black_waltz Публикувано Февруари 21, 2005 Публикувано Февруари 21, 2005 а бе сега като си гледах видеото на Mike Angelo и се сетих да сложа такава темичка Аз ползвам Alternative сега се уча и на Alternate ама като ужелича уборотите и пак си става Alternative... Alternate Picking - когато въртиш перото нагоре и надолу само а при Alternative като слизаш на долна струна си я удряш от горе или като се изкачваш горната я удряш от долу т.е. малко по изкривен Alternate, незнам дали ме разбрахте ама немога да обясня по-добре..... Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 Хахахаа каъто видях подтемата: Alternate или Alternative си помислих, че Angermeans ще се ебава с мойто изказване, че ползва alternative picking хахаха А то явно имало и такова чудо Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 а бе сега като си гледах видеото на Mike Angelo и се сетих да сложа такава темичка Аз ползвам Alternative сега се уча и на Alternate ама като ужелича уборотите и пак си става Alternative... Alternate Picking - когато въртиш перото нагоре и надолу само а при Alternative като слизаш на долна струна си я удряш от горе или като се изкачваш горната я удряш от долу т.е. малко по изкривен Alternate, незнам дали ме разбрахте ама немога да обясня по-добре..... Аз (май) те разбрах и мога да кажа, че явно използвам Alternative, не знаех че има такваз малка разлика между двата. И все пак http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=640&hl=копанье :read: Цитирай
Joys Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 И двата смесено. Зависи на коя струна ше е следващият тон и коко тона има там - четни или нечетни, и третата струна и т.н. Т.е всичко индивидуално според това което се свири. Alternative+Alternate=Alternatieve Цитирай
DaftFunk Отговорено Февруари 23, 2005 Отговорено Февруари 23, 2005 Много интересно хмм Аз ги джуркам всякак ;-))) както ми дойде ... нагоре надолу .. само надолу.... луда история майче и аз ползвам смесен стил .. между двата .. абе пълна боза Цитирай
Shagrath Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 ами то е почти как дойде ... за различни неща различни методи ... иначе аз лично наблягам на alternative ... уж ... Цитирай
vovcho Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 А бе де да знам, най-вече alternate. Ама може и можи алтернативния да ползвам без да искам, знам ли Иначе то си зависи какъв звук точно искап да изкараш все пак. Понякога трябва само от долу, понякога долу горе и тъй. Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Аз се старая да маам Alternate,но някак си не успявам винаги.Има и парчета дет' на които някоя тежка част се осакатява когато свириш само по този начин...а има и такива на които съм свикнал отпреди и затова не мога ... Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 24, 2005 Автор Отговорено Февруари 24, 2005 то май не формулирах темата както трябва, мисалта ми беше при солата защото при ритъм е ясно....понякога се удря само отгоре..... Цитирай
jFog Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 (Редактирано) то май не формулирах темата както трябва, мисалта ми беше при солата защото при ритъм е ясно....понякога се удря само отгоре..... и тука е когато всички млъкнахме..... Ташак бе..както дойде,колкото и малко да ми се налага .Разбира се зависи от скороста и от нещото което се мъчиш да изсвириш.В крайна сметка е важно кво се чува,как си го изсвирил е ташак Редактирано Февруари 24, 2005 от jFog Цитирай
MDFk Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 то май не формулирах темата както трябва, мисалта ми беше при солата защото при ритъм е ясно....понякога се удря само отгоре..... пак важи. @Alexi_Laiho като свириш примерно рок-ен-ролски бендове(сещате се за кво говоря,а и аз обяснявам зле - дет не са само там)само alternate ли свириш? :think: Цитирай
jFog Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 то май не формулирах темата както трябва, мисалта ми беше при солата защото при ритъм е ясно....понякога се удря само отгоре..... пак важи. @Alexi_Laiho като свириш примерно рок-ен-ролски бендове(сещате се за кво говоря,а и аз обяснявам зле - дет не са само там)само alternate ли свириш? :think: а да! и аз да се заям тука например един лежащ акорд ударен от долу на горе акцентирайки на по високия тон е по бруталити по някога..понякога де ама при мен е практика Цитирай
Delyan Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 ... Разбира се зависи от скороста ... Не трябва да зависи от скоростта. Техниката е хубаво да е еднаква независимо от скоростта. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Февруари 24, 2005 Отговорено Февруари 24, 2005 Защо да не зависи от скоростта? Аз като басист мога да кажа, че предпочитам ако имам партия, в която всички ноти са еднакви по дължина и примерно на една струна ако темпото не е по-голямо от 150 и се свирят осминки да ги дрънкам само надоолу, защото просто всяка нота звучи еднакво и го намирам за яко Но това е лично мнение... А я да ви задам един въпрос... според вас голяма грешка ли е когато да речем имам нещо не МНОГО бързо в което повечето ноти са осминки но някъде се прокрадват и две шестнайсетини, да свиря осмините само надолу, а шестнайсетините, нагоре/надолу... така ми идва просто... знам, че по принцип не е правилно, ама ако тръгна да го правя правилно трябва да мисля за свиренето и не мога да си куфея хахаха Цитирай
Recommended Posts