Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, нов съм за форума, а и с китарата въобще. Много се кефя на Джими Хендрикс, а от скоро и на Джо Пас, и си мисля че неговият стил ми е по достъпен вече като натура и настроение(за Пас става дума). Та, въпросът ми е - трябва ли да се уча да свиря с пръсти за да изкарвам тези готини джазови акорди или и с перце става, щото вече отдавна съм почнал с перце. Да поясня че съм имал предишни несериозни опити с китарата.

Отговорено

здравей

аз също съм фен на соло китара свиренето (тип Джо Пас) и работя доста в тази насока. Джо свири почти винаги само с пръсти , но също така и с перце, когато е в банда. моят съвет е да развиваш и трите похвата ( перце, пръсти и перце+пръсти). това е единственият начин да си разнообразен и гъвкав в похватите, които използваш, за да изразиш себе си чрез музика.

поздрави

Петър

Отговорено

зависи от много неща. например каква китара имаш (задължително трябва да е полуакустична, за да свириш соло китара джаз). струните е хубаво да са доста дебели и задължително гладки. аз свиря с китара Епифон Джо Пас Емперор 2 със струни Ла Белла Флет 0.11. имай предвид , че много дебелите струни значително подобряват звука, но затрудняват свиренето (физически аспект). аз харесвам повече гладкия модел струни на Ла Белла пред този на Д'адарио -вторите са хромови и имат леко странен допир, докато първите са нормални и са много гладки. така или иначе в България много трудно ще намериш гладки струни. моят личен съвет е да НЕ си взимаш гладки струни Фендер - доста са скапани и са дефектно проектирани - гладки струни с 3та навита за акустична китара. ако имаш други теми за обсъждане - заповядай :bravo:

поздрави

Петър