Wylde. Ама като се упражняваш - седнал, китарата опряна на левия крак (за десняци), и главата на грифа на нивото на очите. Тая поза ти дава минимум напрежение в тялото. Освен тва стола също е важен - да не е много нисък, че да ти се свиват много коленете, да не е мек (леглото - в никакъв случай) и повърхността, на която се седи, да не е наклонена. Всичките тия гадости карат тялото ти да напряга някои мускули, за да компенсира и стабилизира, и резултатът е, че заедно със заучаването на движенията на ръцете с китарата, заучаваш и стягане на други мускули. тц тц тц тц тц тц тц Близо си до истината ама не точно Баш си е истината Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 (Редактирано) Хахахаах оле сори хора!!!!! Ама съм объркал цитата .. исках друг юзър да цитирам човече .. станла е грешка ! Извинете ме ахаха все едно не съм го напиаал ... ЛОЛ! Пак съм блял докато поствам ахахах Редактирано Февруари 28, 2005 от DaftFunk Цитирай
Abbath Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Истинта е,че за да се използ(у)ва целия потенциал на лявата ръка китарата трябва да е относително високо,да не говорим пък за баса,който е с по-голямо разстояние м/у праговете.Но на практика(за добро или за лошо)всеки свири както е свикнал,а не както би му било най-удобно. Цитирай
Glacierise Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Но на практика(за добро или за лошо)всеки свири както е свикнал,а не както би му било най-удобно. Абсолютно си прав тука, пич. Моя първи даскал така ми викаше - свири, както ти е удобно. Е да, ама как е това? В крайна сметка при тоя подход хич не почваш да свириш удобно - тоест без напрежения. Свириш както свикнеш. Важното е да стигнеш до етап, в който можеш да ги виждаш тия неудобства, и постепенно да ги отстраняваш. Цитирай
Joys Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Но на практика(за добро или за лошо)всеки свири както е свикнал,а не както би му било най-удобно. Абсолютно си прав тука, пич. Моя първи даскал така ми викаше - свири, както ти е удобно. Е да, ама как е това? В крайна сметка при тоя подход хич не почваш да свириш удобно - тоест без напрежения. Свириш както свикнеш. Важното е да стигнеш до етап, в който можеш да ги виждаш тия неудобства, и постепенно да ги отстраняваш. На мен ми е удобно както съм свикнал. Цитирай
Recommended Posts