apo Публикувано Февруари 9, 2005 Публикувано Февруари 9, 2005 здравейте.тъй като ми предстои кандидатсване искам да запитам,ако има някой информиран.какъв е изпита в музикалната академия (консерваторията) в София за ударни инструменти.и мислите ли че може без уроци да се влезе в консерваторията.и също така бях чул и че и в пловдив има музикално училище в което има специалност ударни инструменти.вярно ли е и какви са изпитите там ? благодаря ви! Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 9, 2005 Отговорено Февруари 9, 2005 Абсолютно забравяш да влезеш доживотно, ако не ходиш на уроци и "консултации" при съответните хора, които ще те изпитват. Така е било винаги в консервата, така и ще бъде. Като се замисля, май по-добър вариант е нов български, там поне не е толкова корумпирано. Цитирай
apo Отговорено Февруари 9, 2005 Автор Отговорено Февруари 9, 2005 ами честно да ти кажа и аз така си помислих.а можеш ли да ми кажеш някакви цени на уроци. аз ако имам финансовата възможност бих предпочел НБУ ама... също така ме интересува има ли страница в и-нет ДМА и също така ми е интересно изпита за тонрежисура в ДМА.мерси Цитирай
The Crow Отговорено Февруари 9, 2005 Отговорено Февруари 9, 2005 Да ама до колкото знам в Нов Български е яко кинти май на семестър беше 700лв или нещо подобно ако не ме лъже паметта :think: Цитирай
Rosty Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 Трябва да имаш предвид, че конкуренцията за ДМА е доста сериозона, защото за ударни приемат само 1-2 човека в естрадния отдел. Можеш и в инструменталния да се пробваш, ама за там ти трябва и ксилофон, ако не се лъжа. Наистина няма да стане без да ходиш на уроци - цените са по 10лв на час общо взето. Но имай предвид, че ще приемат 1-2 човека, а има хора които години са се готвили за този изпит, така че няма да ти е лесно... ...до колкото знам ДМА няма сайт Цитирай
Rosty Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 Освен високите цени, за на НБУ не е лошо да се отбележи, че преподаватели по барабани ще са ти Венко Поромански (барабанистът на група ТЕ) и Цветан Георгиев (барабанистът на Латинопартизани)... ...не че имам нещо против двамата, но все пак... Цитирай
cassaca Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 vi6 sq pi4 az sum az u4a v akademiqta v specialnost udarni v pop i jazz otdela imai predvid 4e nov bulgarski moje da go duha otkum muzika vuob6te tam si e pulen ta6ak ina4e za akademiqta 6te trabva ve4e da znae6 za kvo stava vupros na izpita i ve4e da se gotvi6 iskam da ti kaja 4e vuob6te ne e lesno no ako pone si zavur6ol muzicalno teoriqta nema da ti e problem purvo i vtoro ako ne se kefi6 na timpani instrumentalniq t.e. "klasi4eskiq" vuob6te ne ti trqbva a za tva trqbva da se svurge6 s Hristo Jotsov-moq 4ovek toi e docent tam iprepodava -ob6to vzeto toi e nai qkiq izrod ot vsi4ki v skapanata akademiq Цитирай
cassaca Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 Ще трябва да свириш на вибрафон един мнго сложен блус.По-добре си купи учебник и тръгни на уроци при Йоцката. Цитирай
Fortissimo Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 а отделно колко пари си дал за да влезеш (ако не е тайна де) Цитирай
cassaca Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 По-малко отколкото един семестър в НБУ. Цитирай
apo Отговорено Февруари 10, 2005 Автор Отговорено Февруари 10, 2005 О.К.10x за инфото.Мисля,че сега е времето да се откажа.Защото,освен парите за уроците,които ще дам,ще дам още толкова за път до София и обратно и за квартити и т.н.Мисля,че не си заслужава.А тогава може ли някой да ме светне по въпроса с тонрежисурата в ДМА?Имам предвид силно ме инстересува какви са изпитите и дали в други университети,освен в НБУ я има тая специалност. Мерси и чао. Цитирай
MAUGLY Отговорено Февруари 10, 2005 Отговорено Февруари 10, 2005 О.К.10x за инфото.Мисля,че сега е времето да се откажа.Защото,освен парите за уроците,които ще дам,ще дам още толкова за път до София и обратно и за квартити и т.н.Мисля,че не си заслужава.А тогава може ли някой да ме светне по въпроса с тонрежисурата в ДМА?Имам предвид силно ме инстересува какви са изпитите и дали в други университети,освен в НБУ я има тая специалност. Мерси и чао. Мога да те свържа с човек, който е завършил естрадния с барабани и може да ти помогне за изпитите. Цитирай
apo Отговорено Февруари 12, 2005 Автор Отговорено Февруари 12, 2005 az othvyrlqm varianta s barabani (ne sym se i nadqval mnogo) i sega me interesuva tonrejisurata,drugo neshto s koeto mi se zanimava mnogo.moje li nqkoi da mi kaje kakvi sa izpitite v DMA i ima li v drug universitet takava specialnost OSVEN v NBU.mersi Цитирай
evans Отговорено Април 16, 2005 Отговорено Април 16, 2005 брат по хубаво се пробвай в НБУ там вярно се цака ама има добри преподаватели и организират хубави семинари просто ако си ре6ил да се подготвиа6 за ДМА-то трябва яко да ба4ка6 за6тото конкоренцията 6те те изяде ,и аз преди се бях насо4ил на там ама като ми казаха ксилофон направо ми се догади и ре6их да кандидатствам в НБУ Цитирай
eL_NinYo Отговорено Април 17, 2005 Отговорено Април 17, 2005 мисля,че консерваторията е доста глупав вариант за развитието на един музикант,защото неизбежно ще почнеш да спазваш канона,който ти налагат,а това е пагубно Цитирай
Recommended Posts