mupcku Публикувано Декември 27, 2006 Share Публикувано Декември 27, 2006 Започнал съм вече да си посъбирам от тук, от там апаратурка (става въпрос за домашно ползване) и искам да ви попитам, понеже не съм много наясно, какво трябва да е "съотношението" между мощностите на усилвателя и колоните, така че да докарам един....сравнително добър звук, естественно не професионален?Нека поясня...замислил съм да си купувам 2х450W колони и 2х100 усилвател, колоните ли са много или ампчето е малко? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Декември 27, 2006 Share Отговорено Декември 27, 2006 ххаха, ми айде сега кое е дошло първо - яйцето или кокошката принципно е добре да имаш 50-60 вата разлика в мощностите на усилвателя и колоните. ако е повече не е фатално - само гледам съпротивлението. все пак щом е за домашно ползване ме съмнява да надуеш докрай усилвателя ама..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mupcku Отговорено Декември 28, 2006 Автор Share Отговорено Декември 28, 2006 Не, не...аз имам в предвид да я използвам и другаде, но попринцип по-съпички ми излизат колоните и за това си помислих че е по-добре да взема по-мощни колони а след това ако трябва да си взема друг амп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Декември 28, 2006 Share Отговорено Декември 28, 2006 озвучение за звукозапис или озвучение за слушане на музика а и за домашно ползване тия цифри които говориш изглеждат абсурдни, аз съм с 2 монитора по 85 вата и като ги усиля на 75% ме заболява лицето като ги слушам, никога не съм ги усилвал до край. Та... ако говорим за реални ватове всичко над 100 вата според мен е напълно излишно за домашно ползване, вече ако говорим за тия ватове които са примерно 800 вата за касетофонче с 2 говорителя по 5 см диаметъра - там не съм компетентен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mupcku Отговорено Декември 28, 2006 Автор Share Отговорено Декември 28, 2006 да, да....аз се позаинтересувах малко повече, срещнах се с малко майстори из града и разбрах на какво ще се спра.70-80вата български говорители ВК 12 350, 8 ома, 12 инча.Не знам какво ви е мнението за тях но днеска чух едната и се учидих наистина.Човека ми каза че са широколентови ама чак пък толкоз....хващат си и високите и средните и ниските, все едно слушам цяла т.к.!А за усилвателя....спрял съм се на българските-"Лад" 2х100 вата.Не знам какво ви в мнението за всичко това, но....благодаря ви все пак! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts