AFTER-THE-RAIN Публикувано Декември 8, 2006 Публикувано Декември 8, 2006 До сега си дрънках удома на чашка винце наслаждавайки се на добрия звук на Рандалчето, и реших да драсна едно дрънкане да се чуя... Драснах де... А бе като цяло не съм доволен от това което се получи... Схемата е следната -> Китарката(разбира се) -> Рандалчето РГ75 Г2 -> микрофонче Shure PG 57 и разбира се СБластер Лайв! И си знам че като нема пре няма как да се вкара добро ниво и да се получи нужния звук, обаче не е само до нивото.... Китарата се чува перфектно от ампа баче не и когато е влязла през звучеца(СБ Лайв! 7-8 год.)... Направих следната простотия: китарка -> кубенце -> микрофон -> босс ме-50(за вдигане на ниво знам че не е преамп...ама )и пак СБ ЛайФ!... Резулта е същия, с тази разлика че китарата се чува по силно благодарение на босс-а.... Та да си дойда на ВЪПРОСА!!! Според мен микрофончето не ми вкарва истинския звук(не искам да става дума за лампа/транзистор, от към амп разбира се)... Въпроса все пак е: Къде точно греша :think: и какво е необходимо да ее промени за да влезе ИСТИНСКИЯ СИГНАЛ!!! Не знам!!! Може да е от виното вече Цитирай
de4o Отговорено Декември 10, 2006 Отговорено Декември 10, 2006 май имаше някъде тема за това,но както и да е-пробвай да сложиш микрофона на ниво център на говорителя и го завърти наляво или надясно,така че да стане прпендикулярен на хартията,след това експериментирай с разстоянието,добре е м/у 6 и 10 см,ако и след това не ти харесва опитай да прекараш готовия сигнал през Dxi plug-in Antares Microphone Modeler. Цитирай
Telerig Отговорено Декември 10, 2006 Отговорено Декември 10, 2006 Според мен саунд картата е причината, микрофона и усилвателя ти са добри. Дори и да вземеш готин микрофон...всъщност може да пробваш и с кондензаторен, но пак мисля, че е от саунд картата. Също мисля, че трябва още да си поиграеш с позицията на микрофона спрямо говорителя, но Антарес микрофон моделер няма да оправи според мене нищо. :hello: Цитирай
de4o Отговорено Декември 11, 2006 Отговорено Декември 11, 2006 Според мен саунд картата е причината, микрофона и усилвателя ти са добри... Така е,пропуснах да добавя,че ако микрофонния вход не е балансиран всичко губи смисъл и следва да се пробва тази верига:микрофон-миксер-sound card Цитирай
LOE Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 ти правиш ли си сметката че нито една мултимедийна звукова карта няма балансирани входове/изходи, и даже някой професионални нямат проблема се състои единствено в липсата на преамп - който разбирасе ще има балансиран вход, и най вероятно небалансиран изход, което няма да е фатално Цитирай
de4o Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 ти правиш ли си сметката че нито една мултимедийна звукова карта няма балансирани входове/изходи, и даже някой професионални нямат Явно саунд картите не са твоята сила,но както и да е,ето нещо,което те опровергава http://www.maudio.co.uk/index.php?do=produ...obileinterfaces аз работя с M-AUDIO FASTTRACK PRO Цитирай
LOE Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 странни теории имаш брато това което ползваш ти не е звукова карта а аудио интерфейс със интегриран балансиран предусилвател професионалните аудио интерфейси от нисък клас обикновенно разполагат с 2 небалансирани входа и 2 небалансирани изхода, които работят на линейно ниво, без микрофонни предусилватели и т.н. Цитирай
de4o Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 професионалните аудио интерфейси от нисък клас обикновенно разполагат с 2 небалансирани входа и 2 небалансирани изхода, които работят на линейно ниво, без микрофонни предусилватели и т.н. Добре,де,ти не четеш ли спецификациите? Цитирай
LOE Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 а ти четеш ли какво пиша? това че ти си си купил някаква джаджавка алл ин уан с интегриран балансиран микрофонен предусилвател не значи че всички аудио интерфейси го имат нито че на човека му трябва да си купува нова карта - и един преамп ще му свърши перфектна работа Цитирай
Telerig Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 нито че на човека му трябва да си купува нова карта - и един преамп ще му свърши перфектна работа Да разбира се но варианта с новата карта ще му излезе по евтино според мене... :hello: Цитирай
LOE Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 да бе сигурно... аудио интерфейс с балансиран микрофонен преамп за под 140 лева? я да го видим? Цитирай
Telerig Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Значи нещо на старо имам впревид и по непретенциозно 200 лева е добре за саундкарта с балансирани входове...а за микрофонен преамп дори и от Никифена да си поръча ще му излезе над 400. Виж ако говориш за Ди Ай бокс за 80 - 100 лева става така да по евтино е и ще свърши работа. :hello: Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Декември 15, 2006 Автор Отговорено Декември 15, 2006 Хора, проблема ми е че нямам преамп и свестни колнки на които да чувам кво става. На този етап нямам намерение да си сменям СБ Лайв! въпреки че е на почти 10 години... Предложете моля вариант ама възможно най евтин... Нямам за цел да правя професионални записи, все пак трябва да оставим хляб и за хората Цитирай
de4o Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 Виж ако говориш за Ди Ай бокс ... а той дали знае какво е това DI BOX.... Цитирай
LOE Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 вземи си берингер ултрагейн мик 200 сигурно имаш фобиа от кубето на берингер, но с тоя преамп нещата не стоят така върши си добра работа, няма шум, лимитъра наистина не е стока, но ти няма и да го ползваш струва към 140 лева, за тия пари нищо друго не може да го бие в БГ освен това може да ползваш като доста добър преамп за китара ако записваш със гитар риг или амплитюб ползвам го към 9 месеца и нямам проблеми за тва иде реч Цитирай
Recommended Posts