centurionX Публикувано Декември 17, 2006 Публикувано Декември 17, 2006 Здравейте,музиканти!Моля,споделете ако някой е успял да подкара тази самосвирка-като MIDI клавиатура!Благодаря предварително на всички отзовали се! :hello: Цитирай
dany Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Всички "свирки" се подкарват по един и същ начин. Дай малко по-подробна информация за изясняване на проблема - какъв кабел използваш, каква звукова карта, хост и т.н.?!? Цитирай
centurionX Отговорено Декември 18, 2006 Автор Отговорено Декември 18, 2006 Засега ползвам-hardware(Creative Audigy Sound Blaster) ;Software-(Fruity loops) и VST-Sample Tank,Sonik Synth и се мъча к PC-клавиатурата Та затова питам ,дали тази свирка би могла да спаси донякъде положението... За съжаление финансите ми са ограничени Цитирай
kokode Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 Ако свирката ти е с USB ти трябва кабел USB - USB,ако е с MIDI OUT, ти трябва кабел , който от едната страна е с 2 петици, а от другата с петнайсет пинов куплунг за GAME PORT,за аудио картата(MIDIинтерфейсен кабел, бяха по 15 $ в Комелсофт на "Раковски") Цитирай
ludio klavirist Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Ако свирката ти е с USB ти трябва кабел USB - USB,ако е с MIDI OUT, ти трябва кабел , който от едната страна е с 2 петици, а от другата с петнайсет пинов куплунг за GAME PORT,за аудио картата(MIDIинтерфейсен кабел, бяха по 15 $ в Комелсофт на "Раковски") Ще ми обясниш ли това за 2те петици от едната страна? Аз не разбирам от свързване на комп със синт и затова направо ще ви попитам как мога да ги свържа и по какъв начин мога да ги използвам така. Използвам Йамаха Ку-Ес 300 и туку що видях,че имам Гейм Порт на компа. Извинявам се ,че пиша в тази тема. Цитирай
centurionX Отговорено Декември 19, 2006 Автор Отговорено Декември 19, 2006 Добре.....,а бихте ли ми дали съвет кой е по удачния избор: SOLTON PK-360 Solton или Yamaha E-203Yamaha Цитирай
dany Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Ще ми обясниш ли това за 2те петици от едната страна?Аз не разбирам от свързване на комп със синт и затова направо ще ви попитам как мога да ги свържа и по какъв начин мога да ги използвам така. Използвам Йамаха Ку-Ес 300 и туку що видях,че имам Гейм Порт на компа. Извинявам се ,че пиша в тази тема. http://musicmall.com/cmp/article6.htm Гледай преди да купиш кабела, да се консултираш с някой, който има опит с такъв тип свързване. За да няма после главоболия ти препоръчвам да вземеш такъв кабел, с който всичко става незпроблемно и ще ти върши работа дълго време(вече всичко минава на usb). Добре.....,а бихте ли ми дали съвет кой е по удачния избор:SOLTON PK-360 Solton или Yamaha E-203Yamaha В този ценови клас няма сериозни разлики. Цитирай
kokode Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Двете опашки с еднометровите кабели с петиците са MIDI -in , MIDI-out,Те влизат в малката кутия на 15-пиновия куплунг за GAME porta. Вътре в кутийката има оптрон и тригер, които са активни елементи и служат за галваничното разделяне на компа и свирката и се захранват през GAME porta.Сам не можеш да си направиш такъв кабел, затова си вземи фабричен от Комелсофт или RESET на Раковски, USB кабелите са близо 3 пъти по-скъпи (тези,които са с опашки с петици MIDI in/out).Някои модели YAMAHA - свирки имат само USB MIDI-интерфейс,тогава става и с кабел USB-USB, който е по-евтин.Почти на всеки комп има някакво дънно аудио, което има 15 - пинов GAME port. Цитирай
nb2002 Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Двете опашки с еднометровите кабели с петиците са MIDI -in , MIDI-out,Те влизат в малката кутия на 15-пиновия куплунг за GAME porta. Вътре в кутийката има оптрон и тригер, които са активни елементи и служат за галваничното разделяне на компа и свирката и се захранват през GAME porta.Сам не можеш да си направиш такъв кабел, затова си вземи фабричен от Комелсофт или RESET на Раковски, USB кабелите са близо 3 пъти по-скъпи (тези,които са с опашки с петици MIDI in/out).Някои модели YAMAHA - свирки имат само USB MIDI-интерфейс,тогава става и с кабел USB-USB, който е по-евтин.Почти на всеки комп има някакво дънно аудио, което има 15 - пинов GAME port. не всяко ами почти никое с вграден звк няма МИДИ порт Цитирай
ludio klavirist Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 колко горе долу струва кабела с USB и този през Game Port? Цитирай
nb2002 Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 преди месец купих от контуров за 23 лв Цитирай
Recommended Posts