asan79onbashi Отговорено Ноември 28, 2015 Отговорено Ноември 28, 2015 Говори за па 4 х стига тези смешни еднообразни постове.Музиката не е само единия клавир нали?Има солисти,духачи и др.Виждал съм много здраво звучащи оркестри със па 50 примерно.И това са много известни и можещи хора но те гледат по-широко на музиката а не само един клавир и тва е.Аман от вашия прочут па 600.То по ваща логика да купим него не па 3 или 4.Само защото вие не сте видяли и пробвали друго?Хубаво ама има и много други клавири и то доста прилични и по-от па 600.Какви екстри имате - "0" Даже един микрофон не взима,ама му дишате прахта на па 800 понеже си е па 2 х.Понеже не отстъпва по нищо,нито рам,нито вокалист,нито ефекс,нито EQ.Чете стилове от почти всичко,може да импортне от миди файл,може да направи барабани от всеки клавир , дръм машина или барабани пък било акустични или електронни.Може да вземе готови семплирани звуци от м 3 или кронос,па 3 х или па 2х.Не виждам какво предимство ни дава па 600?Кой ти гледа операционния усилвател?Кой ти гледа софтуерния синтез?Щом свири по същия начин и го чуваш със уши и глава не знам кви резолюции ви гонят бе колеги?Аз поне не виждам какво толкоз качествено е сложено във вашия прехвален китаец?Пък било то хардуер или софт.По добре да го хвалите на някой нечул ,невидял..... Има нищо повече от па 800 и въобще не знам каква е тази ваша наглост да го мерите със него.Нито рама му имате нито вокалиста,нито аудиото-нищо.Хвалите се ,че бил по-нов модел-да така е но има стари модели коли които са класика в жанра и ще се търсят винаги защото дават много възможности пред някои по нови от тях ментета .Като е толкоз напреднал вашия па 600 що не му разширите рама?Да може да вземе повече и по разнообразен саунд и звук.Като засвириш в някоя кръчма кой пее вокалите? Друго си е възможността ако искаш си пускаш терца от менюто ако не-спираш.Па 800 е съвместим със па 2х 1/1.Сета се зарежда със всичко.От нас се иска само един ъпдейт на оригиналния 64 мегабайтов рам,който е един и същ за па 800,2х,3х,м3 и за всички изброени е до 256 мб.Този ъпдейт се предлага навсякаде за 300-400 лв.Какво ново има при вашия па 600?Зар няма да мога да взема стиловете,саундовете ви или....?То вие голамо разнообразие предлагате с вашия 96 мб рам?Въобще се опомнете и преценете каде сте по стълбицата и не се бутайте при па 800,па 2х или по-нагоре!!! Благодаря ,че ме изчетохте 1 Цитирай
Губерков Отговорено Ноември 28, 2015 Отговорено Ноември 28, 2015 Pa800 отдавна е под PA600, и е и доста далече от Pa2x, както и вокалиста му е доста далеч от модула-вокалист на Digitech по възможности. А какво повече може ли PA600 от PA800? - За разлика от твоят 800 с 256 рам, който не може директ 1:1 да възпроизвежда блендите на Pa3X и Pa4x без никакво конвертиране на PCM-ми - то PA600 възпроизвежда като звук 1:1 всички PCM-ми от PA3x и Pa4x без проблеми, и без каквото и да било конвертиране. Ей-пак ти доскуча нещо ми се струва и ти е хубавичко да влизаш в спорове, защитавайки твоя прехвален-моднат PA800 , който недей забравя също е Китаец пластмасарка в пластнасова кутия Цитирай
asan79onbashi Отговорено Ноември 28, 2015 Отговорено Ноември 28, 2015 (Редактирано) Как па 600 ще е па 3 х 1/1 като не е?Едно към едно таратанци.Как ще вземеш сет от па 3 който има вокалист във твоя окастрен 1/1 китаец?Как ще вземеш 1/1 сет със семпли в размер от 256 мб във твоя орязан и нарочно вграден в други платки 96 мб рам?Ще вземеш няколко звука от па3 и това те прави по-горе от па 800?Ами останалото от сета каде го зареждаме във Dropbox ли?Всеки професионален аранжор покрива определен брои критерии като сменяем рам,вокалист,възможност сам да записва нови звуци и семпли,без нужда от никакви други инструменти.Демек зимам едни джакове от изхода на па 3 х и ги включвам във аудио ин на па 800.След това па 800 е напълно способен да запише и възпроизведе които искаш звук от па 3 или който искаш друг клавир.Мулти семпъл може да се направи от един тон или от 127 тона.Всеки тон може да е от 1 секунда до-.....секунди.Тези секунди колкото са повече ни трябва повече рам пространство.Ти учил ли си уравнения Губерков?Реши и коментираи това уравнение: 96мб=256мб.Без да се задълбочавам във подробности и да коментирам други недостатъци и липси на твоя полупрофесионален па 600 1/1 със па 3 х.Много ми се иска да сложа пред тебе двата модела и да видиш какво е едното и какво другото.Сменяем рам се прави поради простата причина да се даде възможност на потребителя да си разшири рам пространството ако иска да свири със повече и по разнообразни звуци и барабани.Па 600 няма тази опция,няма вокалист,не може сам да запише нов семпъл или да редактира.Да и това го прави по-напред от па 800 който си е па 2 х само че 1/1.Вземаш му сетчето на па 2 х и си зареждаш всичко както си е.Няма никакви пропоски или минуси.Има разлика във външния вид само и софтуерно ограничение на рам пространството на па 800.Много интересно защо корг толкоз прецизно мери рама на своите аранжори?Запитаите се!За мене е ясно но някой хора твърдят ,че рама не е важен в един семплер и аранжор.То нали семплер значи да записва звуци и да свири със тях.Тези звуци се записват на памет,колкото повече рам-повече звуци ще можем да помним.Какъв семплер е този щом не може да му сложи повече памет човек?Аранжорите имат и TC-HELICON ама по горния па 600 има таратанци и Dropbox.Ето това е реалното превъзхотство на па 600. Редактирано Ноември 29, 2015 от asan79onbashi Цитирай
asan79onbashi Отговорено Ноември 29, 2015 Отговорено Ноември 29, 2015 Колко нови звуци срещаш при па 3 х ,че ти е проблем да конвертираш един мулти семпъл?Защо да конвертирам като мога да екстрактно нужните от па 3 мултисемпли под WAV формат или кар и да си ги лоадна без много зар в рама.Но пак казвам,че мога и да конвертирам желания нов семпъл със софта на корг "уав екстрактер".Тези нови семпли аз ги срещам по 1-2 пъти в 2-3 години.Не е голям зор и много важно.Цъкваш пе-се-ем-ите набързо и ще чуеш едни и същи щтракалки.Все пак па 800 ще вземе тези или онези семпли от па 3 по един или друг начин ама па 600 ще вземе 30% другите 70% ги помни в Dropbox Вокалисти,модоли техники много ,ама нали за звуци ти трябва рам памет най-напред .За това си купи един па 800 и го модни да ти е по-ефтинко пък после си земи от твоите диджеискш тешове вокали да ти вокалира по напред от вокалистите в па серията. .Щом толкоз искаш да копираш 1/1 па 3 х защо не си го купиш и да си 1/1? Цитирай
aleks_stz800 Отговорено Декември 22, 2015 Отговорено Декември 22, 2015 Немога да разбера губерков защо толкова искате да наложите китайската ви играчка па600 пред професионалният па800 ! Първо казваш па800 е по добрият в един пост а в друг казваш па600 ти мнение имаш ли ? А и Ваобще добре ли си с акъла да сравняваш па600 с па800 ??????? това е равно на сравнение па800 между па4х същата работа па800 и в звук и в савремено звучене и в всичко го трепе е ако задклавишният човек незнае как да работи с па800 това е нещо друго ! Но па800 в звук е мног много много пооо па600 за боклука ! 1 Цитирай
Губерков Отговорено Декември 28, 2015 Отговорено Декември 28, 2015 И 2те свирки са Low-End пластмасарки и не могат да се слагат до пах серията хич-ама, тука нещо ти си в грешка. А разликата между 800 и 600 , като мине още малко време ще излезне в полза на по-новият модел,само гледай.... Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 5, 2016 Отговорено Януари 5, 2016 Аз не мога да разбера какво толкоз па 600 е по- напред от па 800?Писах много за предимствата на па 800 пред па 600 но ти продължаваи да се инатиш!Имаш 96 мб рам за семпли, барабани и нищо повече.Па 800 от друга страна ти дава възможност да разшириш рама до 256 мб като па 2,като па 3 сега не мога да разбера за какво друго предимство говориш?Ако ще и 10-20 години да миннат няма как да смениш рам на па 600 със по-голям нали?Понеже корг инжинерите една от целите им е да контролират точно тази екстра и отметка във техните свирки.Вграждат рама в процесорния борд за да е невъзможно да намериш начин за неговото разширяване.Със всеки един техен модел следват куп софтуерни излишни кодеци и тарикатлъщини за да предпочете клавирджията в краина сметка да си купи новата йоника която е почти 1х1 със старата като реални хардуерни материяли.Абе ние сме техните медосъбиращи пчелички.Друго няма какво да изчопля от тези йонички.Па 600 е любителски клавир и му куцат доста неща за да го взема на сериозно.Бил чел от па 3 друг път!Па 3 има вокалист и този вокалист зи записва надстройките във неговия сет.Как па 600 ще разчете тези надстройки на вокалиста от па 3?Па 3 има 256 мб рам или 128 мб рам фабрично как па 600 ще зареди тези семпли във своя 96 мегабайтов вграден рам?Всеки собственик на па 2 или 3 х първата му работа е да разшири рама със 256 мб.Почти всички са със 256 мб рам ЕХВ.Първо виж един па з х как е какво има в сета си какви рамове надстройки тогава ми говори за нови и стари работи колега. Ако искаш да се фукаш със свирката си по- добре си купи па 3 или 4!Тогава ще мълчим и ще видиш какви са предимствата и недостатъците ти! Благодаря.с уважение към тебе лично и всички читатели на най-музикалния форум Цитирай
Губерков Отговорено Януари 6, 2016 Отговорено Януари 6, 2016 (Редактирано) Аз не мога да разбера какво толкоз па 600 е по- напред от па 800?Писах много за предимствата на па 800 пред па 600 но ти продължаваи да се инатиш!Имаш 96 мб рам за семпли, барабани и нищо повече.Па 800 от друга страна ти дава възможност да разшириш рама до 256 мб като па 2,като па 3 сега не мога да разбера за какво друго предимство говориш?Ако ще и 10-20 години да миннат няма как да смениш рам на па 600 със по-голям нали?Понеже корг инжинерите една от целите им е да контролират точно тази екстра и отметка във техните свирки.Вграждат рама в процесорния борд за да е невъзможно да намериш начин за неговото разширяване.Със всеки един техен модел следват куп софтуерни излишни кодеци и тарикатлъщини за да предпочете клавирджията в краина сметка да си купи новата йоника която е почти 1х1 със старата като реални хардуерни материяли.Абе ние сме техните медосъбиращи пчелички.Друго няма какво да изчопля от тези йонички.Па 600 е любителски клавир и му куцат доста неща за да го взема на сериозно.Бил чел от па 3 друг път!Па 3 има вокалист и този вокалист зи записва надстройките във неговия сет.Как па 600 ще разчете тези надстройки на вокалиста от па 3?Па 3 има 256 мб рам или 128 мб рам фабрично как па 600 ще зареди тези семпли във своя 96 мегабайтов вграден рам?Всеки собственик на па 2 или 3 х първата му работа е да разшири рама със 256 мб.Почти всички са със 256 мб рам ЕХВ.Първо виж един па з х как е какво има в сета си какви рамове надстройки тогава ми говори за нови и стари работи колега. Ако искаш да се фукаш със свирката си по- добре си купи па 3 или 4!Тогава ще мълчим и ще видиш какви са предимствата и недостатъците ти! Благодаря.с уважение към тебе лично и всички читатели на най-музикалния форум Нещо в последно време много бройки PA800 я окъсаха с нацакан RAM, издаване на пискливи звуци само,забивания,саморестартирания,нацакан CPU борд , и какво ли още не... Ето с това PA600 е повече от PA800 - НАДЕЖДНОСТ,която липсва при 800. Не зная да има колега , на когото би му станало приятно свирката му да го предаде на участие пред публика, КАТО ЗАБИЕ,ЗАПОЧНЕ ДА ПИСУКА,ДА СЕ САМОРЕСТАРТИРА ИЛИ УМРЕ ТОТАЛНО. Друго нямам какво да кажа, освен че и мода за разщиряване на рамта на PA600 до 256 и нагоре, е едно предизвикателство и поле за изява за мен за напред, и Асане само да ти кажа че това е възможно, а не както ти си мислиш че не може - не може да го направи човек с минимални познания и умения като да извади малката , и да постави по-голяма памет Редактирано Януари 6, 2016 от Губерков Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 7, 2016 Отговорено Януари 7, 2016 (Редактирано) То ти ще кажеш ,че па 600 е по-хубав и от па 3 утре или другиден?Аз за разлика от теб познавам па серията включително и па 3 и знам и съм бил свидетел как забива и се срива по средата на празненството и хорото и това са примерно едни 200-300 човека който се чудят какво става?Няма техника пък било то компютар,часовник,елка или клавир който да не бъгва!Не веднъж съм виждал как па 3 блокира и няма измъкване докато не го изключиш и заредиш всичко от начало.Аз ползвам моя па 800 със енканцер от джузи саунд и това предполага моята клавиатура да прави повече такива бъгове и сривове нали?Поради по-голямата излишна и допълнително натоварена миди данни.Но за моя учуда и наслада такива липсват от доста време или ако все пак се случи то е в рамките на нормалното.Знам ,че и па 4 х да си купя такива бъгове ще се случват от време на време.Друго което искам да подчертая е факта ,че па 600 са продадени не повече от 5-6% като бройки от количеството на па 800.Кои модел колко е надежден не знам но времето е показало и ще показва още тъй като много хора и професионални музиканти предпочитат па 800 пред па 3 и всички останали модели.Купиш па 3 поработиш на него месец,2,3 и решиш че па 800 е по-добрия си вариант.Защо ли?Кажи ти колега защо?---Защото па 800 си е па 2х и па 3 х само че каквото и да му счупиш ще го оправиш за не повече от 300-400 лв!Получаваш един готин клавир със възможно най-лека поддръжка и който ти дава 256 мб рам семплер.Получаваш и вокалист който е синхронизиран със ритам и един много мобилен и перфектен инструмент който ако знаеш как да караш и поддържаш няма да те предаде лесно!За да ви накарам да повярвате във горе написаното още повече ви напомням ,че моя па 800 е със разширен рам 256 мб,разширил съм си го сам преди повече от 1 година.Аз в момента не съм в Бъргария но ще се върна по някое време и който не вярва нека заповяда при мене да се убеди как всичко си работи просто перфектно.Аз съм запознат със ъпдейта на рама на па 800 и знам за риска които иде от този ъпдейт.Риск няма свързан със самия по-голяв рам или от това,че няма да може да се чете по-голамата рам памет и нещо ще изпуши,ако ще и 2 гига рам да му срожиш пак всичко ще си върви гладко и безпроблеми но риска иде от друго нещо което никой май не вижда и не забелязва.Това нещо съм го открил и разбрал още преди година когато ъпдеитвах моя па 800 и съм бил един от първите хора ъпдейтнали па 800 със 256 мб рам.Самия факт ,че знам какво става и какво не издържа и какво причинява повредите при ъпдейта на па 800 ми дава някаква застраховка и гаранция за надеждност и пак ви казвам не е пробрема ог големия рам има друго нещо което кара ъпдейтнатите па 800 да изпушват и да им изгарят цпу бордовете!Аз преди време писах за тези не надеждни ъпдейти но всеки си мислеше ,че знае и може сам да направи всичко но ето идва време когато много хора със ъпдейтнати па 800 пишат и търсят помож със точно такива симптоми и болни клавири.ЦПУ при МЦИ струва 600 лв а рециклиран струва 350 лв.Колкото и да се инатите търсете и питаите.Ако ще ибей да търсите по-ефтин няма как.Ето ви разликата сега когато ми посочвахте онези по-изгодни киитове от моя!Онези струват не по малко от 300-330 лв но никой не ти дава гаранция за надеждност,моя струваше 370 лв но включваше хардуер и инструкция която вклучваше в себе си точно тези рискове и имформация какво трябва и какво не!То ъпдеита си е до 80%същия но знаете за майстора който знае точно каде да чукне само веднъж със чука за да може парахода да заработи , колко струва според вас това почукване? Губерков желая ти само хубави работи и успех но не ми говори моля те повече за предимствата на па 600!Приятно рязане и модифициране на твоя по-най па 600 и ти пожелавам скоро да моднеш рама му ама надали.Първо ще трябва да моднеш о.с-а му!Абе то много специалисти се събрахме в България и почнахме да си пречим един на друг!Но съм чувал една поговорка която може да сте чували и вие?Неще само ядене,иска и акъл!Ами какво ще кажете за: Неще само акъл българино,иска и .....! Па 800 съм го моднал и работи братле на 100% Не ме е страх ,че нещо ще изпуши ,щото знам от де иде дебелото.Дори да изпуши здраве, щото краино време вече да минна на по-горна клавиатурка, ей така за мое лично удоволствие! То в България хората забравиха какво е настроение,музика,забава и нама за каква печалба да вземе човек аранжер за 7 000 лв но искам да го взема за себе си и за да мога да му се радвам от дъното на душата си да му се кефя така както аз си знам.Само дето ми е мъчно от сега че трябва да изневеря на обичния ми и дълго служил вярно стар другар. Редактирано Януари 7, 2016 от asan79onbashi Цитирай
Губерков Отговорено Януари 12, 2016 Отговорено Януари 12, 2016 Асане благодаря за пожеланията, но ремонт или ъпгрейд не е пълноценен, когато потребителя трябва да се съобразява колко информация да лоудва в Рам-паметта за да не му дойде ташкън на Процесора. Мойте уважения, но през цялото време го държиш точно това зад езика си и го осукваш само, че имало друго неюо,от което бил идел проблема с 256 рам, поне бъди точен,ясен и конкретен Мноу-позьдрави на Англия. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 17, 2016 Отговорено Януари 17, 2016 За какво трябва да се обеснявам повече,защо да разкривам тънкости?Че аз ги разкривам на хората които са предпочели да ми се доверят.За сега нямам оплаквания и всичко си върви пълноценно.Проблема не е от това колко рам ще поддържа па 800.Проблема е друг и всички акули го знаят какъв е и защо е нарочно създаден този проблем искуствено?То е толкоз очевидно ,че трябва да си сляп за да не прозреш несъответствието и да си отговориш на въпроса защо гори цпу борда на ъпдейтнат па 800?Аз съм открил отговора и съм разбрал защо се случва всичко това.Разкривам това което искам и не говоря лъжи.Проблема иде от друго много очевидно несъответствие което е умишлено създадено между хардуера на па 800 и моднатия о.с 256 мб който се разпростра п о цял свят.Проблема не е че па 800 не може да поддържа 256 мб рам а е съвсем друго нещо което всички виждот и ползват а не се замислят защо и прочие и какви могат да бъдат последиците от това?Само искам да знаят акулите ,че българския музикант не е чак толкоз тъп ,че да не види уравнението и да не може да сметне 2+2.Аз си работя много успешно моднатия о.с 256 мб рам със рам 256 и то без ядове и бъгове.Знам таината им и всеки които претендира ,че е музикант ,клавирист и разбира па серията би трябвало да види уловката и да се съобразява с нея за да не изгори като факла.Това е опит и познание колега! Д А ЗНАЕШ КАДЕ ДА ЧУКНЕШ И ТО САМО 1 ПЪТ!!! Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 17, 2016 Отговорено Януари 17, 2016 Знаеш ли ,аз съм моднал моя па 800 и работя много успешно със него и със голям 256 мб рам а това е много имформация и семпли.Може да заповядаш да видиш кое как върви като се върна на холидей.За да сме на едно ниво и да сме равностоини и подкрепени със хардуер и със действителна реалност ти предлагам да моднеш па 600 със 256 мб рам и тогава да ме предизвикваш повече.Не си ми равностоен противник за момента с твоите 96 мб рам.З наеш ли даже ще призная па 600 за по-добър аранжор от па 800 въпреки че е без вокалист и едно миди през вход за връзка няма даже ако успееш да моднеш о.с-а му до 256 мб не повече.Но ако не можеш и само продължаваш да говориш и се интересуваш от една друга процедура за да може да научиш нещичко трябва да замълчиш вече по темата и да спреш да говориш празни хипотези и теореми и възможности! С много уважение към форума и всички български клавиристи и музиканти! Цитирай
Lorimar Отговорено Март 20, 2016 Отговорено Март 20, 2016 Колеги стига сте спорили кой клавир е по-хубав, ПА 600 или ПА 800, кой има повече или по-малко възможности, RAM памет и т.н. Въпрос на предпочитания е кой какъв ще си избере и как ще го пипне да звучи! Съвсем накратко ще спомена някои данни прочетох в по-горните постове че ПА 800 е китайски - НЕ Е!!! ПА 800 е Made in Italy както ПА 80, 60, ПА1х, ПА1х Про, ПА2х Про, ПА3х, ПА4х! ПА 300, 600, 900 са Made in China! Разлика между GM и GM2 - General MIDI 2 extends the basic features of the General MIDI, allowing for 256 Sounds and 9 Drum Kits (instead of 128 and 1) или обяснено с прости думи GM има 128 звука и 1 Дръм кит, докато GM2 има 256 звука и 9 Дръм кита! ПА 800 НЕ Е GM2! Някой беше писал за ПА 600 64MB RAM - PCM User Memory 96MB, User Sampling - No exist! Малък недостатък на ПА 600 е, че са го оставили с един секуенсер както и ПА 300! Това исках да споделя, приятен почивен ден на всички и не спирайте да свирите! Цитирай
sezginx Отговорено Април 14, 2016 Отговорено Април 14, 2016 (Редактирано) здравейте колеги искам да си купя клавир двуумя се между два корг па 800 или корг pax2? кой е по добър? благодаря предварително Редактирано Април 14, 2016 от sezginx Цитирай
Recommended Posts