Angry Samoan Публикувано Февруари 17, 2005 Публикувано Февруари 17, 2005 (Редактирано) Темата е доста интересна. Аз имам един Fender Strat и съм решил да му сменя адаптерите със Seymour Duncan. На bridg-a e ясно че ще сложа един Hot Rail, което е humbucker в Single Coil формат, по средата най-вероятно ще е Single Coil Quoter Рound, но на Neck-a се чудя какво да сложа - дали един Hot Rail или Single Coil .. :think: Дали изобщо има смисъл от още едим Hot Rail на neck позицията, след като той не може да се чува заедно с Hot Rail-а на bridgа, заради 5-way switcha на Fender или може е най-добре да сложа Hot Rail и на трите позиции. Някои може ли да даде някакво мнение по въпроса ? Редактирано Февруари 17, 2005 от Angry Samoan Цитирай
AXE Отговорено Февруари 17, 2005 Отговорено Февруари 17, 2005 При добро желание можеш да си направиш собствени комбинации. Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 Темата е доста интересна. Аз имам един Fender Strat и съм решил да му сменя адаптерите със Seymour Duncan. На bridg-a e ясно че ще сложа един Hot Rail, което е humbucker в Single Coil формат, по средата най-вероятно ще е Single Coil Quoter Рound, но на Neck-a се чудя какво да сложа - дали един Hot Rail или Single Coil .. :think: Дали изобщо има смисъл от още едим Hot Rail на neck позицията, след като той не може да се чува заедно с Hot Rail-а на bridgа, заради 5-way switcha на Fender или може е най-добре да сложа Hot Rail и на трите позиции. Някои може ли да даде някакво мнение по въпроса ? Хмм инетересно, но защо ще си сменяш по средата адаптора. В смисъл въпроса ми е "използваш ли го", щото всички хора дето познавам с подобна конфигурация не си го използват. :idea: Относно предлжението ти хъмбъкери и на 3-те позиции, ми това винаги ми се е струвало глупаво. Ако имаш място и искаш да имаш 2 хъмбъкера, сложи си по средата и в края. Пък третото (нека) го остави такова к'вото е. Ако сегашния ти вариант има готин и мек клийн на нек адаптера си смени само бриджа. За другото ми се струва безполезно, пон е на мен. Разбира се ако си ги използваш всичките адаптори и не те кефи клиин-а на първите два (нек и среда), тогава сменяй, но ако не е така, само ще си дадеш парите. Последен вариант, ако имаш кинти Земи си S/S/H EMG-та, Хамет има такава конфигурация Цитирай
metalhammer Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) Феникс ти си ебати пича - Хамет има такава. Средния адаптер също се използва особено в комбинация със нек адаптера. Много е важно каква музика се свири с тази китара и с какви ефекти/усилватели се ползва. Сингал адаптерите нямат равни когато се използват за клиин саунд или за леко напънат.То страта си е такава китара по принцип.Зарежи ги ингви и блакмор те свирят на страт заради няква носталгия можеби или глупост. Редактирано Февруари 18, 2005 от metalhammer Цитирай
Steve_Vai Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) Ако имаш място и искаш да имаш 2 хъмбъкера, сложи си по средата и в края. Humbucker на middle-позиция?! Феникс, обърка ли се, що ли? Не че е невъзможно, но, както ти сам каза, middle-а е най-малко използван, защо тогава му е двоен там?! Пък единичният е прекрасен в определени случаи (за по-clean неща примерно) и в комбинация с един хубав двоен ще се получи страхотен саунд, то е ясно Според мен Hot Rail bridge и neck, а на middle - single coil (Quoter Рound е страхотен избор). Редактирано Февруари 18, 2005 от Steve_Vai Цитирай
black_waltz Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 (Редактирано) за средния адаптер най-добре е единичен понеже с Дист. средния звучи отвратително но клиин единичните звучат по-добре(мое мнение) а за този при грифа ако се кефиш на малмстиински неща по-добре да е единичен саунда е сравнително по як но има малко шум за разлика от двоиния, който няма шум но е с по-кофти саунд Редактирано Февруари 18, 2005 от Alexi_Laiho Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 18, 2005 Отговорено Февруари 18, 2005 или може е най-добре да сложа Hot Rail и на трите позиции. Някои може ли да даде някакво мнение по въпроса ? Ето го, човека сам се чуди дали иска хъмбъкер на мидъл позиция, тъй че, Стиви, к'во му е странното? не съм се объркал. Има китари с 3 хъмбъкера, ма аз лично не виждам смисъл от тях (от трите хъм, не от китарите ) Разбира се че е адски важно к'во свири. Че сингъл са за клийн няма спор, но доколкото разбирам от поста човека много се кефи на Хот Рейл и иска от тях Цитирай
Recommended Posts