Hayasko Публикувано Февруари 3, 2005 Публикувано Февруари 3, 2005 Така...хора имам проблем ;( На скъпия ми 12" том Тама Рокстар просто му падна Външната ?пластмасова? обвивка Ще бъде ли възможно вместо да се опитвам да я залепя обратно да лакирам дървото с няк`в лак за инструменти ? Моля посъветвайте непросветеният Цитирай
Hayasko Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 YO......от къде да намеря лак за музикални инструменти ? Цитирай
Snowwhite Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 Дай да ти ги лакирам аз,че като гледам няма кой друг да е. Цитирай
YtseJam Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 В общи линии избирането на корпуси за Rockstar (с фолио) и Rockstar Custom (лакирани) се прави на принципа дали най-външният слой на дървото е красив, без дефекти, ако става, се лакира, ако има тук-таме някаква нередност, се лепи фолио отгоре. Така че има голяма вероятност твоите корпуси да имат я тъмни жилки, я парче от чвор и т.н. загрозяващи елементи в най-външния си слой, така че ако не ти се експериментира, по-добре си залепи старото фолио. Ако не - махаш фолиото, шкуриш докато се изчисти, байцваш (ако искаш), после полиуретанов лак, изсъхване, шкурене с най-ситната шкурка, после пак лак, пак съхнене, пак шкурене и така колкото по-дълбок блясък искаш, толкова повече слоеве. Цитирай
Hayasko Отговорено Февруари 20, 2005 Автор Отговорено Февруари 20, 2005 10X хора, 12 инчовият том няма никакви "дефекти" по външния пласт Ще се опитам да го лакирам. Ще потърся полиуретанов лак в близката железария и ще ви съобщя какви марки съм намерил Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 това е горе-долу като при китарите бре? Цитирай
Snowwhite Отговорено Февруари 20, 2005 Отговорено Февруари 20, 2005 По принцип дърво се лакира така.И мебелното. Цитирай
bluesman Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Хаяско, щом си решил вече да лакираш вместо да залепиш старото фолио ще трябва да подготвиш дървената повърхност много внимателно .Всички следи от стари лепила да се премахнат и да се шлифова до фина шкурка. Ако нямаш пистолет за лакиране по-добре използвай еднокомпонентните полиуретанови паркетни лакове или някакъв на спрей за да избегнеш следите от четки.След всяка ръка шлифовай леко с 600 за да зачистиш малки пъпки неравности или протичания. Snowwhite ми изглежда просвтена и смела ,за това ти предлагам да се обърнеш към нея за практическото изпълнение. Ако решиш да ползваш старото фолио ,може да го залепиш с PVC лепило нанесено с шпатула.Накрая стягаш цилиндъра като го намотаеш отгоре с въже или някакъв ремък . Цитирай
The Crow Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 абе така и така като я има тая тема да питам някой да знае къде се продава фолио ,защото ми трябва да си оправя пералнята Цитирай
Snowwhite Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Ами аз процедирам така, когато се касае за дърво(китари най-често) за което са ми казали, че искат да е като "стъклен" лакът отгоре : Дървесината я докарвам гладко шлифована като новообръсната 16-годишна(да не продължавам ), после грунд, байц, където каквото се налага.Оттам идва зор-ът.Лак - полиране, втори лак - 2 полирания, трети лак - 3 полирания.А после, ако си свършиш добре работата - само четвърти лак, ако не - след него 4 полирания.Като за междинните ползвам шкурка минимум 1000, за предпочитане е преди поредния слой лак да е 1500.А най-накрая и с полир паста.Не е лесно, но пък Цитирай
The Crow Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 да ма на мен проблема ми е че барабаните са ми бели и на се сещаш нататък ко става ако го направя с лак Цитирай
Snowwhite Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 Ама "бели" значи, че имат покритие, нали?Т'ва йе друг случъй ми съ чини Цитирай
AXE Отговорено Февруари 22, 2005 Отговорено Февруари 22, 2005 абе така и така като я има тая тема да питам някой да знае къде се продава фолио ,защото ми трябва да си оправя пералнята На гара Пионер има. Това е като пътуваш с 94 към Студентски, на завоя преди Дианабад. Там има едно 5-6 строителни магазина. Цитирай
Recommended Posts