Sturmfuhrer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 И двамата сте прави, просто на единия му е по-високо струнника, щото е с баскитара Тука има много истина хахаа а и моя е леко пипнат... доста пипнат... аве истината е нейде по средатамай Цитирай
Alex-dan Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Хаха, мдам, на 12-та позиция Цитирай
Rust Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 (Редактирано) Пичове ама вий много се омотахте сички сте прави ама всеки по неговия си начин в крайна сметка мисля стана ясно че грифа наистина не е абсолютно прав , тъй като вече не един каза какъв е ефекта при хващане на първо и последно (или кое да е по-горно прагче ... примерно където се слива грифа с тялото).Точно както каза АХЕ - формата е на лък ! ... просто мензурата е от порядъка на 0.2-0.5 милиметра и затова е едва забележима ! Аз от личен опит ви казвам ,че ако я няма , т.е. грифа е прав 100% струните бръждят ! То и в тея снимки дето ви постнах си пише ! @АХЕ - при тебе проблема със по-голямата височина при 12-то отколкото 24-то е в прекалено извит гриф .... провери си мензурата по оказания вече няколко пъти начин (пише го и на снимките дето постнах) ... и виж какво трябва да се направи по въпроса Отговора защо не ти бръждят дори на 12-то прагче (щом уж е по-високо от 24то) е много прост ..... няма нищо чудно защото в крайна сметка другия край на струните е моста , а не 24-то прагче ! ако беше 24-то нищо нямаше да се чува дет се вика :Р ... но ако бриджа е по-високо защо тогава да трябва да се удря струната .... !?!? Редактирано Февруари 28, 2005 от Rust Цитирай
AXE Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Rust аз нямам проблеми със сетап-а Просто казах как е при мен. Иначе съм много доволен от настройката на китарата си. Грифа е извит слабо и разликата между 12 и 24 също е малка. Цитирай
Rust Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Rust аз нямам проблеми със сетап-а Просто казах как е при мен. Иначе съм много доволен от настройката на китарата си. Грифа е извит слабо и разликата между 12 и 24 също е малка. прасни един чек за всеки случай ! дет се вика ако няма полза няма и вреда щото звучи странно да е така .... ако наистина всичко й е по учебник аз даже и на мойта китарка погледнах .... то дет се вика няма разлика но определено на 12-то не е повече Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 На моята китара разстоянието над 12 е по-малко от това над 24 и то със някъде към 1мм, 1мм и нещо повече. Същото е и на RX10 доколкото разбрах Така и трябва да е. Спора възникна от това разстояние и не ставаше дума за това да са натиснати едновременно и 24то и 1во. АЙде стига :read: че :wow: и после няма да има нито :guitar: нито нито . затова - :hello: :green: Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 в крайъна сметка компромисният вариант между удобството и прекалино свалените струни / string buzz / е около 2 мм при 12та позиция.... Аз с такова убеждение останах .... от всичко което изчутох и вярвам че е така защото 2.8 мм. ми идва малко височко .... Цитирай
Rust Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Абе кой както му е удобно ! Аз преди като бях по-малък и със слабички пръстенца (от 10 годишен дрънкам) много се стараех да нагодя струните максимално близо , щото ми беше трудно да ги натискам .... сега и по-височко да са ... няма проблеми , даже ги държа над спецификацията на моята китара Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 Разбира се трябвад ас е имат предвид и рзликите в електрическа и акустична китара що се отнася до стринг бъза А аз гордо мога да кажа, че баса ми е перфектен по тоя параметър сега хаха Цитирай
jFog Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 някой който се занимава сериозно със ремонт на китари ще може да обясни навярно но, ако просто грифа е закрепен на някакъв градус със тялото означава че ако е прав няма роблеми.И ако е на абсолютна права със грифа е ясно че ще бъжди де д азнам.Все пак продължавам да мисля че ако по средата е по голямо разтоянието от колкото в края на грифа ( 24-то прагче) , значи че грифа не е много у редАма ако въпреки това си свириш всичко което си искаш и не те затруднява знчи няма проблеми. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 28, 2005 Отговорено Февруари 28, 2005 някой който се занимава сериозно със ремонт на китари ще може да обясни навярно но, ако просто грифа е закрепен на някакъв градус със тялото означава че ако е прав няма роблеми.И ако е на абсолютна права със грифа е ясно че ще бъжди де д азнам.Все пак продължавам да мисля че ако по средата е по голямо разтоянието от колкото в края на грифа ( 24-то прагче) , значи че грифа не е много у редАма ако въпреки това си свириш всичко което си искаш и не те затруднява знчи няма проблеми. Аве просто твоят BCRich е зле Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 28, 2005 Автор Отговорено Февруари 28, 2005 лОл! И аз искам БиЦи Рич пък даже и да е зле ;-)) Цитирай
jFog Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Аве моя е лайт версия, не е кой знае кво Ама дай боже всекиму да.. Цитирай
Bassko Отговорено Март 1, 2005 Отговорено Март 1, 2005 Е не съм виждал по-изтрещял спор в тоя форум АХЕ нещо се е оплел тотално!!! Цитирай
Recommended Posts