Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте ,

Търся добра акустична китара за лява ръка до 350 лв. ако някой може да ми препоръча добра марка за начинаещ. А и някой знае ли дали модела Ibanez V70CE-BK  го има за лява ръка и ако да от къде мога да го купя? 

благодаря предварително  :)

Отговорено (Редактирано)

виж тази - не видях друга подходяща ......

не е озвучена, изрязана и ЧЕРНА ... ама са и добри характеристиките

предполагам има "лява" - обади се и питай - тук

Редактирано от badValue
Отговорено

Благодаря аз съм виждала и двата сайта и питах за лява още не са ми пратили отговор. Надявах се ако има някой по-запознат със самата марка или ако той ссамия притежава такава да сподели. Но все пак благодаря :)

Отговорено

Ако тепърва почваш да се учиш, много хубаво си помисли дали искаш да свириш с обратна китара, защото е голямо главоболие. Аз също съм левичар (макар че мога да си служа и с 2те ръце в общи линии) и започнах на нормална китара, което оценявам като много правилно решение. Освен че имаш много по-голям избор от китари, в общия случай за по-малко пари ще намериш по-качествен инструмент. Също така в началото дърпах много бързо, защото по-развитата ми ръка беше на грифа и привикна сравнително лесно.

Ако държиш на лява китара, помисли си дали да не си купиш стандартна (за дясна ръка), неизрязана и да я дадеш на лютиер да ти смени нъта и магарето, което ще позволи да ти върже струните на обратно и да си свириш с лява ръка. Вярно че пикгарда ще дойде отгоре ама...

Отговорено

Ами иска ми се с лява ръка... Но благодаря за съвета. Иначе получих отговор и за съжаление нямат за лява. В краен случай ще видя дали мога да поръчам да ми изработят но не ми се иска защото ще ми излезе скъпичко...