Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се махат лепенки от китара?


Recommended Posts

Хе хе тва май е старата ми китара на която имаше лепенка на 88???? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Абсолютно да.

 

Туй какво е - Squaer Showmaster ??? На такава ми прилича . А може и Джаксън да е - те доста си приличат ...Разликата им е само в грифа

Шоумастър е.

 

Окей - предавам се. Не смятам да си мажа китарата с повече неща, да не вземе да стане още по-зле и от портокаловия сок ;) (портокаловия сок само помогна де, но не достатъчно)

Така и така не съм се женил за тая китара. До догодина ще си имам нова тъй че...

лет ит би...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Един приятел с Пронто си чистеше китарата и резултата е доста добър.

това го патвърждавам! чистих акустична от някакви засъхнали петна с неясен произход, подобни на восък !?! идално стана. за съжаление лака не е идеален :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Аз използвах стар дезодорант. Върши работа, освен това не е толкова силен разредител, че да свали лака. Поне така мисля де :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лепилото от самозалепващи се глупости се маха лесно, но бавно- работиш със !!!СУХО!!! парче памучен плат- търкаш бавно със всичка сила като ще забележиш, че "избутваш" петното в посока на търкането. Целта ти е да избуташ петната към някой ръб на китарата. После с 2 пръста, увити в плата, "хващаш" и "изскубваш" петното по ръба. Друг начин не знам. Може би с разредител но трябва да знаеш какъв, че инак може да стане много шарено :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има си специални препарати за махане на етикети,които разтварят лепилата(има в Мултирама,струва 7 лв.).Не вярвам да навреди на лака,с такъв съм чистил найлон,който знаете не е много устойчив на разтворители,както и пластмаси секви,без да им се случи нещо,например промяна на цвета и т.н.Малко е мазен,така че не се стряскай ако вземеш да чистиш с него,просто след това мини добре отгоре с някакво добре попиващо парцалче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си купувате портокали ги яжте а не ги цедете върху китарите си .Всички препарати които изредихте са скъпи и агресивни-ацетон,спирт и т.н.

Остатъци от тиксо,самозалепващи и хартиено тиксо се махат с... груб памучен парцал и ОЛИО а ако е много засъхнало леко зарейте олиото. Така се получава онзи ефект на "избутването " на гъстата лепкава гадост.Олиото разтваря остатъците от тиксо .Ако щете вярвайте но понякога най-простото решение е най практично.Един авто-бояджия имаше същият проблем ,като му го казах и го пробва искаше да ми разцелува ръцете защото какво ли не беше пробвал да свали остатъците от едно хартиено тиксо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.