rusnaka Публикувано Ноември 20, 2006 Публикувано Ноември 20, 2006 с една дума: Купих си лаптоп. С вградената му карта карах с ASIO4ALL на 1мс БЕЗ ПРОБЛЕМ!!! Да, обаче самата карта вкарваше доста шум, затова реших да си взема audigy 2 ZS. Сложих я, всичко точно, обаче с нея при свирене на 1мс пука и накъсва, минимума с който върви добре е 5мс. Съгласете се, че това е смешна работа... Навсякъде пише че този Креатив работи без проблем на 2мс. И на толкова съм доволен, само дето имам проблем и с 2... Помогнете. Кажете дали ще тръгне с usb-audio драйвера или някой друг по-добър... Знам KX, ASIO2ALL... Трябва да има някой, който да подкара тази карта действително с ниска латенция... 200 лева струва все пак... Или пък дайте идея - може аз да не правя нещо като хората (ама ме съмнява) - с последните КРЕАТИВ Драйвери съм... Цитирай
mitkosan Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 Здравей, Давам ти само идея: Ако Креатива ти е вързан на USB порт, провери дали той е изрично версия 2.0. Ако е по стар и е версия 1.1 е възможно (теоретично, забавянето да е от него). В Win XP им вградени драйвери за USB 2.0, въжможно е портовете да са ти такива, но да не е зареден драйвера , ако си с W2K да речем. Ако си с чипсет различен от Intel или Nforce - задължително зареди драйвери за чипсета - много често това помага, защото хардуерните устройства се адресират правилно и конфликтите изчезват. Често пъти съм чел по хардуерните форуми, че вградени аудио решения не били подходящи за профи музика, тъй като имало шум от тях - все пак контактуват на дънната платка с всички останали устройства. "Има голямо ниво на паразитен шум" Някой път (някой само) проблемът се решавал с ъпдейт , флаш на нова версия на биос-а и настройка. Аз не съм гоправил, но така съм чел. Поздрави, Митко Цитирай
rusnaka Отговорено Ноември 21, 2006 Автор Отговорено Ноември 21, 2006 Креатива ми е на PCMCIA. Не е ЮСБ. Но клавира ми е вързан чрез ЮСБ. Инсталира ни са ми най-новите драйвери. Това за флашването е добра идея - може и да го пробвам... Но не трябва според мен да има пукания... Всичко е инсталнато и вързано... Не може така... Иначе никакви шумове - Никакви!!! Записвам чрез АЗИО на 96 килохерца - убийствени записи без никакъв шум!!! Евала за това, обаче ми трябва да свиря в реално време с тази карта... Не може вкъщи, където съм с Аудиджи 1 да карам на 1мс, а тук да не мога на по-малко от 5... ДАЙ ТЕ ДРУГИ ИДЕИ!!!!!!! Цитирай
niki123bg Отговорено Ноември 21, 2006 Отговорено Ноември 21, 2006 Виж в Device Manager (View/Resources By connection) дали Creative-a не е на едно и също IRQ с някое друго устройство. Това доста често е причина за такива проблеми. Ако случайно е така, виж в биоса на лаптопа дали е възможно да разместиш IRQ-тата. За съжаление това е лаптоп и не можеш да направиш най-сериозната оптимизация за аудио - да минеш от ACPI HAL към Standard PC HAL, защото ако го направиш е вероятно да изгубиш част от възможностите за Power Management, което няма да се отрази добре на батерията. Цитирай
mitkosan Отговорено Ноември 22, 2006 Отговорено Ноември 22, 2006 Руснак, само пробвай следното: Сложи тази карта на друг лаптоп, само за тест и виж как ще тръгнат нещата. Аудижди 2 СЗ е много добра и скъпа карта, неясно е за мен защо прави такива неща - аз се съмнявам в лаптопа и по скоро в драйверите за чипсета, пак повтарям, ако нещо не е адресирано правилно , има конфликт на адреси, както твърди и другия колега от форума - няма да работи добре, ако си оставил дъното (чипсета) да бъде намерено от драйверите на ХР то , а не от оригинален диск на лаптопа - също чакай проблеми. Цитирай
rusnaka Отговорено Ноември 22, 2006 Автор Отговорено Ноември 22, 2006 Драйверите всичките са ми последни, заедно с фирмуера и са дръпнати от официалниа сайт на АЦЕР - то ест не са виндовски!!! А за другите неща не знам - трябва да погледна... Цитирай
Recommended Posts