Vlado_Abroad Публикувано Октомври 5, 2006 Публикувано Октомври 5, 2006 Доколкото знам Уейн Кранц не е особено популярен в БГ,много малко(броени на пръсти)хора знаят за него,което си е живо престъпление!За мен Кранц е един от най-уникалните китаристи в момента и музикант от равнището на Скофийлд,Стърн,Хендерсън и други подобни.Качих няколко клипа от моите и чужди архиви,за да го покажа в различни светлини: -Кранц тотално размазва по средата на това парче сгрупата на Лени Стърн(точно така жената на Майк) -отново един от първите видео записи на Уейн на живо с Ренди Брекър -едно от ранните превъплъщения на триото на Уейн КранцWayne Krantz Trio circa 1998-по-късна формация на триото на Кранц Надявам се да хареса и запали интереса на тези,които не са го чували,а тези които го знаят надявам се ще оценят редкия видео материал Владо Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 Китаристът е направо уникален..аз бях слушал само нещата качени на неговия сайт..и се изядох от яд когато бях в Ню Йорк и той свирел в бар 55 малко преди това. ама сега си свалям малко други негови неща..( за сметка на това слушах Chuck Loeb в Блу Ноут ))) - да си се изфукам...) Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Октомври 6, 2006 Автор Отговорено Октомври 6, 2006 Съжалявам те ,че си го изпуснал,музиката,която прави звучи още по-страхотно на живо.Чък Лоуб е готин итарист,но според мен никъде дори близко до нивото на Кранц като оригиналност и композиция,неговата музика ми идва леко асансьорна.Докато на почти всеки китарист могат да му се познаят влиянията,Кранц е един от малцината,които до такава степен са изградили собствен стил,че трудно се хващат нишките на героите им. Владо Цитирай
Recommended Posts