DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2005 Автор Отговорено Февруари 27, 2005 Бреххххххх! Една тема поне да предизвика такъв интерес ;-) Мерси много за мненията! Супер сте всички А относно дали 2.8 на 12-та позиция е многоо .. да така е! Аз знам че е множко... поне аз усещам че е така но китарата ми е твърде скапана и е абсплютния максимум на възможностите и .. .иначе да бях ги смъкнал още ;-) В крайна сметка няма установен стандарт .... Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2005 Автор Отговорено Февруари 27, 2005 AXE, не знам, братко, с каква китара свириш и как е настроена, но това, дето го казваш не мисля, че е вярно. Колкото и да има извивка в средата на грифа, тя е малка, говорим за около 0.5мм и се усе6та едва когато си натиснал 1-во и последно прагче. А разстоянието между прагчето и струната на ненатисната струна винаги расте в посока към bridge-а. Аре, бегай да мериш! Вярно е ! брато ... мнението на Axe няма никаква логика! Това за лъка е грешно ... грифа няма почти никаквоп отклонение .. и даже и да има то не е в средата ..... Единственото отклонение при равнината на грифа е в друг аспект и то при някой грифове само .. знаем всички за какво говоря .. а именно там е дъговидна форма. С цялото си уважение .. ама разстоянието разте пропорционално към бридж-а AXE!!!! Tова е просто факт .. аз измерих разстоянието при 12-та позиция поради простата причина че това е абсолютния център на "мензурата" и съм чел че принципно се мери там ... Цитирай
AXE Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Уф... абе ако грифа е абсолютно прав нали ще дрънчат струните по прагчетата. Може да е малко но трябва да е извит. Цитирай
Delyan Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Уф... абе ако грифа е абсолютно прав нали ще дрънчат струните по прагчетата. Може да е малко но трябва да е извит. Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2005 Автор Отговорено Февруари 27, 2005 абе пич!!! точно в средата ако има височина .. тогава ше дрънчат ... ! Най- ниско стоят на първа позиция и право пропорционално се повишава в посока ---) бридж-а Защо мислиш че ше дрънчат хм ... ше дрънчат ако ти е усукан грифа .. ако е крив .. например иначе ако е перфектен няма нито един физичен закон който да ги накара да дрънчат затова че към струнника се увеличава разстоянието .. замисли се над това! Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2005 Автор Отговорено Февруари 27, 2005 ми.....аз съм си сложил някъф линк, май от тоз форум го намерих :http://www.icepoint.com/guitar/Setting%20u...ctric%20guitar/ Пише как да си настроим китарата..... Иначе, аз съм на 6'та струна - 12'о прагче ...............3.9мм..... и на 1'а струна 12'о прагче.........2.8мм... Току-що ги мерих и...ъ.....смятах че са малко по-на ниско... Е...ако някой може да свири на такова нещо, ще се радвам че не съм аз единствен Доста е неудобно, но просто, в момента бъздят ужасно много, ако ги смъкна още пък ще е съвсем трагично положението..... Абе, калпава работа, ама.....Орфендер, кво да се праи :/ Пък и като човек няма пари да си купи нещо друго, така ше е Но пък от друга страна, като свикна да свиря на такова дърво и като си набарам по-хубава китара ще ми е много по-лесно :green: ахахаха казах ти че за Орфендер или Пългибсън това е абсолютния максимум на възможностите .... поне човек като хване хубава китара и излита ... ахаахах мдам ... излита направо .. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 И отново си разгледах баса обстойно и тоя път сменям позицията! AXE, просто не си прав Освен ако в тоя форум не сме 20 човека със зле направени китари и ти с добре направена Цитирай
AXE Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Ами защото тогава разстоянието между струните и първите прагчета ще бъде много малко! Тогава или трябва да вдигнеш много долния струнник или да нагласиш тръс род-а. Натисни на 24то прагче и виж дали грифа и струната ти са допряни по цялата дължина или по средата са раздалечени? Сетап на тръс род-а се прави точно като пъхаш нещо тънко между струните и седмо-девето прагче (при натиснато 12, 15, 17....) и проверяваш колко е разстоянието! Аз на това му викам форма като на лък - в двата края струната се опира в грифа, а по средата има разстояние :arrow: с нарастването на прагчетата разстоянието между грифа и струната не се увеличава съвсем пропорционално. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Ами защото тогава разстоянието между струните и първите прагчета ще бъде много малко! Тогава или трябва да вдигнеш много долния струнник или да нагласиш тръс род-а. Натисни на 24то прагче и виж дали грифа и струната ти са допряни по цялата дължина или по средата са раздалечени? Сетап на тръс род-а се прави точно като пъхаш нещо тънко между струните и седмо-девето прагче (при натиснато 12, 15, 17....) и проверяваш колко е разстоянието! Аз на това му викам форма като на лък - в двата края струната се опира в грифа, а по средата има разстояние :arrow: с нарастването на прагчетата разстоянието между грифа и струната не се увеличава съвсем пропорционално. А тогава защо разстоянието на 12 прагче е по-малко от това на 20? А иначе когато си взех баса той беше със страшно тъпо настроен бридж... МНОГО вдигнати струни, които бяха просто невъзможни за свирене на примерно 15+ прагче. И след това го пипнах мъничко и се получи, че баса си е много добре направен като тяло... всмисъл, че разликата между височината на 20, 12 и 5 прагче е доста малка и на мен ми е приятно да свиря на него. А междудругото ако се замислите има и значение струните как са ти!!! Щото аз сега съм с едни тънички и за това е така цялата ситуация. Цитирай
AXE Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 А тогава защо разстоянието на 12 прагче е по-малко от това на 20? Вероятно защото долния струнник ти е вдигнат много. Пък и ти си с бас - там разстоянията между струните и грифа са доста по големи от на китара и не са съизмерими с извивката на грифа. На моята китара разстоянието при 12 прагче е малко по голямо от това при 24. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 А тогава защо разстоянието на 12 прагче е по-малко от това на 20? Вероятно защото долния струнник ти е вдигнат много. Пък и ти си с бас - там разстоянията между струните и грифа са доста по големи от на китара и не са съизмерими с извивката на грифа. На моята китара разстоянието при 12 прагче е малко по голямо от това при 24. А сега се замисли за секунда! Ако наистина е така, то когато свириш 12 прагче струната ти ще опира на 24!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАМИСЛИ СЕ НАИСТИНА!!!!! Цитирай
Beio Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 уф, че сте бесни и двамата да, грифа трябва да е с форма на лък, но кривината е от порядъка на части от милиметъра, така че на практика е прав при добре настроен тръс род, като натиснеш първо прагче и прагчето, което е при връзката на грифа с тялото, на шеста струна примерно, трябва по средата на това, което си натиснал разстоянието между струната и прагчето да е колкото да пъхнеш лист, или два листа... тоест да го има, но да е съвсем малко така съм чел, проверих и на практика - работи! :guitar: който ме разбра - щото така го написах, че... Цитирай
AXE Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 Наистина ме накара да се замисля, но......не е така Ти натискаш струната само от едната страна (на 12то прагче), а струнника си остава на същата височина Така струната посетенно от се доближава до грифа в посока от струнника към 12то прагче, а 24 се оказва по средата Цитирай
Beio Отговорено Февруари 27, 2005 Отговорено Февруари 27, 2005 И двамата сте прави, просто на единия му е по-високо струнника, щото е с баскитара Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 27, 2005 Автор Отговорено Февруари 27, 2005 мхм както каза ... кривината е части от милиметъра Цитирай
Recommended Posts