Perrin Публикувано Ноември 13, 2015 Share Публикувано Ноември 13, 2015 (Редактирано) Наскоро наехме помещение за репетиционна в един завод. Естествено вътре кънтежа е невероятен и затова искаме да го третираме, така че да можем да свирим нормално и от време на време да правим записи. Конкретния въпрос е - има ли смисъл за слагаме вата и гипсокартон отгоре, след което да слагаме бас трапове, акустични панели, дифузери и т.н.? Дали 10 см вата покрита с гипсокартон ще подобри нещата дотолкова, че да си заслужава. Не става въпрос за шумоизолиране - на никого не пречи че вдигаме шум - искаме само да направим така, че за нас да е комфортно и с идеята, в бъдеще да се правят записи. Редактирано Ноември 13, 2015 от Perrin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mike_MnD Отговорено Ноември 13, 2015 Share Отговорено Ноември 13, 2015 Ватата е основното, което ще ви спаси. Останалото вече са екстри бас трапове, акустични панели, дифузери и трябва да се слагат според нуждата. Гипсокартона по това, което си описал не изглежда да ви е нужен. Като цяло можете да викнете някой акустик за консултация на място ще ви даде най-добри съвети. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Trysth Отговорено Ноември 13, 2015 Share Отговорено Ноември 13, 2015 Слагаш 25 мм облечена вата (ако имате по-голям бюджет взимате 50 мм вата) върху стените, малко бас трапове (ако гъгнежа е голям), дебела завеса върху джамовете и сте готови. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 13, 2015 Share Отговорено Ноември 13, 2015 Направете пана от минерална вата - в идеалния случай с плътност над 70kg/m3. Дървени рамки, вътре слагате вата (около 10см дебела), покривате с рехав плат и ковете по стени и таван. Такива също се продават/произвеждат по поръчка, в случай че не ви се занимава. След като ги сложите може да замерите помещението и да работите допълнително за дооправяне на картинката - ще имате проблем с ниските честоти. Според мен това е варианта с най-добър ефект за цената си. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstarr Отговорено Ноември 13, 2015 Share Отговорено Ноември 13, 2015 потготвил съм заготовки за поне 20 пана 1000х600мм рамка, с плат отгоре, 50мм вата...не съм купувал вата и плат, щото ме мързи и в момента не ми трябват, но ако имате нужда, ще се стегна...за пара ше се разберем, цената на материалите, ще си ги вземете сами и ще почерпите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts