bassobor Публикувано Януари 1, 2007 Публикувано Януари 1, 2007 За съжаление съвсем на скоро открих колко е добре да се свири с метроном. Понеже нямам възможност да си купя, бихте ли ме посъветвали какво друго би могло да изпълнява тази функция. Не съм доволен от метронома в guitar pro - не отброява точно. Същото е положението, ако реда барабани. Та има ли някакви сайтове с такива виртуални машинки. Цитирай
Zlatyio Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 А защо се насочваш към техническо решение на проблема.Най-логично би било да тактуваш пък и е полезно защото сам изграждаш чуството за ритъм Цитирай
bassobor Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Аз пак си тактувам. Btw аз тактувам даже когато свиря и с група (вреден навик). С метроном е по-надъхващо, когато свириш сам, а пък с редени барабани съвсем се доближава до реална обстановка, но... Цитирай
Mephistofel Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 А защо трябва да четем,като е по-лесно направо да питаме... http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=56 Цитирай
bassobor Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Ами благодаря ! Вече преди да попитам нещо, първо ще погледна дали някой вече не е писал. Цитирай
vhcs Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 Не съм доволен от метронома в guitar pro - не отброява точно. муахаха абе не знам кой не брои точно от вас двамата Цитирай
bassobor Отговорено Януари 2, 2007 Автор Отговорено Януари 2, 2007 абе не знам кой не брои точно от вас двамата Метрономът не отброява точно, не аз. Цитирай
ludmata Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 За гитар прото - мога да кажа и аз - ако процесора ти е по слаб или си претоварил рамта се омазва мнооого лошо Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 А защо се насочваш към техническо решение на проблема.Най-логично би било да тактувашпък и е полезно защото сам изграждаш чуството за ритъм <_> проблема на този тип "техническо решение" е , че се създава индивидуално чувство за ритъм, което за съжаление не съвпада с универсалното метрично време, с което другите музиканти боравят. логично е, когато се свири без метроном, подсъзнателно на труден пасаж да се забави леко. тези проблеми се изглаждат с метроном. свиренето "на сухо" не създава чувство за ритмичност, а само илюзията за такова. има някакъв много малък процент хора, на които ритмичната точност им е вродена, но останалите бачкат с метроном поздрави Петър Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 3, 2007 Отговорено Януари 3, 2007 Друго решение е едно CD с различините темпа Цитирай
RebmevoN Отговорено Януари 12, 2007 Отговорено Януари 12, 2007 програмата fl studio(fruity loops studio) има метроном.нз колко е добър.един приятел го ползва.аз нямам наблюдения,тъй като свиря от скоро. Цитирай
Recommended Posts