zhivkob Публикувано Декември 21, 2006 Публикувано Декември 21, 2006 От две години се уча да свиря на китара просто за развлечение, нищо сериозно. Китарата ми е Factor New Line. Сега искам да си взема нещо сравнително по-добро и се спрях на един Jackson JS30 RR, но тъй като си дрънкам в домашни условия се чудя дали ще е удобна да се свири седнал, защото формата и е нещо ново за мен. И какво ви е мнението за тази китара като цена/качество? (570 лв.) Цитирай
AXE Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 За съжаление не е удобна за свирене седнал. То и за свирене прав не е кой знае колко удобна, но това е друг въпрос Но според мен е китара за свирене пред хора, не за упражнения. Иначе и за мен това е една от най-яките форми Цитирай
hellsing Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 ... тая китарка определено не е за домашни тренировчици, а наистина трябва да се покаже пред неква публика :guitar: иначе тфа 570 лв. за нова ли стаа въпрос или 2-ра ръка?!? Цитирай
Surikat Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Ех....един път я засякох в технополиса в Бургас.Тогава се влюбих :inlove: :inlove: :inlove: .Зяпах я докато не излязох..главата на грифа се виждаше от вратата..ех!Ама беше 679 кинта и бях до там с надеждите..Още ми трепва сърцето като я видя на снимка :inlove: :inlove: .. Цитирай
Borilius Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) Всъщност е даже много удобна за свирене, тъй като долният връх е по-къс, поставяш го между краката, горният ляга върху бедрото и си свириш. Отначало и на мен ми беше странно но след няколко минути свирене я чувствах все едно винаги съм свирил така Не е като при "стрелите", там вече е проблематично да свириш седнал... Най-добре да пробваш и да видиш дали ти е удобно Check this out: Редактирано Декември 21, 2006 от Borilius Цитирай
LOE Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 аз имам симетрична стрела, и седнал си свиря по същия начин подобно на класическата китара, ако имаш едно пънче към 15-20 санта на което да стъпваш за да си повдигаш кракът, върху който е китарата... така е просто песен инъче е малко кривене Цитирай
zhivkob Отговорено Декември 21, 2006 Автор Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) Hellsing китарата е нова, видях я точно в Технополис Варна. Имаше и JS30 Dinky за същите пари, която мислех да си взема първоначално обаче някои ме е изпреварил! "поставяш го между краката, горният ляга върху бедрото и си свириш" - И аз така си мислех, че ще стане, обаче няма ли да пречи на кабела? Редактирано Декември 21, 2006 от zhivkob Цитирай
hellsing Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 ... 570 лв. за нова... не звучи зле... но не мога да ти дам конкретен съвет понеже не съм свирил на ткаа китарка и представа си нямам как звучи и дали си заслужава паричките имам някакви съмнения обаче че си се захласнал по дизайна на тая китарка и май-май никак нямаш намерения да я пазиш само у вас по съм склонен да приема факта че си решил да се занимаваш малко по-сериозно със свиренето, а дори може да имаш и амбицийка да си основеш групичка и ти трябва нещо лъскаво поправи ме ако греша но ако искаше да си дрънчиш само у вас можеш да си вземеш ел. китарка и за 300 -350 лв. Цитирай
hellsing Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 (Редактирано) ... между другото аз не бях скифал такии китарки в технополис-а Редактирано Декември 21, 2006 от hellsing Цитирай
Borilius Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Hellsing китарата е нова, видях я точно в Технополис Варна. Имаше и JS30 Dinky за същите пари, която мислех да си взема първоначално обаче някои ме е изпреварил! "поставяш го между краката, горният ляга върху бедрото и си свириш" - И аз така си мислех, че ще стане, обаче няма ли да пречи на кабела? Виж видеото дето съм постнал по-горе Цитирай
Striker_II Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 аз съм свирил на такава и съм доста доволен.. удобна е както за седнал така и за прав.... Цитирай
HRS Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Здравейте Между другото и аз съм и хвърлил едно очо на тая китарка и много често взех да се замислям, тия дни, по въпроса дали си заслужава парите. За тялото мисля че е готина формата , също така е доста ергономично. Но ме интересува повече грифa как е. Ако съдя по описанието в каталога на Jackson ("super-fast neck" и "famous Jackson fretwork") би трябвало да е удобен и добре направен, ама чух и други мнения по въпроса. Друго което си мисля е за закрепването на струните (strings-through-body). Това ми се струва бюджетен вариант и предпочитам да има stop bar, но пък може и да спомага за по-добро предаване на звука, защото струните се закрепват почти директно (с едни малки втулки) към тялото. Та ако има някой компетентен по горните въпроси моля да се изкаже. Поздрави, Христо Цитирай
zhivkob Отговорено Декември 21, 2006 Автор Отговорено Декември 21, 2006 имам някакви съмнения обаче че си се захласнал по дизайна на тая китарка и май-май никак нямаш намерения да я пазиш само у вас по съм склонен да приема факта че си решил да се занимаваш малко по-сериозно със свиренето, а дори може да имаш и амбицийка да си основеш групичка и ти трябва нещо лъскаво Мисля, че съм изтървал влака да се занимавам сериозно с музика. Ако бях на 15-16 можеше и да се замисля. А пък да свиря в група... то кой не иска? Виж видеото дето съм постнал по-горе Е хубаво ама на мен ми се струва, че на Js30RR входа за кабела се намира на късия връх, а на тоз пич е на другия. Цитирай
Borilius Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 Слагаш ей такъв >> http://muzikant.org/articles/nikifena/6.jpg << жак и си good-to-go Цитирай
LOE Отговорено Декември 21, 2006 Отговорено Декември 21, 2006 мда.. и така убиеа малко но не е болка за умиране Цитирай
Recommended Posts