Jump to content
Българският форум за музиканти

Внос на китара!


Hate Incarnate

Recommended Posts

Здравейте!Искам да ми доставят една китара от щатите обаче ме интересува на митницата тука какво се плаща и какво се обмитява некой които е запознат с нещата може ли да ми даде някаква информация?!А бтв и как се формира митото-на стока изпратена по кориер от чужбина-върху цената на стоката или цената на стоката + цената на услугата за доставка?!

Редактирано от Hate Incarnate
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената, върху която се калкулира вносно мито (и ДДС -- не го забравяй!) е върху доставната цена плюс транспортния разход. Ако транспортът е платен от изпращача, но условията на доставка са написани франко митнически склад София и на товарителницата не пише стойността на самия транспорт, се обмитява само стойността на товара, която задължително трябва да бъде упомената.

 

Вносното мито можеш да провериш на страницата на TARIC - европейската митническа тарифа, която влиза в сила от 1.01.2007, а и вече е преведена на български. Музикалните инструменти се третират в Глава 92, тарифният код за китари е 92 02 90 30 00. Когато търсиш по този код и зададеш страна на произход, ще намериш размера на ставката. За китари с европейски произход (има ли изобщо такива...) мито не се начислява. За японски китари митото е 3.2%, предполагам и за всякакви други ставката ще бъде същата, но ти си провери за всеки случай.

 

Съвет: когато поръчваш транспорта, задължително накарай изпращача да включи и застраховка, за да не съжаляваш, когато инструментът пристигне потрошен.

 

За повече въпроси -- тук, на РМ или на ICQ.

 

Edit: Пръвупиз и, понктуация

Редактирано от Dark Skywalker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.