Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикален Център Икономов приветства La Bella Strings в своето семейство!


Recommended Posts

12486091_855305411234827_519796423921236

 

 

През седемнадесети век малкият италиански град Salle в региона Abruzzi бил един от струнните центрове на Европа. Местните църковни архиви разкриват най-влиятелните семейства производители на струни – Berti, Dorazio, Ruffini и MARI. Известни из цяла Европа с производството на висококачествени струни за лютни, китари и цигулки, тяхното майсторство включва и изработка на някои от най-ранните метални струни.
След като се установява в Salle през 40-те години на 17-ти век, семейство Mari се превръща в един от снабдителите на струни за цигулка на Amati и Stradivari в Cremona. През 18-ти и 19-ти век фирмата “House of Mari” поддържа и леярна, която произвежда църковни камбани.
През 1913г. двамата братя, Emilio и Olinto Mari, напускат семейния бизнес, за да търсят нови възможности в Америка. Установяват се в Ню Йорк, където произвеждат едновременно телени струни и струни от черво в малкия си апартамент в Манхатън. Скоро мълвата за майсторството им стига до местните музиканти, а с нея расте и популярността на продукта им. Местен музикален магазин се привързва към високото качество струни, които братята произвеждат, и им предлага да разширят бизнеса си. Първата фабрика отваря врати през 1914г. на 170 Fifth Avenue. Американската мечта се е сбъднала за двамата имигранта. Бизнесът се разширява през 1922г. с откриването на втора фабрика в Lanciano, Abruzzi.
По време на търговското шоу “First Exposition” от 1927г., провело се в Триполи, италианското правителство награждава компанията с отличието “Gold Medal Diploma” за тяхната отдаденост и достойнства като производители. Като водещ снабдител на струни за цялото семейство цигулки, включително и за арфа, E. & O. Mari предлагат и “La Preferita” и “La Bella” оркестрални струни. Още от 20-те години на миналия век името “La Bella” е синоним на висококачествен продукт.
През 1937г., в навечерието на Втората световна война, E. &. O. Mari решава да затвори фабриката си в Италия. В началото на 40-те години Манхатънската операция се мести в Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, и остава там в следващите почти четиридесет години. След още една смяна на локацията през 1981г., сегашното местоположение на фабриката е в Нюбърг, щата Ню Йорк.
В днешни дни E. & O. Mari/ La Bella Strings е все още семейна компания, чието ръководство се предава от поколение на поколение – от Olinto Mari към дъщеря му Elisabetta Mari и сина ѝ Richard Mari Cocco младши, Президент на компанията, и нейният внук Eric Cocco, Вице-президент и внучката им Lorenza Cocco. Борец за изкуството и музикалното образование по света, E. & O. Mari спонсорира джаз и рок центрове, участия на професионални изпълнители. La Bella подкрепя и много китарни фестивали и конкурси, чрез субсидиране на стипендии и награди.
La Bella Strings е най-старият изцяло семейно-ръководен производител на струни във света. Произвежда и разпространява висококачествени струни за всички видове струнни инструменти. Никоя друга компания не притежава такъв интернатионален размах. Никой друг производител не произвежда струни за толкова разнообразни оркестрални и етнически инструменти. La Bella е една от единствените компании в света, която все още произвежда традиционни струни от черво за антични или барокови инструменти. Наборът от материали за изработка включва видове найлон, мед, месинг, бронз, сребро, алуминий, както и няколко вида стомана. Всяка отделна струна се произвежда с комбинация от традиция и висока технология. Развита, контролирана от компютри и автоматизирана технология за навиване на струните се използва, където е приложима. Ръчното навиване се ползва, където ще произведе най-добрите резултати.

ЗАЩО ПРАВИМ СТРУНИ?

La Bella Strings съществува за музикантите. Гордеем се, че можем да произвеждаме най-добрите продукти, които подобряват изпълненията на професионални и хоби музиканти. La Bella бива водена повече от 400 години от задължението си към високите стандарти на качество и значимост. Нашият фокус винаги са били и ще продължат да бъдат музикантите на света.
Установена в Нюбърг, щата Ню Йорк, компанията La Bella Strings продължава да задава световния стандарт за висококачествени ръчно-правени струни. Независимо дали става въпрос за традиционни барокови струни или за Deep Talkin’ Bass, името La Bella е еднозначно с перфекционизъм в света на струнните инструменти.

- La Bella Strings

Редактирано от MusicCenterIkonomov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.