Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да попитам


mupcku

Recommended Posts

Започнал съм вече да си посъбирам от тук, от там апаратурка (става въпрос за домашно ползване) и искам да ви попитам, понеже не съм много наясно, какво трябва да е "съотношението" между мощностите на усилвателя и колоните, така че да докарам един....сравнително добър звук, естественно не професионален?Нека поясня...замислил съм да си купувам 2х450W колони и 2х100 усилвател, колоните ли са много или ампчето е малко?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ххаха, ми айде сега кое е дошло първо - яйцето или кокошката :headbang: принципно е добре да имаш 50-60 вата разлика в мощностите на усилвателя и колоните. ако е повече не е фатално - само гледам съпротивлението. все пак щом е за домашно ползване ме съмнява да надуеш докрай усилвателя ама..... :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не...аз имам в предвид да я използвам и другаде, но попринцип по-съпички ми излизат колоните и за това си помислих че е по-добре да взема по-мощни колони а след това ако трябва да си взема друг амп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

озвучение за звукозапис или озвучение за слушане на музика

 

а и за домашно ползване тия цифри които говориш изглеждат абсурдни, аз съм с 2 монитора по 85 вата и като ги усиля на 75% ме заболява лицето като ги слушам, никога не съм ги усилвал до край.

 

Та... ако говорим за реални ватове всичко над 100 вата според мен е напълно излишно за домашно ползване, вече ако говорим за тия ватове които са примерно 800 вата за касетофонче с 2 говорителя по 5 см диаметъра - там не съм компетентен :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, да....аз се позаинтересувах малко повече, срещнах се с малко майстори из града и разбрах на какво ще се спра.70-80вата български говорители ВК 12 350, 8 ома, 12 инча.Не знам какво ви е мнението за тях но днеска чух едната и се учидих наистина.Човека ми каза че са широколентови ама чак пък толкоз....хващат си и високите и средните и ниските, все едно слушам цяла т.к.!А за усилвателя....спрял съм се на българските-"Лад" 2х100 вата.Не знам какво ви в мнението за всичко това, но....благодаря ви все пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.