kiki vai Публикувано Декември 21, 2006 Share Публикувано Декември 21, 2006 искам да ви попитам добре ли е да свиря например един ден основно класическа китара и например половин час за разтоварване да подрънна на ел китарката си а другия ден да свиря основно упражнения за лява и дясна ръка на ел китарата и пак ей така половин час да си подрънквам защото все още ходя на уроци по класическса 3 та година вече и не ми се иска да срина всичко ката се откажа и почна само да Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Surikat Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Мисля че не би трябвало да има проблем.От време на време загрявам с кухарката за 10 20 минути и понеже струните й са високо после на ел. ми е много по-леко а и китарата си е китара дори и да е куха така че всичко би трябвало да е наред :guitar: . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Най-малкото за да си разтовариш съзнанието е хубаво да си подрънкаш на електрическата, ей така, за почивка. Когато знаеш и мислиш какво свириш е по-добре, от колкото просто механично пръстите ти да повтарят едно и също нещо, като след това не е сигурно и колко си го научил това нещо Пък и човек успява да е ползотворно съсредоточен не повече от 2 часа, каквото и да върши. Затова не само физическата, ами и психическата почивка е важна, затова - няма проблем! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N'Gor Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 .....хм май не те разбрах , прави ти проблем да свириш на ел. и акустична китара последователно ?..... :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiki vai Отговорено Декември 21, 2006 Автор Share Отговорено Декември 21, 2006 ами да тъй като аз не обичам да подрънквам а да свиря сериозно и тово ми отнема минимум по 2 часа а ако тряя и ел и кухарка да свиря тва прави 4 часа нямям време просто Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 Споко бе, хев фън Варианта който си измислил според мен никак не е лош, така че давай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SHARO Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 не е ли доказано че този който е виртуоз на акустична нема проблеми с електрическата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniel.hristov Отговорено Декември 21, 2006 Share Отговорено Декември 21, 2006 не е ли доказано че този който е виртуоз на акустична нема проблеми с електрическата? Мен ако питаш направо са си различни инструменти (особено ако говорим за класическа китара и електрическа китара). ами да тъй като аз не обичам да подрънквам а да свиря сериозно и тово ми отнема минимум по 2 часаа ако тряя и ел и кухарка да свиря тва прави 4 часа нямям време просто Това с времето е дилема за много хора тук. Рано или късно се налага да сложиш музиката на везните заедно с личния си живот, професията или ученето. Ако искаш да дадеш всичко на китарата си няма сила която да те спре да свириш не 4 а 3 пъти по 4 часа дневно - просто няма друг начин да станеш наистина добър музикант. Много хора (аз например) избират да обърнат внимание на други неща, спират да "свирят" и започват да "подрънкват" по малко колкото да си залъжат глада за свирене. Голяма драма :wall: Просто прави това което наистина искаш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N'Gor Отговорено Декември 22, 2006 Share Отговорено Декември 22, 2006 (Редактирано) .....Христов не си много прав тука , първо принципа при китарите е един ии същ :guitar: . Второ ако нямаш идея и просто сврирш цял ден(3х4=12 часа , незнам как ще остава време)какво точно си мислиш че ще постигнеш ? Дори и добрите музиканти имат нужда да се разсеят . Кики прави що знаеш само да се не упущиш и успех..... Редактирано Декември 22, 2006 от N'Gor Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Декември 22, 2006 Share Отговорено Декември 22, 2006 колкото и странно да звучи - трябва си програма, за да използваш максимално ефективно времето си, и то е хубаво програмата ти да е повтаряща се. примеро - 2 часа класическа, 30мин електрическа и т.н. въпроса е да степенуваш кое е по-важно и да му дадеш повече време. разбира се, това е програма "минимум", ако имаш време да свириш цял ден - капката руши скалата не със сила, а с постоянство - тоест трябва ти еднакво количество усилия всеки ден, а не безразборно... примерно днес цял ден класика, утре цял ден електрика. поздрави Петър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Декември 22, 2006 Share Отговорено Декември 22, 2006 N'Gor, в случая ти не си прав, наистина. Защото каквото и да си говорим класическата и електрическата китара са много ама МНОГО различни инструменти. Няма значение, че и двете имат струни и на двете се свири като се натискат струните на определени прагчета. Всичко друго е различно, като съвсем различен иструмент от гледна точка на това какво и по какъв начин (с каква техника) се свири. Затова колегата kiki vai си го е казал - не иска да зареже всичко на класическата китара и да започне да свири на електрическа. Разликата е толкова фундаментална, че не знам как да ти го опиша... Ще посвириш повечко и ще научиш какво му е толкова различното на класическата и електрическата китара... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts