DaftFunk Публикувано Ноември 22, 2015 Публикувано Ноември 22, 2015 Здравейте, аз съм китарист, но искам да си купя необходимата минимална техника за да си ползвам Shure 58-цата у дома. Имам само китарни кубета, но те не ми вършат работа за микрофона уви.... Въпросът ми е принципно дали трябва да си купя колони (hi fi ) и само някакъв малък миксер ... или трябва да купя и усилвател към миксера или пък вграден усилвател в миксера. Съжалявам ако звуча като лаик, но аз разбирам само как да си озвуча китарата и ншщо не вдявам от микрофони. Искам да изкарам някакъв свестен звук от микрофона ш същевременно да имам възможност да му пусна hall/echo ... зо да има обем. Благодаря за мненията и се извинявам ако има такава тема вече и моля за линк към нея. Цитирай
The_voice Отговорено Декември 9, 2015 Отговорено Декември 9, 2015 Въпросът ми е принципно дали трябва да си купя колони (hi fi ) и само някакъв малък миксер ... или трябва да купя и усилвател към миксера или пък вграден усилвател в миксера. Колони ще ти трябват, ако не искаш да се слушаш на слушалки Ако не са активни (с вграден усилвател) ще ти трябва и нещо, с което да ги захраниш. Тук вариантите също са два - усилвател или пауър миксер. Второто няма да ти хареса като цена обаче, значи остава първото. И тук са два варианта - някакъв ресийвър с микрофонен вход или "прост" усилвател. Аз повече клоня към второто, защото на ресийвъра едно, че микрофонният му пред в повечето случаи е гаден, а ефектите (ако има такива) са отвратителни. Значи нещата стават -> някакъв пулт с вградени ефекти (ще можеш да боднеш и китарка и още нещо), колони на вкус (и по твоя джоб) и усилвател, също какъвто може да си позволиш. Иначе става и в кубето да боднеш микрофон, ама предполагам, че вече си го пробвал Цитирай
DaftFunk Отговорено Декември 10, 2015 Автор Отговорено Декември 10, 2015 Много благодаря Voice! Колони + малък 4-5 канален миксер и усилвателче ще ми приседне на бюджета доста май ще остан на кубето за сега... Цитирай
dragon_fire Отговорено Декември 17, 2015 Отговорено Декември 17, 2015 Ако имаш прилични колони /било то и HiFi/ си вземи една външна звукова карта ако си с лаптоп или нещо от типа на Audigy -тата на Creative ако си със стационарен компютър . Има ги на доста добри пари и ще използваш от там микрофонния вход има опция за наслагване на ефекти .... и тнт за домашно ще ти свърши работа.. Ето ти една кратка схема как е свързано при мен ---- 1.микрофона е закачен през предния панел на картата http://ocenil.ru/photos/zvukovaya-karta-creative-xfi-platinum-fatal1ty-champion-series.jpg има си отделно регулиране на входа на картата /и вграден преамп/ отделно от софтуера има опция да си насложиш 4-5 ефекта http://ask.creative.com/wwimages/audio_int/xfi/xfi_troubleshooting_faq_im3.jpg 2.сигнала от компютъра ми е подаден към един прост стар ресийвър /2X30W/ и от там в 2 трилентови HiFi колони Jamo .... мощността е предостатъчна за вкъщи, особено ако имаш съседи Ако гониш по-добра динамика и качество може да използваш и външен микрофонен преамп преди картата /лампов, транзисторен въпрос на избор и вкус/ аз ползвам в момента http://76.my/Malaysia/alesis-mictube-solo-mono-tube-mic-preamp-free-shipping-satchman-1210-29-satchman@12.jpg Цената на картата от този тип втора ръка е около 100лв, преампите вървят 80-150 лв втора ръка /по хоби ориентираните :)/ предполагам имаш аудио система вкъщи която може да ползваш за първо време и да видиш дали те устройва Цитирай
Recommended Posts