peshoy2k Публикувано Февруари 20, 2005 Публикувано Февруари 20, 2005 така де щото не съм тупанджия ама все пак там няма отзиви та може би Вие ще откликнете. а и освен това да Ви попитам уважаеми : бихте ли били склонни да записвате на такова в някоя студио-репетиционна или нещо от рода или предпочитате да удряте по кожите на някои съмнителни барабанки дето са по по-евтините репетиционни и студиа http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1792 Цитирай
HanSolo Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Това за свирене не стаа...,глеах го,ни ми ареса! За домашни записчета може и да ти свърши работа,но за нещо по-сериозно едва ли.Проблема не е в звуците,просто е адски неудобно за реално свирене.Мислил съм го този вариант,пробвал съм и модели на "Ямаха",при това с действащи педали,за фус и каса,ама дръжки.Моето мнение е,че истинска работа могат да ти свършат,евтини падове и читав дръм модул.Като цена предполагам,че ще дойде едно и също,защото хубавите модели на тези играчки,също не са евтини. Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Свирил съм на Yamaha DTExpress II и мога само да кажа, че това е една много весела играчка, с ударение на последната дума. Не става за нищо сериозно. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 ако бяха играчки тези хора никога не биха си ги сложили в сета http://www.clavia.se/misc/users/index.htm#ddrum Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 21, 2005 Отговорено Февруари 21, 2005 Брех. И откога падовете на Yamaha и електрониката на Ddrum станаха едно и също, че аз нещо съм пропуснал явно? Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 22, 2005 Автор Отговорено Февруари 22, 2005 начи по-добре най-евтиния дръм модул през GM към компа с тригери и тва е така ли излиза еми ако е така около мене се върти един Д4 за 200 кинта без тригери да го взимам ли тогаз и да Ви питам после тригери и подложки откъде да намеря и на какво да ги сложа. щото ако ги сложа примерно на една маса и свикна така после ако седна на барабани не мога да се опраа :think: дайте съвет кво да праа щото ми писна с тия мидита и мишки и семпли и най-вече със свирене на миди клавиатура. побърквам се вече, а да взема да записвам в някое студио някой барабанист ше ми излезе солено :think: . начи примерно взимам модула и после ше ми трябват стойки и падове, а тригери съм чувал че се правят от тия картичките там или нещо такова, а после някой обущар да ми даде каучук за падове, после трябват стойки и някакво место да ги разположа ммммммммм....... кво мислите май ше стане мазило а :think: Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Можеш ли да свириш на барабани? Предполагам, че не. Е, тогава изобщо няма смисъл от всичките тези пространни планове, които ти се въртят из главата. Защото с каквито и падове да си, като минаваш през general midi (тука вече D4 или D5 или квото и да е няма значение, щото не използваш семплите им, а само чистия сигнал), в компютъра влиза все едно и също и съответно семплите си ги нагласяш там с каквито банки си искаш. А ако не си го изсвирил както трябва, само един quantisize няма да те оправи, а ще трябва пак с мишката да ги пренареждаш и т.н., така че не спестяваш никакво време, а напротив. Щото поне според мен е много по-досадно да подреждаш нещо криво, отколкото да си го напишеш начисто сам. Ти си знаеш де. Цитирай
peshoy2k Отговорено Февруари 22, 2005 Автор Отговорено Февруари 22, 2005 смисъла е че нема смисъл :think: Цитирай
Joys Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Ако имаш желание, време, възможност, упоритост и хъс научи се да свириш на барабани пона малко. Щото за тоя процес който си описал да сложиш това и онова накрая наистина ще се чудиш за какво си си загубил времето. Ytsejam е прав. Успех все пак. Цитирай
Recommended Posts