sa6tiat Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 И като се наложи за се свири с клавир, ко праими? Каподастери? Собствени барета и прочее главоблъсканици? Или пиЯното е отживелица?... Ало, академик НедЬелчЬев... Ало, къщата?... Цитирай
Mephistofel Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Ми,Мони... Повечето,да не кажа всички,съвременни синтове позволяват регулиране на общата настройка с бемол надолу,като за конкретния пример,и в други варианти.Така,че... Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 17, 2006 Отговорено Декември 17, 2006 Даже някои стари клавири имат и плавно регулиране на тона, така че може да се настрои и с 3/19 по-ниско :twisted: Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 18, 2006 Отговорено Декември 18, 2006 (Редактирано) Хм, един клавирджия не ми е предложил такива екстри бре... Ма дали всяка свирка става...? Нещо ме мятате ебаси и прогресът... е са ги разкъртих у групата!!!! обаче гласчетата няма да се навият да блеят толкова ниско... е.ах му и мъката. :wall: Редактирано Декември 18, 2006 от sa6tiat Цитирай
N'Gor Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 .....по темата . така ли е - а така е прав имат си означение , аз лично само веднъж съм попадал на струни без такова (можеби защото струваха 4.50 ) . Иначе отначало всички стуни са така "твърди" . П.С. После се покриват с кир и омекват от гниене :wow: ..... Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 19, 2006 Отговорено Декември 19, 2006 Направо ексхумация ще направим... след края на парчето... Обаче: Имам хубави вчепатления от Ърнибол по отношение "мекота". Фалили са ми S.I.T; нямам отзив. Искам акъл - моята убавица е Ди Армънд. Класическо магаренце, малко по-дълго опъване.... А брича с пръсти; та ми е важно да е по-мек допирът. Некви идеи? Цитирай
Metanoia Отговорено Декември 20, 2006 Отговорено Декември 20, 2006 обаче гласчетата няма да се навият да блеят толкова ниско... Можеш да им обясниш, че на репетиция се пее с половин тон по-ниско за да може на концерт да звучат добре, а пък да им го смъкнеш с 3 тона. Ако нямат абсолютен слух няма да познаят. :violin: Или направо им кажи да пеят една октава по-високо и да мирясат. Цитирай
Paldi Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 ае тука малко ОФТОПИк ама да не спамиме с мимолетни въпроси : сложих едни струни ,които са по дебели на един орфи - 0.10 - 0.52 , и незная от китарата ли е или от струните ама някак не ми се чуват тънките струни , като че ли дебелите ги заглушават , тва става когато се свири нещо ритъм или прочие , даже и да цъкна един път Е-то -дебеланата и после да прасна едно две солници с тънките и не ги чувам ... .. от кво може да е тва ? съществува ли такъв проблем при по дебели размери струни , до сега не съм свирил с такива ...айде който знае може да сподели ,мерси мн. Цитирай
fluti Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 (Редактирано) Може да пробваш да приближиш адаптерите към по-тънките струни и да ги отдалечиш от по-дебелите. А може да се получава и някакво взаимодействие м/у честотите в самите адаптери, някой дето по-разбира да каже Редактирано Януари 25, 2007 от fluti Цитирай
Paldi Отговорено Януари 25, 2007 Отговорено Януари 25, 2007 то бридж адаптера е малко дигнат откъм дебелите струни , това ше го оправя , и пробвах като го държах надолу ама не е от тва то ебахти заглушаването ше е да не се чуват тънките , плюс тва предния адаптер ще компенсира , а също и на кубето ми свирих с бас китара и може нещо да се е прецакало , и та въпроса си остава има ли някъв ефект това ,че струните са по дебели или най-вероятно си е от изброените проблеми ? Цитирай
Recommended Posts