niki135 Публикувано Юни 15, 2014 Публикувано Юни 15, 2014 Здравейте, имам проблем, който е следния: не мога да си отпускам гласа, тоест когато пея високи (а по някога и ниски) тонове усещам напрежение около врата и гръкляна. Прочетох повечето теми свързани с това, никъде не открих точна информация, на някои места четох, че при пеене на високи тонове трябва да вдигам главата на горе, а на други - обратно. Моля да ми помогнете, защото обичам да пея. Кажете някакъв начин и/или упражнениял Благодаря ви предварително! Цитирай
legop4o Отговорено Юни 16, 2014 Отговорено Юни 16, 2014 Загрявай хубаво преди пеене (!!!), пий достатъчно вода, не се напъвай да взимаш тонове, които не можеш да вземеш, имай търпение с развитието на гласа си и спирай да пееш, когато усетиш болка. Давай си големи почивки без да говориш, ако те заболи. Ако изобщо има някакво напрежение при пеенето, това идва от стягане на корема, а не на гърлото. Най-добре - отиди на 2-3 урока по пеене при добър вокален педагог. Цитирай
spd7693 Отговорено Юни 16, 2014 Отговорено Юни 16, 2014 при пеене на високи тонове трябва да вдигам главата на горе, а на други - обратно. В грешка си. Главата при пеене я навеждаш накъдето ти е по-удобно, по-лесно става надолу. Например, Ози Озбърн и Роб Халфърд от Джудас Прийст винаги се навеждат като пеят на високи тонове, а за някои много ниски Съли Ерна от Годсмак си я вдига нагоре. Твоят проблем и аз съм го имал. Практика и само практика, препоръчително е да идеш на педагог, поне за съвети. Цитирай
niki135 Отговорено Юни 17, 2014 Автор Отговорено Юни 17, 2014 Благодаря Ви за отговорите, ще направя всичко възможно да отида на педагог . Благодаря Ви още введнъж! Цитирай
Recommended Posts