Veyko Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Много ясно че трябва да знаеш къв звук искаш, но когато озвучителя ти пречи става сложно. Цитирай
ronia Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Умението да убеждаваш и да отстояваш почерка си е част от музикантстването. Сценичната треска ряпа да яде пред всичките безумни преговори, които трябва да проведеш поотделно с всяка маймуна на организаторския клон. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 що, ако изискат някой друг ше ги биеш ли? ти нали не го приемаш лично аз изказвам мнение и за мен Жоро е правил най хубавия звук там Цитирай
bombjack Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 Старая се :green: жалко само, че никога не ми е достатъчно силно )))))))) пък то си е хубавооооооооо Цитирай
Phreaker Отговорено Декември 2, 2006 Отговорено Декември 2, 2006 www.canev.free.bg Познавам го лично. Цитирай
bombjack Отговорено Декември 3, 2006 Отговорено Декември 3, 2006 браво ! и сайт си има пича евала ! Цитирай
chesnovche Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 ам и аз искам да задам един въпрос...може ли човек сам да се научи на нещото наречено озвучаване или дори с малка помощ...и до усет ли е или по скоро до оборудване? Цитирай
NeonGod Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 ами от всичко трябва да имаш.как ще се научиш да узвочаваш ако си нямаш хабер.а пък и ако си мислиш че е лесно много се лъжеш. ако мислиш да се захващаш със нещо такова малееее.доста труд и нерви трябва да имаш.поне аз така мисля Цитирай
chesnovche Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 мерси за мнението... все пак мисля да се пробвам пък ако видя че не е за мен логично ще се откажа :think: :think: ам пак мерси ...чувствам се вече мн объркана Цитирай
DaInsane Отговорено Декември 5, 2006 Отговорено Декември 5, 2006 еми ти хем не разбираш от звук и озвучаване хем всичко рабираш, последно кое от двете? Пич, много добре знам к'во искам и как трябва да звуча, то си е до слух, не до разбиране, ама да ходя да ти връткам потенциометрите ли. Ти за к'во си там? Да ми се дзвериш само и да ми се гъзираш? Пък и не всички сме с десет годишен опит (например), човек не се ражда научен. Цитирай
Драго Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Повлиян от скорошна дискусия, предлагам да си направим такава тема и да я боднем да се вижда. Нека всеки напише каквото знае за конкретни озвучители: име, координати за връзка и условия на работа (ако ги знае). Естествено със съгласието на самите озвучители, може някой да не иска реклама. И който е работил с някой от тях да напише впечатления, препоръки и т.н. Мисля, че ще е полезно. Аз бих дал координатите на един пич. През последната една година работим плътно с него, и сме доволни. На участията с осигурена апаратура пак си го водим, за да ни звукне. Поне вече ни знае репертоара и така е по-спокойно. Теди Кръстников тел. 843 70 69 и мобилен 0899848623. Пича е от София. Цитирай
Драго Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Много ясно че трябва да знаеш къв звук искаш, но когато озвучителя ти пречи става сложно. Практиката е доказала,че добре би било озвучителя да познава съответната група и репертоара и. Така той знае парчетата и всичко в тях. Резултата е 1. няма потънали или избили напред инструменти. 2. знае каде са солата и от кои инструменти са. 3. вокала и беквокалите каде, какви парти имат. 4. не е за пренебрегване и качеството на самите инструменти и на групата пс: това което е най-близо до пръстите, ушите и устата, наистина трябва да е на ниво. /да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане/. Цитирай
pevitcata Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 Много ясно че трябва да знаеш къв звук искаш, но когато озвучителя ти пречи става сложно. Практиката е доказала,че добре би било озвучителя да познава съответната група и репертоара и. Така той знае парчетата и всичко в тях. Резултата е 1. няма потънали или избили напред инструменти. 2. знае каде са солата и от кои инструменти са. 3. вокала и беквокалите каде, какви парти имат. 4. не е за пренебрегване и качеството на самите инструменти и на групата пс: това което е най-близо до пръстите, ушите и устата, наистина трябва да е на ниво. /да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане/. Цитирай
DaInsane Отговорено Декември 7, 2006 Отговорено Декември 7, 2006 (Редактирано) Много ясно че трябва да знаеш къв звук искаш, но когато озвучителя ти пречи става сложно. Практиката е доказала,че добре би било озвучителя да познава съответната група и репертоара и. Така той знае парчетата и всичко в тях. Резултата е 1. няма потънали или избили напред инструменти. 2. знае каде са солата и от кои инструменти са. 3. вокала и беквокалите каде, какви парти имат. 4. не е за пренебрегване и качеството на самите инструменти и на групата пс: това което е най-близо до пръстите, ушите и устата, наистина трябва да е на ниво. /да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане/. А, е т'ва е приказка! Ама, за да стане това озвучителя трябва да прояви некъв интерес, да бачка за тебе, за да бачкаш и ти за него. Трябва да ти е приятел един вид, да ти помага, а не да те насира, щото сте му антипатични или стила ви, разбираш ли, не го кефел (а тоя проблем е доста често срещан у нас). Редактирано Декември 7, 2006 от DaInsane Цитирай
Драго Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 (Редактирано) Много ясно че трябва да знаеш къв звук искаш, но когато озвучителя ти пречи става сложно. Практиката е доказала,че добре би било озвучителя да познава съответната група и репертоара и. ............. да свириш със Зумче за стотина кинта и да звучиш като с лампов Маршал зад който бог знае каква периферия има, няма как да стане/. А, е т'ва е приказка! Ама, за да стане това озвучителя трябва да прояви некъв интерес, да бачка за тебе, за да бачкаш и ти за него. Трябва да ти е приятел един вид, да ти помага, а не да те насира, щото сте му антипатични или стила ви, разбираш ли, не го кефел (а тоя проблем е доста често срещан у нас). По скоро проблема е, че някой пичове имали някакви кинти и си накупили техника. Всеки знае с апаратура се изкарват пари. А що се касае дали озвучителят се кефи на стила това вече е въпрос на професионализъм, който виж при българските саундмейкъри в повечето случай ЛИПСВА. В различните стилове музика има различни инструменти на които би трябвало да се наблегне. Да не говорим за факта, че всеки стил си изисква своя баланс. Абе в общи линий то си до музикална култура и интелигентност. Не съм сигурен но все си мисля ,че и самата група е фактор за допринасяне на качествен звук. Никой не може да отрече,че не е минал по пътя когато групата не може да се намери на сцената. Тогава и господ не е в състояние да оправи мазелото. Фрашкано е стъпанари, които звукват някакъв лайф без да се интересуват за какво иде реч, важнодо е да приберат кинтите. Така тъпанарката му не може да вдене,че интереса е взаимен. "Аз работя за теб, а ти за мен" - май качествената комбина е по ефективна от соловата изцепка. /поне така си мисля/ Редактирано Декември 8, 2006 от MDFk Цитирай
Recommended Posts