Newcastle United Отговорено Декември 24, 2006 Отговорено Декември 24, 2006 Искам да ви върна във времената, в които всеки от вас е правил първите си стъпки като басист. Нали знаете, винаги началото е малко неосъзнато, почва се уж от "ей-така", да видиме дали ще мога да правя рифа на Iron Man-а или Smoke On The Water, и по някое време изсвирваш успешно една песен и осъзнаваш: "Брей... Аз СВИРЯ на БАС. Аз съм БАСИСТ." Въпросът ми е: Коя песен ви накара да осъзнаете, че сте станали бас-китаристи - не добри, а по принцип. Коя изсвирена песен ви накара да си кажете "Хм, май ще стане басист от мене" - нещо като "Жребият е хвърлен", един вид Моите са две, които научих паралелно и ги изсвирих една след друга: System Of A Down - Aerials, и Pink Floyd - Breathe. PS: Година и половина по-късно наистина получих доказателство, че не всичко е било изгубено време, а наистина съм се понаучил - изсвирването на 21st Century Schizoid Man на Кинг Кримсън Първите мой две песни бяха The Clansman & Sign of the Cross на Maiden (естествено научени по таблатури)! Цитирай
mkgh212 Отговорено Декември 29, 2006 Отговорено Декември 29, 2006 Ами да ме извинява badhabittt, ма точно тези три парчета ме изпълниха с такъв кеф, че трябваше минавам за басист. Най-вече Калифорникейшън. Даже веднъж отидох до едни приятелчета дето си имаха група, ама не бяха много доволни от басиста им и си я дрънках някъв пък бях почнал от има няма два месеца и те им светнаха очите. После почти две години си свирех с тях. Явно добре съм я направил тогава, че да мина изпита. Цитирай
Recommended Posts