Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Захванах се да правя любителски клипове с ученици и ми е нужен съвет за озвучаването им. Това на което съм се спрял досега е :

- Външна звукова карта с предусилвател и фантомно захранване ако реша да включа кондензаторен микрофон с голяма мембрана по-късно като Behringer C-1, примерно BEHRINGER UM 2     94лв

- Динамичен микрофон Shure sm58 втора употреба 100лв  ( това е обява на човек от този форум, надявам се това да гарантира че микрофона е в добро състояние и не е менте )

- Аудиорекордер Tascam DR-07 MkII  225лв

- Насочен микрофон RODE VideoMic   187лв

Идеята ми е да ползвам аудиорекордера с прикачен към него Rode Videomic закачен на някакъв прът за записи заедно с видеото, а когато ми е нужен по-изчистен от странични шумове звук да го записвам отделно  в стая с външната звукова карта кък лаптоп и Shure SM58 и след това да го добавям към видеото. Всичко излиза около 600лв, толкова ми е и бюджета, наясно съм с факта че за тия пари не може да се постигне найстина добро качество, но въпросът ми е, според вас това удачен вариант ли е или има по-добър. Клиповете които ще се заснемат са най различни, вътре, навън, статични, динамични с екшън ситуаций ( бойни сцени от известни филми ), с един или до 3-4 участника. Стаята в която ще записвам звука отделно е обикновена училищна стая без никакво звуково третиране. Изобщо всичко е на абсолютно аматьорско ниво понеже всичко аз си го плащам със собствени средства и няма да имам възвращаемост, в смисъл не е с комерсиална насоченост, просто на децата им е интересно и по-добре да се занимават с това отколкото с пиене и наркотици примерно.

Та ако някой има по-добра идея ще съм благодарен да я сподели. Понеже гледам за тази цена има и външни звукови карти на Tascam, също има и аудиорекордери на Zoom, но не съм наясно дали ще са по-добри от изброените от мен. Също така не съм наясно и дали е добра идея да закупя Shure SM58 на старо или да търся нов но по-евтин.