Knightrider Of Doom Публикувано Май 18, 2014 Share Публикувано Май 18, 2014 Здравейте. Имам едно клавирче Kawai K1 II, което вече доста време си стои в кашончете, както е пристигнало от Англия. Искам да го ползвам, но то няма колонки и трябва да го озвуча по някакъв начин. Свирил съм на акустично пиано и нямам никаква идея каква техника ми трябва. Мислех да взема някакво китарно кубе, но не знам дали е подходящо. Трябва ми да си експериментирам в къщи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Май 18, 2014 Share Отговорено Май 18, 2014 Китарна апаратура е крайно неподходяща за усилване на клавир. Клавирът изисква висококачествено усилване, с широка честотна лента и ниски изкривявания. Двуканално ! Т.Е. СТЕРЕО! Можеш да използваш успешно домашна HIFI уредба, стига да е качествена, а не пластмасова евтиния. С два кабела жак-RCA cinch свързваш изходите на клавира с AUX или TUNER входовете на усилвателя и всичко си идва на мястото. Ако е необходимо да се използва и микрофон заедно с клавира, вече ще е необходим смесителен пулт, дори малък, който да се свърже между клавира и микрофона от една страна и уредбата от друга. Предложението естествено е минималистично. Може да се използва и друга система за озвучаване, но там вече цената би била друга. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knightrider Of Doom Отговорено Май 18, 2014 Автор Share Отговорено Май 18, 2014 мерси. имам DVD Receiver LG LH-T360 с 5 колонки и субвуфер, но не мисля, че е HiFi и че е подходящо да включа и клавира в него. Някакви колонки, като тези компютърните, няма ли предвидени за синтезатори? или какво трябва да си закупя евентуално само за клавира - за 100-200 лв. по възможност? имам и един стар бг усилвател - студио 2, но ще трябват колони за него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts