Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,музиканти!Моля,споделете ако някой е успял да подкара тази самосвирка-като MIDI клавиатура!Благодаря предварително на всички отзовали се! :hello:

Отговорено

Всички "свирки" се подкарват по един и същ начин. Дай малко по-подробна информация за изясняване на проблема - какъв кабел използваш, каква звукова карта, хост и т.н.?!?

Отговорено

Засега ползвам-hardware(Creative Audigy Sound Blaster) ;Software-(Fruity loops) и VST-Sample Tank,Sonik Synth и се мъча к PC-клавиатурата :P Та

затова питам ,дали тази свирка би могла да спаси донякъде положението... :P За съжаление финансите ми са ограничени ;)

Отговорено

Ако свирката ти е с USB ти трябва кабел USB - USB,ако е с MIDI OUT, ти трябва кабел , който от едната страна е с 2 петици, а от другата с петнайсет пинов куплунг за GAME PORT,за аудио картата(MIDIинтерфейсен кабел, бяха по 15 $ в Комелсофт на "Раковски")

Отговорено
Ако свирката ти е с USB ти трябва кабел USB - USB,ако е с MIDI OUT, ти трябва кабел , който от едната страна е с 2 петици, а от другата с петнайсет пинов куплунг за GAME PORT,за аудио картата(MIDIинтерфейсен кабел, бяха по 15 $ в Комелсофт на "Раковски")

Ще ми обясниш ли това за 2те петици от едната страна?

Аз не разбирам от свързване на комп със синт и затова направо ще ви попитам как мога да ги свържа и по какъв начин мога да ги използвам така. Използвам Йамаха Ку-Ес 300 и туку що видях,че имам Гейм Порт на компа.

Извинявам се ,че пиша в тази тема.

Отговорено
Ще ми обясниш ли това за 2те петици от едната страна?

Аз не разбирам от свързване на комп със синт и затова направо ще ви попитам как мога да ги свържа и по какъв начин мога да ги използвам така. Използвам Йамаха Ку-Ес 300 и туку що видях,че имам Гейм Порт на компа.

Извинявам се ,че пиша в тази тема.

http://musicmall.com/cmp/article6.htm

Гледай преди да купиш кабела, да се консултираш с някой, който има опит с такъв тип свързване. За да няма после главоболия ти препоръчвам да вземеш такъв кабел, с който всичко става незпроблемно и ще ти върши работа дълго време(вече всичко минава на usb).

Добре.....,а бихте ли ми дали съвет кой е по удачния избор:

SOLTON PK-360

Solton

или Yamaha E-203Yamaha

В този ценови клас няма сериозни разлики.

Отговорено

Двете опашки с еднометровите кабели с петиците са MIDI -in , MIDI-out,Те влизат в малката кутия на 15-пиновия куплунг за GAME porta. Вътре в кутийката има оптрон и тригер, които са активни елементи и служат за галваничното разделяне на компа и свирката и се захранват през GAME porta.Сам не можеш да си направиш такъв кабел, затова си вземи фабричен от Комелсофт или RESET на Раковски, USB кабелите са близо 3 пъти по-скъпи (тези,които са с опашки с петици MIDI in/out).Някои модели YAMAHA - свирки имат само USB MIDI-интерфейс,тогава става и с кабел USB-USB, който е по-евтин.Почти на всеки комп има някакво дънно аудио, което има 15 - пинов GAME port.

Отговорено
Двете опашки с еднометровите кабели с петиците са MIDI -in , MIDI-out,Те влизат в малката кутия на 15-пиновия куплунг за GAME porta. Вътре в кутийката има оптрон и тригер, които са активни елементи и служат за галваничното разделяне на компа и свирката и се захранват през GAME porta.Сам не можеш да си направиш такъв кабел, затова си вземи фабричен от Комелсофт или RESET на Раковски, USB кабелите са близо 3 пъти по-скъпи (тези,които са с опашки с петици MIDI in/out).Някои модели YAMAHA - свирки имат само USB MIDI-интерфейс,тогава става и с кабел USB-USB, който е по-евтин.Почти на всеки комп има някакво дънно аудио, което има 15 - пинов GAME port.

не всяко ами почти никое с вграден звк няма МИДИ порт