Jump to content
Българският форум за музиканти

Asio проблем


rusnaka

Recommended Posts

с една дума:

Купих си лаптоп. С вградената му карта карах с ASIO4ALL на 1мс БЕЗ ПРОБЛЕМ!!!

Да, обаче самата карта вкарваше доста шум, затова реших да си взема

audigy 2 ZS. Сложих я, всичко точно, обаче с нея при свирене на 1мс пука и накъсва, минимума с който върви добре е 5мс. Съгласете се, че това е смешна работа... Навсякъде пише че този Креатив работи без проблем на 2мс. И на толкова съм доволен, само дето имам проблем и с 2... Помогнете. Кажете дали ще тръгне с usb-audio драйвера или някой друг по-добър... Знам KX, ASIO2ALL... Трябва да има някой, който да подкара тази карта действително с ниска латенция... 200 лева струва все пак...

Или пък дайте идея - може аз да не правя нещо като хората (ама ме съмнява) - с последните КРЕАТИВ Драйвери съм...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Давам ти само идея:

Ако Креатива ти е вързан на USB порт, провери дали той е изрично версия 2.0.

Ако е по стар и е версия 1.1 е възможно (теоретично, забавянето да е от него).

В Win XP им вградени драйвери за USB 2.0, въжможно е портовете да са ти такива, но да не е зареден драйвера , ако си с W2K да речем.

 

Ако си с чипсет различен от Intel или Nforce - задължително зареди драйвери за чипсета - много често това помага, защото хардуерните устройства се адресират правилно и конфликтите изчезват.

 

Често пъти съм чел по хардуерните форуми, че вградени аудио решения не били подходящи за профи музика, тъй като имало шум от тях - все пак контактуват на дънната платка с всички останали устройства. "Има голямо ниво на паразитен шум"

Някой път (някой само) проблемът се решавал с ъпдейт , флаш на нова версия на биос-а и настройка. Аз не съм гоправил, но така съм чел.

 

Поздрави,

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Креатива ми е на PCMCIA. Не е ЮСБ. Но клавира ми е вързан чрез ЮСБ. Инсталира ни са ми най-новите драйвери. Това за флашването е добра идея - може и да го пробвам... Но не трябва според мен да има пукания... Всичко е инсталнато и вързано... Не може така... Иначе никакви шумове - Никакви!!! Записвам чрез АЗИО на 96 килохерца - убийствени записи без никакъв шум!!! Евала за това, обаче ми трябва да свиря в реално време с тази карта... Не може вкъщи, където съм с Аудиджи 1 да карам на 1мс, а тук да не мога на по-малко от 5... ДАЙ ТЕ ДРУГИ ИДЕИ!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж в Device Manager (View/Resources By connection) дали Creative-a не е на едно и също IRQ с някое друго устройство. Това доста често е причина за такива проблеми. Ако случайно е така, виж в биоса на лаптопа дали е възможно да разместиш IRQ-тата.

 

За съжаление това е лаптоп и не можеш да направиш най-сериозната оптимизация за аудио - да минеш от ACPI HAL към Standard PC HAL, защото ако го направиш е вероятно да изгубиш част от възможностите за Power Management, което няма да се отрази добре на батерията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Руснак, само пробвай следното:

Сложи тази карта на друг лаптоп, само за тест и виж как ще тръгнат нещата.

Аудижди 2 СЗ е много добра и скъпа карта, неясно е за мен защо прави такива неща - аз се съмнявам в лаптопа и по скоро в драйверите за чипсета, пак повтарям, ако нещо не е адресирано правилно , има конфликт на адреси, както твърди и другия колега от форума - няма да работи добре, ако си оставил дъното (чипсета) да бъде намерено от драйверите на ХР то , а не от оригинален диск на лаптопа - също чакай проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драйверите всичките са ми последни, заедно с фирмуера и са дръпнати от официалниа сайт на АЦЕР - то ест не са виндовски!!! А за другите неща не знам - трябва да погледна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.